Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás, máte někdo zkušenosti s užíváním fraxiparinu a konizaci děložního čípku? Pichali jste injekce i v den konizace a pak normálně každý den? Užívám tento lék a mám obavy co to udělá. Dr. ki řekl, ze by to neměl být problém, tak nevím.. Díky za zkušenosti ![]()
Příspěvek upraven 29.07.20 v 20:49
Fraxiparin je na redeni krve jako prevence embolie. picha se vetsinou den pred zakrokem nebo v den zakroku (nejcasteji vecer) a pak jeste podle toho jak urci tam, kde delaji zakrok. picha se dalsi tri dny minimalne nebo dyl zalezi na anamneze.
Ne neboj. ten cipek je po konizaci spaleny. riziko krvaceni po konizacije az cca 7-10 den kdy se odhojuje stroupek na tom cipku. tak by se po ni mel clovek setrit.
Oni mi ho právě už dáli dlouhodobě. Zjistili mi Leidenskou mutaci, tak mám strach, co to právě udělá ten 7den, kdy je to riziko krvácení, zatím se mi nepodařilo najít ani v diskuzích na internetu nic o tom jestli ho někdo píchal i v ty rizikové dny…
Samozrejme ze si to musis pichat pokud mas Leidena. nehledej diskuse a ver doktorum. embolie je vazna.
Já vím, jsem prostě hodně vystresovaná a bojím se toho krvácení, dost mě vyděsili ty diskuze o tom jak některé hodně krváceli a teď se hrozně bojím no.. jsem hrozná hysterka
Ja delam na gynekologii a krvaceni po konizaci jako komplikace vidim vzacne. ja jsem mela celkem smulu. byla jsem v soukromem centru a za dve hodiny mohla domu. zacala jsem doma krvacet az za 14 dni a museli me uspat a krvaceni zastavit. Fraxiparine jsem naordinovany nemela vubec.