Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, četla jsem všechny diskuse o konizaci, ale nenašla jsem v nich odpověď na můj problém. Čekám na výsledky histologie a jsem samozřejmě vyděšená k smrti. V pooperační zprávě mám napsáno, že je zde infiltrát 10 mm do parametrií - což je nejen na čípku, ale i okolo. Mám strach, že je to zlé. Moje tchyně mě včera rovnou pohřbila. Navíc, když tu čtu příspěvky, tak je věšinou vše ok. Ale, co když ne? Jak rychle se jde na další operaci? Měla jste některá infiltrát do břicha a dopadlo to dobře? Navíc v Chomutově mí po operaci nedali žádné vysvětlení, co mi dělali a jak to dopadlo, jen mi propouštějící lékařka řekla, že to tam mám fakt hrozný!!! Pak jsem se roubrečela a ona odešla. Fakt duper. Díky za rady. Karolína
Ja myslim, ze to jeste muze byt dobre, ale asi pujdes na vetsi operaci, kde ti poradne vycistej panev vcetne uzlin a nejspis jeste nejakou dalsi lecbu. Deti jsi, zda se podle profilu, stihla. Drzim ti palce.
No, to se právě obávám, té větší operace. Děti už mám. O to víc se bojím, protože jsou ještě malé… To čekání na výsledky e fakt dlouhé. Díky za odpověď
No předpokládám, že tchyně není gyneko-onkoložka
![]()
nebudu to pocukrovávat, postižení parametrií není dobré, ale taky to není žádná konečná. Podle mě asi bude třeba rozsáhlejší operace (hysterektomie) a odebrání uzlin možná, ale rakev bych si teda nevybírala ![]()
Propouštějící lékařka teda taky nic moc. ![]()
Jestli máte propouštěcí zprávu, tak ji sem hoďte, můžu to dát někomu přečíst. Podle mě se teď čeká na staging nádoru, tedy jak daleko je co zasaženo, a podle toho se stanoví další léčba.
Neznám chomutovskou onkologii, ale velmi dobrá gyneko onkologie je v Praze na Bulovce. Kdy budete mít výsledky?
Výsledky budu mt ař 24.6. Tak jsem z toho ma mrtvici. v papírech toho zatím moc nemám, mám tam tedy HSIL..operační nález zní: děloha avf. norm.vel, parameria vpravo v. s.infiltrována do cca 10 mm, vlevo bpn, SU vazy bez zřejmé infiltrace. A to je zatím vše…je z toho něco pozat? Díky Moc