Konizace a návrat do "normálu"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.6.14 08:52

Konizace a návrat ,,normálu,,

Ahojky,
vím, že je tu spoustu diskuzí na toto téma, ale nikde jsem se nedočetla, jak jste to měli po tom zákroku s návratem do běžného života. Na zákroku jsem byla před velikonocema v dubnu, pak jsem měla zánět, anibiotika a skoro měsíc v kuse krvácela… no a a od té doby jsem menstruaci neměla a to už bych jí měla podle,,plánu,, dostat před třemi týdny… těhotná být nemůžu (i když jsem dodržela šestinedělí tak sex mě stále bolí) a dělala jsem si i pro jistotu test a byl negativní… nevíte některá z vás, jestli v kombinaci s očováním proti rakovině děl. čípku se to může takhle opozdit?? a je normální, že při styku stále cítím, že je něco špatně? zavolala bych si mému gynekologovi, ale má dovolenou :(

děkuju moc a omlouvám se za anonym… je zde pár lidí, co to nemusí vědět :) děkuju :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19
24.6.14 12:06

Konizace a HPV viry

Ahojky.
Konizace mi vyřeší zasaženou oblast na děložním čípku, ale co mi není jasné je, že ty HPV viry musí mít i manžel. A jestli je má na předkožce v latentním stavu, tak mě vlastně může zase znovu infikovat. :,( Nikdo z doktorů o partnerovi nemluví, ale u něj by se to mělo asi taky řešit. Hledala jsem a našla jsem o léčbě muže toto: http://www.obriezka.sk/hpv-virus/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.8.14 21:12

Tohle by mě přesně taky zajímalo, léčba partnera. Za týden jdu na konizaci, lékař mi pak doporučil očkování, ale do toho se mi nechce. Je teoreticky možné, že se partner s virem už popral a už mě znova nenakazí? Předpokládám, že mě nakazil už před x lety, když jsme spolu začali a u mě se to projevilo až teď po porodu (přisuzuju to -možná mylně- snížené imunitě z kojení). Dřív přeci očkování nebylo a taky to bez něj šlo ne? Jak to lidi dělali, když ani kondom neochrání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.8.14 19:04

Já bych do očkování rozhodně nešla. :nevim: Má docela nepříjemné vedlejší účinky. Dá se o tom hodně přečíst v knize „Doba jedová 1“.
Taky podstatné je, jestli se manža s virem popral, nebo je má jen v latentním stavu. Vir oparu, taky jednou chytíš, a máš ho v těle. Projeví se, až když jsi oslabená. A viry HPV a oparu patří do stejné skupiny. Četla jsem toto http://www.obriezka.sk/hpv-virus/ a i další, a vypadá to, že se to nejsnadněji řeší chirurgicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.8.14 21:25

Jak jste to vyřešili vy doma? Manžel by na obřízku šel? Tohle je jediný článek, který o té obřízce mluví jako o léčbě muže, všude jinde jsem to našla jako pouhou prevenci před nakažením. Proč mi tohle můj doktor neřekl jako další možné řešení. Navíc by mi na tom nesedělo ještě to, že u mužů se vyšetření na hpv dělá stěry z močové trubice, to by potom obřízka řešením nebyla, pokud je vir i v močové trubici, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.8.14 00:40

Ahoj. Není to jediný článek. Pokud ti nevadí angličtina, tak tady je vidět, že muži s předkožkou jsou 4× častěji nosiči onkogeních HPV než ti bez ní.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11948269
A toto další je ještě zajímavější, protože je zde popis rozdílu, mezi běžnou kůží penisu a vnitřní stranou předkožky: http://uloz.to/…rakovina-pdf ještě tu stojí za přečtení odstavec až skoro na konci o rakovině děložního čípku.
Takže si myslím, že předkožkou je pro HPV viry takové hnízdo. Tomu by odpovídal i fakt, že rakovinu penisu, kterou také HPV viry způsobují, obřezaní muži NEZNAJÍ.
A údajně hodně stoupá počet rakovin prostaty, způsobený stejnýma HPV virama. Nejspíš se postupně dostanou z předkožky až do prostaty. A zase, obřezaní muži mají tuto rakovinu o 60% méně často. http://www.ztis.cz/…je-riziko-ra
To, že doktoři HPV měří, až když je v močové trubici, je důležitá informace pro muže, ale podstatné je, kde jsou uhnízděné. Kdyby to bylo v močové trubici, tak by v průzkumech nebyl tak obrovský rozdíl mezi muži s předkožkou a bez ní.
Shrnuto, ono možná nejde jen mé zdraví, ale i o budoucí rakovinu jeho prostaty – pokud mu tam HPV doputují. U nás se téma obřízka už dřív několikrát otevřelo. Přišel s tím sám, po přečtení diskusí na internetu, jako že by to mohlo být lepší v sexu. :lol: Takže myslím, že teď má pádný důvod do ní jít. Já budu jen ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
20.9.14 02:23

Lajjlo, nevím, jestli tě to ještě zajímá, ale na obřízku půjde do konce září. Přesný termín ještě nemá. Rozhodl se pro obřízku alisklampem, protože je to bez šití a hlavně není potřebná neschopenka. Obřízku chce úplnou, ale neví, jestli si má říct o normální nebo těsnou.
Pokud máte někdo zkušenost, prosím napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
20.9.14 22:17

Tak držím palce. U nás se to nikam nehlo. Můj lékař mi na dotaz, kde se můžou muži testovat, řekl, že se muži netestují. Tím u mě skončil. Nevím, jestli si to fakt myslí, nebo mi lže, abych to prostě neřešila a nechala se očkovat a hotovo. Nicméně mě manžel mě manžel převezl s tím, že na ty testy stejně nechce jít. Takže si neumím představit, že ho ženu ještě na obřízku. No nevím, jak to budem řešit. Zatím to nechávám být, protože mi prý při zákroku nevzali všechno a asi budu muset na rekonizaci, takže mám čas ještě všechno zjistit a pořešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
6.12.21 13:03

Možná to ještě někdo bude hledat, tak napíšu svoji zkušenost.. Byla jsem na konizaci v červenci, po přečtení různých článků a zkušenosti od ostatních jsem si myslela, že to bude v pohodě a do práce se vrátím do měsíce. Opak byl pravdou- po 14 dnech jsem měla první antibiotika asi na 10 dnů, po nich další taky asii na dva týdny. Pořád jsem chytala záněty (asi z tepla). Protože jsem předtím děti neměla, moje břicho bylo „citlivější“, takže ihned po narkóze jsem dostala kapačku na bolest a pak jsem 3-4 týdny jen ležela. Ne že by to ještě nějak extrémně bolelo, ale podbřišek mě sem tam bodal, ale na krvácení jsem brala několikrát denně ascorutin a přesto jsem si pořád říkala že už to není možný a že snad vykrvácím. Doktorovi jsem volala, i do nemocnice, řekl, že je to normální. Asi to normální bylo, protože po 2 měsících už jsem byla v pohodě. Dobrala jsem ještě atb a do práce jsem šla až fakt po 2 měsících a byla jsem ráda, protože jsem zapáchala i sobě. Snad je moje zkušenost ojedinělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí