Konspirační teorie – věříte?

Anonymní
31.3.26 10:39

Konspirační teorie věříte?

Věříte na nějakou konspirační teorii vy nebo vaši blízcí?
Pokud ano, které, proč, čím vás například zaujala?
Myslíte si, že je možné, že by vědci nám něco tajili např. o UFO?
Věříte někdo např. na to, že je Země plochá, že dinosauři žili mezi lidmi, na to, že Země je mladá a skutečně stvořena Bohem za kratší úseky než nám tvrdí vědci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16383
31.3.26 10:41
@Anonymní píše: Více

Neco bylo, neco bude :nevim: Jestli je Země kulatá nebo plochá, má to na něco vliv? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24889
31.3.26 10:52
;) dobré téma.. kolega a nejen on třeba 100% věří, že celý svět ovládá úzká skupina nejbohatších lidí (NWO), nebo že si dvojčata sestřelili USA schválně proto, aby mohli začít boj s islámským světem.. u nás zase, že si sametovku vymysleli sami komanči kvůli privatizaci, jen se jim to pak vymklo z ruky a takto to úplně nechtěli :mrgreen:
jako tomu poslednímu se dá zčásti věřit.. do vysoké politiky nevidíme…
s covidem a očkováním to taky nebylo asi úplně křišťálově čisté…

Ovšem Tebou zmíněné konspirace jsou samozřejmě směšné, to nebylo jako příklad k vážnému zamyšlení úplně vhodné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
31.3.26 10:57

Spíš bych to dělil na věci vědecky dokázané a vědecky nedokázané. Těžko někdo může říct na 100%, zda jsme ve vesmíru sami nebo ne. Ale třeba tvar země si myslím, že je vědecky zmapovaný dostatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
31.3.26 11:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
31.3.26 11:05

Na některé věřím - Egypt a mimozemšťani atd. (viz. Däniken), ale placatá Země a Bůh? To fakt ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
31.3.26 11:07

Btw se mi líbí, jak se KT vyvíjí se společností, s příchodem umělé inteligence se mě snažil jeden týpek přesvědčit, že žádná umělá inteligence neexistuje a odpovědi zpracovávají Indové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11669
31.3.26 11:12
@Zumpa píše: Více

A co když to fakt píšou Indové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11669
31.3.26 11:14

Já včera po zhlédnutí tohohle videa ztratil celkově iluze o světě, ale třeba je to konspirace v konspiraci (jen pro silné povahy):

Příspěvek upraven 31.03.26 v 11:30

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
31.3.26 11:23
@Ploskutáček píše: Více

Tak to jsou fakt borci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
31.3.26 11:30

Já teda na konspirace nedám. Myslím si, že je poměrně jednoduché vytvořit konspiraci na cokoliv. Když jsme nedávno četl Tajemství všech tajemství od Dana Browna, je to ten příběh co se odehrává v Praze, tak jsem si říkal, že to je přesně člověk který může vytvářet přesvědčivý konspirace. Příběh, který se odehrává v reálném prostředí, používá skutečné a odborné práce. Jen je poskládá a použije tak, že máme neexistující příběh postavený na existujících faktech. Tady je to knižní příběh. Jinde to může být konspirační teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
31.3.26 11:32

Jak to teď má ten Jim Carry? :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
31.3.26 12:01

Zober si toho ceskeho vedca ktory vymyslel ako sa sochy na velkonocnom ostrove pohybovali - NIKTO mu neveril, az do momentu kym tam neprisiel a neukazal im to.

Nemecky vedec prisiel s teoriou ako trstinovy cln urobit ‚zamorsky‘ podla starych obrazkov, NIKTO mu neveril az kym ho nepostavil a do tej ameriky sa na nom nepreplavil.

Co to vlastne Schlieman objavil? Je to Troja alebo nie? Najdene artefakty by aj suhlasili, ale cele je to nejake male…

A potom zober moje oblubene egyptske ziarovky. Cely vedecky svet si tuka na hlavu aka blbost, ale to si tukali aj pri tych sochach alebo clnoch… Je to naozaj blbost alebo sa caka iba kym to niekto prakticky predvedie?

A co vlastne dokazes praktickym predvedenim teorie? To ze dokazes ze sa nieco da dokazuje ze sa to naozaj tak pred 1000kami rokov robilo alebo nedokazuje?

Ked palantir predvadza verejne neuronovy pocitac ktory dokaze offline citat zakryptovanu komunikaciu, znamena to ze vo svojom ustredi ju uz citaju online alebo nie?

Preco musela byt enterprise zosrotovana? Preco nemohla zostat aspon ako muzeum? Ake tajne technologie tam boli? Preco sa s rozoberanim tak vaha? maju pravdu ty co tipuju ze pocas tahania do rozoberacieho pristavu sa ‚nahodoou‘ pretrhne lano a lod sa ‚nahodou‘ potopi na najhlbsom mieste na trase? Cas ukaze!

Spusta otazok, malo odpovedi… a co je najhorsie dopad na cenu mlieka nulovy a na tom zalezi najviac!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11669
31.3.26 12:10

Na Raptolidi a plochozemi nevěřím, nicméně se mi líbí citát jaký je rozdíl mezi pravdou a konsp. teorii? Asi tak půl roku. A ne vždy je všechno tak, jak se oficiálně tvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
31.3.26 12:15
@Lucy75 píše: Více

Presne, vnímám to uplne stejne…z toho, co jsi napsala by se věřit dalo, ale taky je treba si vybírat a dívat se na informace z vice stran.

Ale nejake konspirační teorie jsou opravdu hodne pritazene za vlasy, treba s tim, ze je země placata a podobne nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat