Konstantní záněty a suchost...

8
27.5.24 11:56

Jj

Příspěvek upraven 10.05.26 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2296
27.5.24 13:07
@Alicka90 píše: Více

Neuvádíte věk. Neuvádíte, zda u vás došlo k nějakým závažnějším změnám, než tyto problémy začaly. Předpokládám, že kromě střeva také pečujete o močové cesty. Opakující se záněty a poševní suchost může být způsobena také hormonální disbalancí. Byly vám dělány testy na hladiny hormonů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.5.24 13:57

@LadaSva Je mi 29. Snazim se k tomu pristupovat komplexne a na vse to funguje jen toto se horsi🥺 A to to v srpnu vypadalo velmi nadejne..S mocovym mechyrem sem nikdy problemy nemela (klepu) Spoustec u me byla strevni infekce (vyleceno pred rokem a pul), streva se mi podarilo z velke casti vylecit, cekala sem zlepseni, ale bohuzel prislo zhorseni - nebo teda vymena mykoz za gardnerellu.

Hladiny hormonu lekar odmitnul resit.. pry kdyz mam normalni pravidelnou menstruaci je to dle nej zbytecne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
27.5.24 15:34
@Alicka90 píše: Více

Tak netvrdím, že to hormony být musí, ale určitě to jimy být může. Napovídala by tomu ta suchost, ta může způsobovat špatnou poševní mikrofloru a následně náchylnost k infekcím. Mohu vám poradit nějaké byliny na zlepšení lubrikace, třeba ploštičník hroznatý, spolu s rozdrceným lněným semínkem a konopným semínkem po jedné polévkové lžíci denně, a ten ploštičník podle doporučení dodavatele, já preferuji tinktury. Jmenované i trochu porovnávají hladiny hormonů.
Testy na hormony si můžete nechat udělat jako samoplátce, za mě jsou pohodlné (odebíráte vzorek doma a následně odnesete na sběrné místo EUC Laboratoře, které jsou po celé republice) a relativně levné testy ze slin, jeden vyjde řádově na 500-600,– Kč. Jakožto žena s cyklem potřebujete testy dva, jeden 2-5DC na estradiol a progesteron a druhý okolo 22DC na progesteron.

Alternativci uvádějí, že 80% ženských problémů je spojeno s hormony. Proto mi nějak unika, přoč nejsou ženy testovány cca od 25 - 30 let třeba v horizontu 5ti let a po 35. roku, kdy začínají hladiny přirozeně klesat a ženy se dostávají do estrogenové dominance třeba v horizontu 2 let. Na druhou stranu medicína hormonální disbalanci stejně neumí řešit, tedy řeší ji syntetickými hormony, které však neřeší příčiny a problém vlastně prohlubují. A když už si neví rady, odebírají orgány a říkají tomu léčba.

Dobré by bylo třeba se i poradit s nějakým alternativcem, za mě na ženské problémy je hodně dobrá, ne-li nejlepší paní Gabriela Tuatti, ale její konzultace nejsou nejlevnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí