Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes jsem 29+0 a od dvanacti hodin mě trápí nepravidelné ale silné bolesti bricha a zad.
V 16:00 jsem byla na pohotovosti kde se ukázalo že jsem naprosto zavřená a k porodu se neschyluje. Dostala jsem magnesium.
Bolesti ale stále přetrvávají a jsou dost intenzivní. A já teď nevim jestli jet znova nebo čekat?
Do porodnice bych jela až když by byly pravidelně po 5 minutách. Jestli ti dneska řekli že se nic neděje a jsou nepravidelné tak jsou to poslíčci. Zkus teplou sprchou rozehnat…
Nevím, kolikrát dite cekas, ale já u třetího měla každý večer a v noci tak silne poslicky, ze jsem pak část porodu zaspala a tak akorát jsme stihli dojet do porodnice
![]()
Když jsem se na to ptala v poradne, tak mi doktorka řekla, ze lepší přijet zbytečně, než nedojet, no ale to bych tam mohla jezdit fakt obden
![]()
@KiliSmells ve 29+0tt se fakt na pravidelné kontrakce po pěti minutách nečeká.
@Zulema21 do sprchy nechoď, zkus si lehnout, být úplně v klidu, třeba i usnout. Pokud by to nešlo a bolesti nedaly pokoj, klidně jeď. Tady nikdo nepozná, o jak intenzivní problém se jedná.
@KiliSmells píše: Více
Je to dobrej nápad? Ta sprcha? Teoreticky to může mít opačný efekt (rozjede se) a to v tomhle týdnů nepotřebujou
![]()
@Velryba černá prave lezim cely den a usnout mě to nenecha
jenže když v nemocnici řekly ze je vše v poradku tak se mi nechce jezdit znova ![]()
@Zulema21 ono je to fakt na tobě, bohužel za tebe nikdo rozhodnout nemůže.
To je těžký…jako jestli tě to nenechá usnout a nepřestalo to ani na chvíli tak jed fakt klidně znova…je ještě hodně brzy a že to bylo předtím vporadku neznamená že teď je taky. Sestřenka taky měla od noci nepravidelně bolesti tak jela ráno do porodnice..tam ji rekli že je vše ok, nic se neděje..poslíčci…no hele…jako nevím jestli dojeli domu a pak jeli znova nebo se otáčeli..každopádně holka byla po obědě na světě…ale ona byla 39tt…
Hele, normálně bych řekla, že přeháníš, ale sestra jela takhle ve 28tt a řekli ji, že to má bolesti od zad.
Neteř se narodila za 20 hodin…
Jestli to je fakt tak silný, jela bych. Mám známou, co takhle poslali domů - a pak musela porodit nedonošené dítě pod 2,5 kg v autě, protože to už ani nestihli otočit. Někdy ty začátky poznat nejdou. Já jela jednou kvůli tomu, že se dítě hýbalo míň než normálně. Nikdo neřekl ani popel, akorát mi sami v nemocnici říkali, že radši 10× zbytečně než něco podcenit…
@Leontodon píše: Více
Tyjo a jak to s miminkem dopadlo? Doufám, že je v pořádku.
@Zulema21 Jela bych znova. Raději 100× zbytečně než 1× pozdě.
Říkali to i lékaři v Podolí.
@Velryba černá no jo ale ona už v té porodnici byla a řekli ji že je na šest západů a dali ji magnezko ![]()
@Atisia to mi radila doktorka na poslíčky, kecala bych v jakém tydnu, ale určitě to nebyl 9 mesic..
Jako jasné že jestli je to příšerný a horší se to tak bych jela. Ale píše že bolesti přetrvávají, tak bych chápala že je situace stejná jako když jela do té porodnice. ![]()
@Yasmina21 no, úplně dobře hned ne
. Kluk je teď v batolecím věku, tak se ještě uvidí, co z toho bude. Jako miminko museli hodně rehabilitovat, ale mají šťestí, že mají v blízké rodině moc dobrého dětského fyzioterapeuta a snad to následky mít nebude.