Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V tomhle týdnu je na pravidelné bolesti, teplou sprchu k urychlení porodu atd. fakt brzo. Mít bolesti, které mi nedají usnout, jela bych šupem zpátky do nemocnice. Kdyby se mimčo mělo narodit, potřebuje akutní intenzivní péči! To není legrace, jako začít rodit ve 38.-40.týdnu doma v koupelně nebo v autě. Vím o čem mluvím. Držím pěsti, ať miminko zůstane ještě pár týdnů tam, kde je ![]()
@KiliSmells uvědomuješ si, že nález se může měnit hodně rychle a jak je to někde před termínem úplně jedno, tak v tomto případě vůbec ne?
@Leontodon píše: Více
To musely být nervy a jsou.
Tak ať chlapeček jen prospívá a daří se mu po všech stránkách dobře. ![]()
@Yasmina21 to byli.
Manžel se řídil pokyny přes telefon. Porodit by i zvládli, problém byl, že miminko potřebovalo péči a rychlá dojela až později. Přitom v nemocnici byli. Kdyby dítě bylo normálně donošené, tak by to nejspíš žádný problém nebyl - zvládli to skvěle, i když někde u silnice. Já bych v takové situaci nejspíš šílela. Tatínek byl pak hodně dlouho hodně nazlobený. Zvažoval i nemocnici zažalovat, ale nakonec to nechali plavat.
@teroonka píše: Více
Něco podobného mi vyprávěla kamradka. Nějaká jejich rodinná známá začala rodit ve 37tt a než dojela sanita byla po porodu. Hasiči museli vyrazit dveře nebo co. Dopadlo to ale dobře. ![]()
@Leontodon píše: Více
Tak to oba obdivuji, jak to zvládli.
Ještě že to takto dopadlo a chlapeček snad nebude mít následky. ![]()
@KiliSmells Jenže i když v té nemocnici byla, tak to neznamená, že se například nezačal během těch pár hodin zkracovat čípek. Bolesti, které ji nenechají spát opravdu nejdou normální.
A fakt nedal v tomto týdnu teplé sprchy. Mohlo by to rozhodně spíš uškodit než pomoct. ![]()
Mluvím jako někdo, komu se čípek v 28tt zkracovat začal a skončila jsem na kapačkách magnezia ve špitálu. Po pár dnech se to nezlepšilo a čekalo se, že opravdu začnu rodit. Naštěstí se to zastavilo dalšími kapačkami… ale myslím, že ne každá má to štěstí.
Jak jsi na tom, zakladatelko?
Ja jsem ve ctvrtem tehotenstvi mela od 30. tt hodne bolestive poslicky. Kazdy den 2 - 3× denne, 2 - 3 hodiny v kuse, po 2 - 3 minutach.
ALE vzdycky jsem je dokazala zaspat. Jakmile me kontrakce probudily, vedela jsem, ze jde o porod. Ale to uz bylo par dni pred terminem.