Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud se ti něco nezdá, tak jeď do porodnice na kontrolu. Maximálně tě pošlou domů. Řídit se aplikací, tak tam jezdím každou chvíli a nakonec při porodu porodím doma…
Zalezi na intenzite. Ja jsem u ctvrteho tehotenstvi mela poslicky od cca 30. tt. A to kazdy den nekolikrat vetsinou 2 - 3 hodiny v kuse, interval vetsinou po 2 - 5 minutach, vzdy dost bolestive. Ale nikdy jsem je nemusela prodychavat a kdyz to bylo v noci, tak se mi je podarilo zaspat. Vana na ne nemela vliv. Z legrace jsem si nekolikrat zadavala tyto poslicky do aplikace, ktera mi vzdy oznamila “TIME TO GO. YOU ARE IN ACTIVE LABOUR.” Po zkusenostech z predchozich porodu jsem ale nikdy nejela plane do porodnice.
Rodit jsem zacala v 39 + 4. Ze se jedna o porod, mi bylo jasne po ani ne 10 minutach. Tehdy me totiz probudily kontrakce po 2,5 minutach, ktere jsem musela prodychavat. Predtim jsem vice nez tyden silne spinila, ani odchod zatky jeste neznamena, ze uz se skutecne jedna o porod.
Takze ti bohuzel neporadim. Pokud mas pochybnosti, v porodnici ti nikdo hlavu neutrhne, kdyz tam zajedes.
Těžko říct, ja když sem to takhle měla půlku noci tak sem jela, vsichni byli moc milí a říkali že jsou to nejspíš poslicci. Při vyšetření se ukázalo že jsem otevřená na 1,5cm což dva dny před tím u mého doktora nebylo a už mě přijímali…kontrakce se sice příjezdem zastavily ale měla sem naplánovanýho císaře kvůli blbe poloze mimca (plánovaný byl za týden)…takze se čekalo jestli se to znovu rozběhne že mě vezmou hned…že to asi poslíčci nebyly…i když nijak zásadně mě to nebolelo a prodychavat sem nemusela… Druhý den primář rozhodl že mě ještě pustí domu…třetí den sem tam večer přijela s tím že odtekla voda, a i kdyz bolesti nebyly nebo sem je nevnímala tak na monitoru se jim ukázaly a byla sem otevřena na 3-4 cm takže po mých zkušenostech bych jela
Jestli máš už +/- kolem termínu tak normálně zajeď do porodnice. Kouknou a buď řeknou, ať už zůstaneš, nebo budeš vědět, že tohle ještě neni ono ![]()
Já to třeba takhle měla 3 dni..odpoledne začali časté, ale nepravidelné stahy, v noci taky, ráno jsem radši jela, poslali mně domů. Ten samý den večer jsem se pak vrátila, už to bylo ono. Porodila jsem další den ráno.
Urcite se nech zkontrolovat v porodnici. Ja mela bolesti den a pul, ale nepravidelne a hodne slaboucke. Zaspala jsem je a druhy den po obede, kdyz ni to vana nerozehnala, jsem jela do porodnice, kde na me koukaly s pochybnostmi, ze bych rodila a predstav si, byla jsem otevrena na 8cm!!
Takze na sal a od pichnuti vody byla mala za 15min na svete.
Cili to, ze to mas nepravidelny, neznamena, ze nerodis. ![]()
Kontrolou v porodnici nic nezkazís
kdybych tam u prvního nejela asi porodim doma
taky jsem to nepoznala
Holky a je možný mít poslicky už 45minut pravidelně po 2minutach? Trvají 30-40vterin.
Ztvrdne bricho a cítím to v podbrisku. Nepřijde mi to jako kontrakce co jsem měla u prvního porodu, ale cítit je to dost.
Zacalo to na 2,5min a ted je už třetí po sobe po 1,5min.
Jsem v porodnici, čekám na sestru až přijde udělat monitor, tak uvidím co mi na to řekne
@T.e.r.e.z.Kausghsjjs píše:
Holky a je možný mít poslicky už 45minut pravidelně po 2minutach? Trvají 30-40vterin.
Ztvrdne bricho a cítím to v podbrisku. Nepřijde mi to jako kontrakce co jsem měla u prvního porodu, ale cítit je to dost.
Zacalo to na 2,5min a ted je už třetí po sobe po 1,5min.
Jsem v porodnici, čekám na sestru až přijde udělat monitor, tak uvidím co mi na to řekne
Mozne to je. Jak uz jsem psala vyse, ja jsem ve 4. tehotenstvi mela poslicky od cca 30. tt. Kazdy den 2× az 3×, vzdy treba 3 hodiny v kuse, pravidelne vetsinou po 2, maximalne po 5 minutach, trvaly cca 40 s. Byly bolestive, bricho ztvrdlo, ale nemusela jsem je prodychavat. Nikdy jsem s nimi nejela do porodnice. Skutecny porod nastal 39 + 4, kdy me probudily kontrakce po 2 minutach. Po 10 minutach mi bylo jasne, ze je to porod.
Jak jsi dopadla?
@Janča6 ahooj, tak po sprše to neprestalo
, už se to jen ustálilo a kolem 11 zesililo. Ráno to byl teda už mazec docela. To bylo furt netlaccte, ale když to tlacilo tak, že jsem to někdy upustila
. No a v 7 ráno už byl venku, prcek nás
. 52,5cm a 4120g. Ale musím říct, že ten porod byl mazec, poprve to bylo upne krasny bezbolestny, ozvy trochu klesly, ja otevrena na 7-8, čípek nateklej, takže jsem byla celkem na salát
![]()
@T.e.r.e.z.Kausghsjjs píše:
@Janča6 ahooj, tak po sprše to neprestalo, už se to jen ustálilo a kolem 11 zesililo. Ráno to byl teda už mazec docela. To bylo furt netlaccte, ale když to tlacilo tak, že jsem to někdy upustila
. No a v 7 ráno už byl venku, prcek nás
. 52,5cm a 4120g. Ale musím říct, že ten porod byl mazec, poprve to bylo upne krasny bezbolestny, ozvy trochu klesly, ja otevrena na 7-8, čípek nateklej, takže jsem byla celkem na salát
![]()
![]()
![]()
Jeee, super. Gratuluji
Mate opravdu drobecka
Zvladla jsi to i bez poraneni?
@Janča6 píše:
Jeee, super. GratulujiMate opravdu drobecka
Zvladla jsi to i bez poraneni?
Dekujii
, no právě že vůbec. Sílí mě hodinu. Čípek snad celej, vevnitř, vzadu, prostě salatek ![]()
Holky prosím poraďte. Od včera 13h mám bolesti nepravidelný nejspíš poslicky po půlnoci mi začala odcházet Zátka a teď mám od 2h zase bolesti. Jednou silnější pak slabší nepomohla mi ani tepla vana. A jsem asi blba a nerozeznam ani jestli mám nebo nemám pravidelně stahy.
Jsem už unavená