Kontrola u dr.po šestinedělí

6260
25.4.09 12:19

Kontrola u dr.po šestinedělí

Ahojte holky,
nevěděla jsem, kde toto téma založit, tak nevím, jestli do Těhotenství se to hodí… ale věřím, nže mi poradíte
Byla jsem v březnu na přeruš. těhu(19tt) z důsledku vyvojové vady a nemocné srdíčko (zakládála jsem zde taky o tom tema)… Mě by těď holky zajímalo. Mám po šestinedělí, dr. říkal, že se mám po první mestruaci k němu dostavit na kontrolu. Ultrazvukem mě kontorlovali cca 3 dny po zákroku v nemocnici a bylo to vše ok a „čisté“ . Menstruaci jsem dostala 6.4. a tak jsem se za nim vydala. Myslela jsem si, že mě bude prohlížet, ale jediné co udělal bylo to, že si přečetl zpravu od genetika a z histologie, pak mi řekl, že před snažením mám brát vitamíny Femibion(ty jsem již brala u těhu) a že je ideální počkat tak půl roku. Říkala jsem mu, že se chceme snažit již po 3-4 menstruac., tak řekl, že mi nikdo za to hlavu neutrhne, když budu dříve těhotná. Ale teď zpět k mým otazkám : Neměl mě dr.prohlídnout, jak to „vypadá“ po šestinedělí? (já jsem si to v ordinaci neuvědomila a taky jsem byla opět nějaka přešlá a smutná z toho všeho, že mi to ani nějak u něj nedošlo)..... a také jaký máte názor na snažení, dříve než za půl roku?!! Máte s tímto některá zkušeností ?!!! Strašně moc si přeji, aby už vše vyšlo a bylo vše v pořádku, vždyž já bych za malé i dýchala, kdyby to bylo nutné… Budu ráda za každou zkušenost a názor. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
25.4.09 12:27

Ahoj,tak vysetrit te mel.Me kontroloval i ultrazvukem jestli se dobre zavinula deloha.Ale na ten zbytek ti bohuzel neodpovim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
25.4.09 12:55

… a teď položím asi blbou otazku : Ale projevovalo by se to „navenek“ kdyby se děloha správně nezavinula ?!! Krvácením nebo tak ?!!

Jak jsemdoma o tom premyslela, že mě měl asi prohlížet, tak jsem z toho byla zmatená, jestli to říkal když jsem přisla s papíry z nemocnice nebo neříkal.. taky mi říkal, že měsíc před snažením uděláme " připravu" na těhu a teď NIC (já vím, že si vše nepamatuje, ale psal to minule přede mnou do pc-to si pamatuju, k mé kartě). Někdy, když příjdu k němu, tak si přečte co bylo minule a někdy mi příjde, že když se mě zbaví v nejkratší době, tak ma za to nějaký „bonus“...... A ja nevim jak vy, ale me hned vse u nej nanapadne, protoze jsem z vseobecne doktoru, tak trochu „mimo“......
Tak ted nevim co mam delat ! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
25.4.09 13:14

no nevim, kontrolu po sestinedeli jsem nemela, ale kdyz jsem sla na kontrolu po LPS, tak me taky kontrolovala jen papirove -treba to neni standardne potreba. Kazdopadne pokud nemas potize, krvacebni, spineni, vytok, bolest - nebyla jsi sita, tak tezko predpokladat, ze by se neco zanedbalo. Listovka nebo femibion je asi na miste.
drivejsi snazeni - koucky v poradne dycky pise, ze je lepsi pockat 6m kvuli obnoveni sliznice, kdyz se nepocka, je vyssi riziko potratu, ovsem jen nepatrne. Nekdo doporucuje jen 3 mesice. tvoje 3-4 MS by asi mely byt v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
25.4.09 14:54

Ahoj,

predpokladam, ze v 19tt jsi to mela jako normalni vyvolavany porod, jen ponekud drive a s horsim koncem. Takze te asi prohlednout zevnitr mel. Po normalnim sestinedeli se to delava. Deloha by zavinuta byt mela. To bys asi poznala.
Ad dalsi snazeni. Pokud slo o normalni porod, tak se klidne snazte driv. Spousta mamin ma druhe ditko ani ne po roce od klasickeho porodu a nazor doktoru se ruzni, takze bych ho nebrala uplne vazne. Je to jen doporuceni. Navic podle MS vypada, ze tvoje telo se s tim uz vyrovnalo.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3688
25.4.09 16:07

Lenčo: já jsem po šestinedělí na kontrole byla a prohlížel mě jen UTZ a pak jizvu ale jinak ne…na UTZ hned viděl že děloha není úplně správně zvinutá, tak jdu příští týden znovu i na stěry (prevence vždy chodím duben, květen) takže u mě to bylo tak že jsem měla stále větší bříško… ted vidim že se zatáhlo úplně do plocha, a je to v poho, tak si myslím že se dozavinula…jiné problémy třeba krvácení jsem u toho neměla!!!

i po samovolném potratu holky kolikrát nečekají 1/2 roku, ale záleží jak dlouho než otěhotníš máš brát ty léky......a jestli přišli na příčinu té vady…asi podle toho bych se řídila, jinak bych do toho praštila, však až tělo dovolí, tak otěhotníš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
25.4.09 16:38

Ahojky Leni, tak já byla na kontrole po šestinedělí (také přerušení) a UTZ mi nedělala.Měla jsem trošku bolesti asi 3 týdny po výkonu ( to mi UTZ dělali na pohotovasti a řekli mi, že jsem měla krizovou ovulaci) - tak nevím, zda proto mi ho moje lékařka nedělala, anebo že pokud se nevyskytly nějaké komplikace(zánět, nadměrné krvácení..) do této doby , tak to nepovažují za nutné!!Ani bych se nedivila :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.4.09 16:45

já po obou porodech měla kontrolu již během šestinedělí.

Po prvním porodu mi kontrolovala jizvu a pak vnějším UZ dělohu, jestli je vše OK, jstli tam něco nezůstalo. Plus kontrolovala pohmatem zavinování. Pak jsme se domlouvaly na stěry na cytologii

Po druhém porodu mi zas kontrolovala jizvu, tentokrát dělala vnitřní UZ (hůř se mi zavinovala děloha). Vyfasovala jsem injekci na zavinování. Plus zas domluva na cytologii

Ale rodila jsem v termínu, takže nemůžu říct, jestli se to ve tvém případě liší.

Co se týče snažení, až se na to budeš cítit, tak se přestaňte hlídat a nechte tomu volný průběh.

Moc přeju, aby to dopadlo už dobře :wink:

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
25.4.09 17:44

hele, mam dotaz, trosku OT, ale nechce se mi zakladat novou diskusi - v kolikatem TT vas vzalido poradny v porodnici? Dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
25.4.09 18:05

Pudloslava já jsem byla na první kontrole asi 5dní před termínem (jinak asi 12dní před porodem) 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
25.4.09 18:23

Děkuji holky za Vaše nazory a zkušenosti. Já měla akorát bolesti v podbříšku cca do 2 týdne po „porodu“ a pak do dne menstruace špinění, což je normální. Po mentruaci mě nic neboli, nemám žádné krvácení., špinění. Břicho od „porodu“ nemám ploché,jak jsem ho už měla velké (strašně mi „vyrostlo“ po 17tt), tak snad je to proto, že kůže byla natáhlá. TeĎ se ho trošku snažím zpevnit a dát se do kondice (chodim na spin)…
Tak snad je to vše u mě v pohodě. Předpokládám, že kdyby byl nějaký problém, tak mě bolí v podbříšku, krvácím … asi by se to dalo nějak najevo. Uvidíme, ještě na tom nejsem psichycky nejlepe, takze jak to bude trosicku lepsi, tak asi se budeme snazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
25.4.09 22:44

Lenčo, stejně mě trochu překvapuje, že ti dr. neudělal ani vnitřní vyšetření, jak píšeš. Já jsem tedy rodila cca v termínu, na prohlídku jsem šla asi 2 měsíce po porodu a měla jsem normální vnitřní vyšetření a stěry na cytologii. Jinak spousta lidí se „snaží“ dřív než po půl roce, ze svého okolí vím nejméně o třech lidech, kteří mají věkový odstup od sourozence o rok nebo i méně. Těch půl roku ti nejspíš řekli, aby se tělo stačilo vzpamatovat, ale myslím, že jestli se chcete snažit dřív, proč ne?

Pudloslavo, já myslím, že hodně sejde na zvyklostech v konkrétní porodnici. Já jsem rodila v Krči a do poradny jsem tam chodila asi od 34. týdne (už nevím přesně, ale při první návštěvě jsem ještě chodila do práce, takže později to asi nebylo) nejdřív po 14 dnech, pak po týdnu. Ale lepší to bylo u obvodní dr., protože v té Krči to bylo vždycky nejmíň na dvě hodiny čekání, ne-li víc. Chudáci ty maminky, které s sebou musely přitáhnout starší dítě a to se tam pak takovou dobu nudilo! Teď se chystám jít do liberecké, tam to zjištěno ještě nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
26.4.09 19:08

No, prislo mi to, ze mu fakt slo o to se me co nejdrive zbavit… Nevim, budu doufat, ze kdyby neco nebylo, tak jak maa, tak by se to projevilo. Nic me neboli, ani nekrvaacim )jak jsem psala… Nechci byt jeste z toho na nervy, ze dr.me mel prohlidnout a neudelal to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí