Kontrola varlátek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
9.1.15 12:06

Kontrola varlátek

Chtěla jsem se zeptat, kontrolujete vašim chlapečkům varlátka nebo spoléháte jen na kontrolu u dětské?

Popravdě mně nenapadlo je nějak kontrolovat, ale nedávno mi volala kamarádka, že zjistila, že její malý nemá jedno varlátko v pytlíku a za pár dní mají jít na operaci. Narazila jsme ještě na web http://www.maskoule.cz/, tak mně napadlo jestli bych neměla kluky od mala vést k sebekontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9.1.15 12:12

Já kontroluji, jsem matka hysterka…klukovi jsou tři a tak jednou za měsíc mu na ně šáhnu a on řve mamínko na paň dokťou né, né…asi si pamatuje, že mu na ně šahala dětská nebo nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.1.15 12:20
@Mirka Dušínová píše:
Já kontroluji, jsem matka hysterka…klukovi jsou tři a tak jednou za měsíc mu na ně šáhnu a on řve mamínko na paň dokťou né, né…asi si pamatuje, že mu na ně šahala dětská nebo nevím :lol:

Mně to právě nějak vůbec nenapadlo kontrolovat, říkala jsem si dětská na to koukne a nic neříká tak je vše ok. Ale starší jde na další až v 5ti letech to je víc jak za rok. A šáhneš jako, že tam jenom jsou a nebolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
9.1.15 12:32

Určitě je kontroluj…po mé zkušenosti, kdy jsem naprosto stejně jako ty věřila, že paní doktorka vše hlídá, tak se náhodou v synových osmi letech zjistilo, že jedno varle není tam, kde má být. Paní doktorka dělala, jakože v pohodě, ono se jen schovává… :roll:…a já blbec jí věřila. Náhodou jsem byla se synem na pohotovosti na chirurgii a tam mu to zjistili. Byla jsem jak opařená, operace okamžitě…no a teď se modlím, aby bylo v budoucnu všechno v pořádku. Paní doktorku jsme vyměnili… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.15 12:34

@Jitulkas3 No, jestli jsou stejně velká a jsou tam, nijak to zdlouhavě nestuduji…jako v jeho věku už v šourku asi zůstanou, tak spíš kontroluju, aby se mu jedno třeba nezvětšilo nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.15 12:44

Určitě kontroluj, já to taky hlídám. Lepší předcházet než pak řešit.

Nejlépe po koupaní. Zkoukneš tvar, polohu, velikost. Varle může zmizet i v pozdějším věku, například kdyz se chlapeček bouchne a ono instikvně zaleze a zůstane tam.

• Citovat
  • Upravit
5301
9.1.15 12:52

Ano 4 letému i ročnímu, jednou za čas při koupání kontroluji přítomnost a tvar, malej nic neříká a staršímu už jsem vysvětlila proč sahám stejně jako jsem vysvětlila proč se musí opatrně umývat a přetahovat nenásilně pindík co předkožka dovolí. Chápe a nebolí ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.1.15 12:58
@HankaHK píše:
Ano 4 letému i ročnímu, jednou za čas při koupání kontroluji přítomnost a tvar, malej nic neříká a staršímu už jsem vysvětlila proč sahám stejně jako jsem vysvětlila proč se musí opatrně umývat a přetahovat nenásilně pindík co předkožka dovolí. Chápe a nebolí ho to.

Klukům jsem to taky vysvětlila, když jsem je splašeně hned šla zkontrolovat potom co volala kamarádka.
Od teď když to tady čtu je budu kontrolovat pravidelně a nebudu spoléhat jen na dětskou. Předkožku jsem zkusila párkrát, ale vůbec to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
9.1.15 13:01

@Jitulkas3 synovi to taky jde minimálně. Ještě ve 3 letech mu skoro nebyla vidět ani močová trubice, postupně za ten 1 1/4 roku to hezky postoupilo a je vidět asi 0,5cm dírka, ale děláme to postupně, pomalu, jen co samo v teplé vaně jde. Žádné potíže nemá, takže do puberty času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 14:12

Umístění varlátek

Asi hloupá otázka, ale kde mají být varlátka? mám pocit že syn je má moc vysoko (jsou mu čtyři). Nikdy je nemá, že by je měl dole v pytlíku, ale vždycky někde tak uprostřed. Mám s tím jít za Mudrou? Syn je docela stydlivka, není rád když mu na to koukám já, natož někdo jiný, tak abych ho zbytečně neztresovala.

• Citovat
  • Upravit
72725
26.1.15 14:15

Mají být v šourku - přesné umístění není, ony ty potvůrky putují, navíc je každá jinak vysoko. POkud pochybuješ, zda je to správně, určitě není od věci navštívit dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 14:21
@martina.se píše:
Mají být v šourku - přesné umístění není, ony ty potvůrky putují, navíc je každá jinak vysoko. POkud pochybuješ, zda je to správně, určitě není od věci navštívit dr.

V šourku je má, jen když stojí tak bych čekala, že budou v pytlíku dole. Ale on je má někde tak v půlce. Jsem zkoušla hledat na internetu, ale nic jsem právě o tom nenašla.

• Citovat
  • Upravit
9754
26.1.15 14:24

DIky za tuhle diskusi, vubec jsem nemela potuchy, ze se to ma kontrolovat. :oops:
Jak casto? A kdy jste zacaly pomalu pretahovat kuzicku? Ja mu na nej vice mene nesaham, jen obcas mu to jen lehce nadzvednu, moc to teda nejde a umyju. Bude mu rok. Je to v poradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.15 14:29
@Anonymní píše:
V šourku je má, jen když stojí tak bych čekala, že budou v pytlíku dole. Ale on je má někde tak v půlce. Jsem zkoušla hledat na internetu, ale nic jsem právě o tom nenašla.

nemusí být úplně dole. Ony se fakt hýbou a pokud je v místnosti chladno, stěhují se blíž k tělu ;) je to normální. Špatné by bylo, kdyby byly úplně nahoře, na tříslech. Ale dr to kontroluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.15 14:30

@kar-maa u nás to kontroluje dr, takže já ne.. ani u staršího jsem to nedělala. Přetahovat? nepřetahuju - tedy u malého musím, když odebírám moč, ale tím to hasne.. zatím není třeba (je mu 5 m)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí