Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se A nekontroluje umístění varlat dr. na preventivkách?
@kar-maa Každý doktor to má asi jinak, naše dr. nám říkala o přetahování na roční preventivní prohlídce. Že můžeme pomalu začít zkoušet přetahovat po koupání, ale jen tolik, kolik to samo půjde a trošinku to pomasírovat. Zatím to samozřejmě nejde vůbec, ale syn se tomu nebrání, tak přetahujeme dle instrukcí.
@Hoa Mai Tak na to jsem zvedava
To bude cirkus. Syn se nenecha skora ani oblect, aniz by se mi na podlozce neprevrace, natoz abych mu jeste neco masirovala nebo pretahovala. Na to jsem zvedava, to bude ![]()
@kar-maa píše:
DIky za tuhle diskusi, vubec jsem nemela potuchy, ze se to ma kontrolovat.
Jak casto? A kdy jste zacaly pomalu pretahovat kuzicku? Ja mu na nej vice mene nesaham, jen obcas mu to jen lehce nadzvednu, moc to teda nejde a umyju. Bude mu rok. Je to v poradku?
Já kontroluji tak jednou za měsíc po koupání. Mezi preventivkami jsou 2 roky, a to mi přijde moc dlouho abych tam ani nekoukla, že je vše v pořádku. Kůžičku jsme začli někdo od roka, roka a půl. Teď už mu to jde krásně. Zakladatelka.
@kar-maa píše:
@Hoa Mai Tak na to jsem zvedavaTo bude cirkus. Syn se nenecha skora ani oblect, aniz by se mi na podlozce neprevrace, natoz abych mu jeste neco masirovala nebo pretahovala. Na to jsem zvedava, to bude
Lepší je při koupání, kluk byl tolikrát zabraný do hraček, že si ani nevšiml že mu s tím něco dělám.
@Anonymní píše:
Lepší je při koupání, kluk byl tolikrát zabraný do hraček, že si ani nevšiml že mu s tím něco dělám.
NO vyzkousim, ale nevim nevim ![]()
Naposled si vsimnul, ze mezi nohama mu neco v te vode plave, porad se za nej tahal a prohlizel si ho tak dukladne, ze si strcil hlavu az pod vodu ![]()
@martina.se Jsem si říkala, já bych toho synovi asi moc nezkontrolovala, přijde mi, že u těch prcků to vypadá všelijak. Já i to přetahování radši nechávám na chlapovi, říkám si, že on to bude umět líp, než já a pořeší si to mezi chlapama.
Prosím vám přes den nikdy synovi nenahmatam vatlatka jen ve vodě jsou.. je to ok?
Ano, je to v poradku. Tedy zrovna minuly tyden jsme to resili u endokrinologa, protoze mu varlatka kontroloval. Pokud sestupuji, je to v poradku. Pokud by nesestupovala vubec, pak by to byl problem. Ne ted v detstvi, ale v dospelosti by to mohlo zpusobit neplodnost.
@trpaslinka tak to sem ráda… Ale jde mi o to, že je má jakoby pořád syn hodně vysoko… Jen prostě ve vodě klesnou je to tedy v pořádku jo? Je mu už 4 roky… Myslíte že v pubertě klesnou?
@ajurka ja jen rikam, co mi rekl endokrinolog, kdyz je minuly tyden kontroloval. Ptala jsem se ho, jestli se mam obavat a rekl mi, ze obavat se ani nemusim, ale zacit resit to mam v okamziku, kdy by nesestupovala. Rekla jsem mu, ze pri koupani sestupuji a tak pry v poradku. Syn ma 6 let.
@ajurka Pokud klesnou do šourku v teplé vodě v tureckém sedu, tak je to OK.
Problém by byl, pokud by nebyla hmatná ani v této poloze. Takto „cestovat“ mohou až do puberty. (mám to přímo z urologie - syn má skluzné varle)