Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, máte prosím některá z vás informace o konzultaci ivi v sanatoriu Helios v Brně? Kolik ivi stojí a za jak dlouho je možno ho podstoupit? Díky všem za odpovědi ![]()
Ahoj, první konzultace je samozřejmě zdarma a pak už jen moc záleží na tom, jaký máš problém. Musíš počítat s částkou nejméně 14 000Kč.
Ahojky, tak pokud jsem dobře pochopila chceš vědět kolik stojí IUI, včetně injekce pregnylu je to 1350Kč, byla jsem v heliosu již 3× na IUI.
Já byla teď na podzim na IUI na Obilňáku a platila jsem 700 Kč + cca 50 Kč Pregnyl.
@Katy83 ahojky a pomohlo vam?:) nema iui nahodou 6× do roka hradit pojistovna?
@Vrk Ahojky, no to je sice možné, ale v Heliosu mi řekli, že pokud bych šla pak na IVF, tak se může stát, že pojišťovna by mi IUI zahrnula do pokusů IVF, které hradí, takže si to platím raději sama. No byli jsme teď na 5IUI a dnes jsem to dostala
Takže ještě jedno a pak zřejmě IVF ![]()
@Katy83 a co je u vas za problem? Ja mam anovulaky…tak jsem zvedava
@Vrk u mě zjistili alergii na spermie s PCT testu, jinak žádné problémy nemáme, ale snažíme se už skoro dva roky…
@Katy83 aha a prelecili jste to nejak pred iui? Protoze i tak ty spermie muzes zabijet ne? Ja uz ivf mam za sebou…ale nevyslom tak zkousime znova neco prirozenejsiho.
@Vrk nepřeléčili, ani nevím, jak by to šlo… IUI právě bylo proto, že se obešel čípek a zavedly spermie dál, takže jsme to obešli…ale kdo ví…
IUI je hrazeno pojišťovnou zvlášť a do pokusů IVF se nepočítá. Helios je tím ale známý, že všechny hned žene rovnou do IVF. Možná mají dobré výsledky, ale nedávají moc příležitostí začít šetrnější a přirozenější metodou, což IUI je.
@ivunak me do toho nehnali, nabizeli stimulaci a snazeni doma, ja byla nedockava a ivf nam nevyslo. Tak se vracim k stimulaci a budem doufat. Spermio mame ok, tak treba to klapne. Byla jste nektera na hysteroskopii?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.