Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
potřebovala bych uklidnit, nebo rady, kdo třeba zažil něco podobného.
Jsem v 16.tt a mám doma rok a půl chlapečka. Je dost živý a když se mazlíme, nebo ležíme na posteli, párkrát se stalo, že mě kopl do břicha, ale nikdy ne nějak moc. Bohužel včera večer to byl kopanec kolenem, jak dělal kraviny a bolelo to hodně. No a v noci mě probudila ostrá bolest podbřišku, která trvala tak 10 min, ale svíjela jsem se bolestí ![]()
Hned jsem kontrolovala, jestli nešpiním nebo něco, ale nic naštětsí. Pak to přešlo, ale mám strach.
Nemohl nějak miminku ublížit? ![]()
Mohl. Jeďte raději do nemocnice ať jste v klidu. Raději zbytečně než pak litovat. Držím palce ![]()
Ach jo, tomu jsem se chtěla vyhnout…Možná by to bylo lepší. Ted mě nic nebolí, cítím se dobře.
Neni to pravdepodobne. Plod je ještě malý, ma kolem sebe dost prostoru a hodně plodove vody. Nicméně pri křečích v brise bych na kontrolu sla taky. A dítě bych neomlouvala, ale od zacatku usmernovala.
Ja jsem ve 14tt a mám doma 8 měsíční holčičku a do břicha mě taky kope. zatím to neřeším. ať to dobře dopadne ![]()
Kdyby v noci nebyla ta bolest a cítila jste pohyby asi bych neplašila, ale takto bych Už dávno byla v nemocnici a ne na emiminu. ![]()
Teda jestli už cítíte pohyby
já je cítila u druhého už velmi brzo, tak jsem ti brala podle sebe ![]()
Ještě pohyby necítím. Ted jsem poslouchala srdíčko přes angelsound a srdíčko krásně bije. Nebo může být nějaký skrytý problém? Já se bojím, že si mě tam nechají, jak je to tady zvykem, i přesto, že je třeba vše v pořádku.
Já jsem normálně hrozný plašan a nemocnice mě taky hned napadla, ale jak píše @Jana206 taky si myslím, že je dostatečně chráněné..třeba to bolela jen děloha ![]()
@Terez001 Pokud nekrvacis, křeče uz nemáš a slyšíš to srdicko, asi bych nikam nejela. Pravděpodobnost je fakt malá. Kamaradce ucitelce se casto stalo, ze ji narazilo do bricha hlavou nějaké dítě pri běhu nebo dostala balónem do bricha, kdyz detem pískala v telocviku nejakou hru. Mimco OK.
Az bude bricho větší, taky s nim sem tam nekam narazis, ale to jistě víš. Pri běžném narazu se nestane nic, jen se mimino zacne vrtet.
@Terez001 radši si dojed na ultrazvuk. V určitých případech může odlučování placenty zpočátku probíhat nekrvavě. Hodně štěstí přeji a radši si drž prcka víc od těla. At s ním ted blbne tatínek.
Může být i problém s placentou.Ale je to na Tobě, Tvé dítě, Tvé rozhodnutí. Drzim palce ![]()
@Terez001 píše:
Ahoj holky,potřebovala bych uklidnit, nebo rady, kdo třeba zažil něco podobného.
Jsem v 16.tt a mám doma rok a půl chlapečka. Je dost živý a když se mazlíme, nebo ležíme na posteli, párkrát se stalo, že mě kopl do břicha, ale nikdy ne nějak moc. Bohužel včera večer to byl kopanec kolenem, jak dělal kraviny a bolelo to hodně. No a v noci mě probudila ostrá bolest podbřišku, která trvala tak 10 min, ale svíjela jsem se bolestí
Hned jsem kontrolovala, jestli nešpiním nebo něco, ale nic naštětsí. Pak to přešlo, ale mám strach.
Nemohl nějak miminku ublížit?
Já jsem v 16 týdnu spadla na schodech. Vyvrtla jsem si kotbik, bouchnla se do hlavy a ze strany do břicha. Okamžitě jsme jeli do nemocnice. Do půl hodiny po pádu jsem byla v nemocnici. Nechali si mě na pozorování. Ale říkali že i ženy po bourackach v tomto týdnu s plodem málo kdy něco mají.. ale já bych radši jela
Holky díky, tak pro jistotu tam asi zajedu, ta placenta mě vyděsila :/
@Terez001 Ve 20 tt jsem spadla na zadek, naražená ruka, podvrknutý kotník, mimčo OK. Ve 24tt mi zákeřně skočil syn na břicho, má 10 kilo. Ale to už jsem cítila pohyby, tak jsem počkala jestli se malý hýbe. Byla jsem na kontrole a vše v pořádku. Doktorka mi říkala, že by se musel víc snažit, aby miminku ublížil. Ano mohla by se odtrhnout placenta, ale když nekrvácíš, tak bych to neviděla, že to bude špatné. Ovšem pokud chceš mít klid, tak jdi na pohotovost.