Jak má vypadat kopání miminka v bříšku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
11.2.10 17:16

kopání

Ahoj holky.už zas plaším jsem ve 24tt a chtěla bych se zeptat ohledně kopání miminka.Teď v poslední době kope míň než před tím a taky trochu slabě předtím mi až z toho vyskakovalo břicho ale teď je to spíš takový jako zachvění nevím jak to popsat někde jsem četla že kopání miminka nemusím cítit třeba 2dny ale v nějakým určitým týdnu už bych je měla cítit pravidelně.Mám se obávat že není miminko v pořádku?Nebo je to normální?Znepokojuje mě to když kope takhle málo a ještě k tomu slabě.Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
11.2.10 17:41

Asi bych zasla k doktorovi. Ale je mozny ze se mimco otocilo treba nozickama jako k tvojim zadum, takze to necejtis jako driv. Ja mela a ted mam mimco otoceny nozkama dopredu a je to masakr a navic se pak pri porodu musi otacet a vic to boli, kdyby se jeste chtel otocit, byla bych rada :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.10 17:42

Ahoj!!!Nejsem lékař, ale ze své zkušenosti vím, že v tomto období jsem kopání necítila skoro vůbec. Taky jsem se zděsila, ale můj gynekolog říkal, že je to normální, že je to důležité období co se týče vývoje a miminko - plod je víc unavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
11.2.10 17:48

Měla jsem to přesně tak, kolem 25. TT jsem přestala pohyby cítit, na pár dnů. Doktor mi řekl, že to nic neznamená, že v tomhle období tam není ještě nějaká pravidelnost. Ale jestli bys z toho byla hodně nesvá, skoč si k doktorovi, třeba ti ukáže prcka na UTZ. Tak to udělal tehdy mě, a hodně mě to uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
11.2.10 17:49

Já měla takovou zkušenost:
Mičmo mě začalo sťouchat cca od 18.týdne. Ale vypadalo to, jako by mělo nějaké útlumové období cca týden - 5 dnů, kdy se jenom 2× za den obrátil a nic. A po týdnu zase kopance třeba 20 minut vkuse zase týden. A pak 5 dní jenom ojedinělé žduchnutí třeba dvakrát denně.
Takže se to střídalo asi 6-7 týdnů, vždycky týden šťouchání a přibližně týden jenom líné převalení, až teď ho cítím pravidelně několikrát denně 5-20 minut vkuse.
Pokud máš ale obavy, zajeď k doktorovi, aby tě uklidnil a nestresovala ses.

Jo a další varianta je, že se třeba otočilo a nožičky má dovnitř k páteři, takže ti nedělá bouličky a tolik ho necítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.2.10 20:07

jo ja to resila furt, u doktora jsem byla 1×, pak jsem si poridila fonendoskop a kosteje poslouchala - fakt mi to desne pomohlo. jestli ses hysterka, jako ja,porid si ho taky
jinak kolem tohoto tydne se vetsinou hybal hodne, ale dost nepravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.2.10 12:34

Jestli máš opravdu obavy tak si zajdi k doktorovi to hlavně pro tvůj klid,ale myslím,že se spíš miminko otočilo takže je nožičkama k zádům a proto cítíš pohyby méně.Ale radši bych si zašla k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.2.10 12:48

ja teda zacala pohyby citit az nekdy kolem 23tt do ty doby sem byla presvedcena ze to sou zarazeny prdy :)) ale od ty doby uz jsem se nevyspala…kazdou noc kolem treti zacla a bylo po spanku pravidelne kazdou noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
12.2.10 13:22

Ahoj, jestli te to hodne stresuje, tak si skoc za doktorem, treba i do nemocnice. Ja jsem nekde cetla myslim, ze v obdobi kolem 24tt se hodne mnozi plodovka, tak pohyby nemusi byt citit nejak moc a pravidelne. Pravidelnost se by se mela sledovat az od 28tt tusim. Ja jsem taky hrozne plasila, mela jsem dost aktivni miminko, takze kdyz se odmlcela, byla jsem na nervy. Vetsinou mi zabralo sladky, lehnout na levy bok, a pak jsem ji citila. Nebo jsem ji ruzne stouchala. Myslim, ze existuje taky takovy maly ultrazvuk, Angel Sounds tusim se to jmenuje, ale nevim, nemam s nim zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Háánč
14.10.11 21:34

Dobrý večer, já jsem se chtěla zeptat v kolikátém týdnu ucítím pohyby malinkého v bříšku..:-)Děkuji za odpověď..;-)

• Citovat
  • Upravit
Missy_X
14.10.11 21:39
Háánč píše:
Dobrý večer, já jsem se chtěla zeptat v kolikátém týdnu ucítím pohyby malinkého v bříšku..:-)Děkuji za odpověď..;-)

Ahoj, je to dost individuální u prvorodičky to bývá většinou kolem 20týdne, u druhorodičky a více již od 17týdne. :) Já jsem prvorodička a pohyby zřetelně cítím od 18týdne. :)

• Citovat
  • Upravit
Háánč
16.10.11 17:58

Děkuji za odpověď já jsem ve 14 týdnu:-) a zdá se mi že cítím něco co jsem předtím v bříšku necítěla :-)..tak mě to zajímalo jinak děkuji. :-)

• Citovat
  • Upravit
Míša92
17.5.12 15:08

Ahoj, chtěla bych se zeptat co mám dělat když mě mimčo kope pořád do vaječníků? Je to nevydržitelná bolest jsem ve 24 tt…

• Citovat
  • Upravit
Missy_X
18.5.12 06:32
@Míša92 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat co mám dělat když mě mimčo kope pořád do vaječníků? Je to nevydržitelná bolest jsem ve 24 tt…

Poradit se s doktorem!!!

• Citovat
  • Upravit
5850
21.5.12 11:36

Ahoj :mavam:
já bych nestresovala. U mě to bylo nějak podobně. Pohyby jsem začla cítit v 19tt ale kolem toho 23tt najednou přestali a pomalu nešli cítit. Jen občas jsem cítila, takové jakoby zabublání. No a od 25tt přišly pohyby,ketré jsou ted už pravidelné a intenzivnější… Samozřejmě pokud chceš být klidnější a slova i ostatních tě neuklidní je lepší se vždy obrátit na lékaře :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí