Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chtěla jsem se zeptat jestli je normální mít v těhotenství bělavý výtok nedávno byl i do žluta ale to už je pryč.Ani nijak nezapáchá ani nesvědí.Mám začít plašit a jít k doktorovi?Děkuji
Já to měla u obou dětí po celé těhotenství a prý to bylo normální… Zmínila bych se o tom na příští kontrole, ale myslím, že se nemusíš nervovat ![]()
Taky jsem ho měla a už zase mám. Prý je to normální dle mého dr.
jj, já už s tím u mudr byla a pokud to nesvědí, nepálí, nesmrdí a je to hlenové konzistence, tak je to normální. Slouží to jako ochrana před vnikntím bakteríí co nejblíž k miminku.
Já plašila, protože jsem se lekla,zda mi neodchází hlenová zátka a dozvěděla jsem se,že ta vypadá úplně jinak
a určitě ji poznám.
Je to normální,a le pokud to řekneš dr. tak počítej s tím že se bude sichrovat vaginálníma globulema… No koneckonců lepší globule, než zkažená plodovka nějakou infekcí ne?
Je to normální,v pochvě nemá být „sucho“,pokud nesvědí nebo nezapáchá.Udržuje v pochvě ph,chrání před infekcí vzestupně a taky splňuje funkci při sexu.Takže by neměl být problém.
Taky celé těhotenství od 13.tt, 6× léčeno (Klion vag.tablety, dezinfekční globule, antibiotikové globule …) a vždy s efektem jen na pár dní, pak se to vrátilo vždy zpět. Doktor raději dělal stěry na kultivaci, co za mršku tam je … nikdy nic nenašel, prostě jen „hojná sekrece“. Před porodem jsem na to upozornila v nemocnici, udělali radši výplach borovou vodou, aby se mimi nenalízalo něčeho nepatčičnýho … Je to prostě normální a někdo to řeší víc a někdo vůbec. Držím palce' ![]()