Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zdravím všechny těhotné i ty šťastné, co to už mají za sebou.
Chtěla bych se zeptat, zda jste někdo měl „problém“ s přírůstkem váhy. Před otěhotněním jsem měla skoro 70kg a výšku mám 170cm. Zhubla jsem v prvních třech měsících 3 kg, teď se držím stále na 68,5kg. Je to normálni, nemám to řešit? Nejsem žádné tintítko, ale spíš se strachuji o mimí, snad roste ok. Doktor se setra si z toho nic nedělají. Maruška
Ahoj, tvoje váha nemá vliv na vývoj a růst miminka. Já jsem v těhu cvičila, dodržovala jídelníček a nenechávala se oblbovat těhotenskýma chutěma a nepřibrala jsem až do porodu ani kilo. Filípek má skoro měsíc, je to zdravej, krásnej kluk a když se narodil měl 3050 g a 48 cm.
Takže si s tím určitě nelam hlavu a jen tak dál ![]()
Přeju krásný těhulkování a užívej si to ![]()
Taky jsem nepřiřibrala dokonce zhubla,a moje matka a babi taky,
záleží na tom jestli dítě prospívá (to zjistí z ultrazvuku)No ale jestli tě to trápí dávej si babán s medem nebo Glukopurem ,pribináky a maso. ![]()
Já jsem ze začátku těhu zhubla 5 kilo a ty jsem nabrala zase až v šestém měsíci. V šestém měsíci na mě nikdo nepoznal, že jsem těhotná, dopnula jsem všechny kalhoty a bříško měla mírně vypouklé. Pak jsem za 7,8 a 9 měsíc nabrala šest kilo a malý měl 3,15kg a 50cm. Myslím, že se nemusím strachovat, ono si z tebe mimčo vezme co potřebuje. Píšeš, že máš 170cm a teďka 68,5 kg, to má mimčo z čeho brát. Já měla asi 65kg, takže u nás je to v pohodě. Hůře na tom byla má ségra, její normální váha je na 163 cm 45 kg a když otěhotněla, tak jak jí bylo špatně zhubla na 40kg a to už jí doktor hrozil neschopenkou a nemocnicí.
Smaria to jsem přehlédla, nebo to opravdu nikde neuvádíš jak dlouho si těhu?
Já tedy do třetího přibrala 2 kila a od třetího měsíce přibírala co měsíc to 3 kila a od šestého měsíce mi váha stojí (11kg) … tím chci říct, že každá jsme jiná ![]()
Jo a na začátku těhu 65kg na 178 cm
ahojky..já melado 5 mes..-5 kg..pořád semzvracela a malá me vyjídala..na konci +8 kg..malá mela 3300g..a vpohode
Při prvním těhotenství jsem zhubla v prvním trimestru 3 kg a mírně přibírat jsem začla až někdy v 5-6. měs.Dcera měla při narození 3910 g, a to jsem zvracela až do konce.
Při druhém na mě dr.na onko.. nepoznal těhotenství ještě na zač.7.měs. a já škemrala,kéž by mělo mimi aspoň 3 kilča..Mělo 4,5 a já nechápu dodnes,kde byl chudáček smotaný
Byl to fakt tenkrát šok..
Takže neboj,mimi si vezme,co potřebuje…
jsem ve 21. týdnu. Ale jak říkám, nejsem žádný hubeňour, tak asi bere, kde může ![]()
smaria:Vážně žádný strachy.Mimčo si vezme co potřebuje.A pokud by neprospívalo,doktor by tě upozornil
Je spousta maminek co nepřiberou až do porodu nic.
Já s holkama až do pátého měsíce ani deko.A pak jsem zvládla do konce těhu 9kg.Šlo to pak najednou
Ale stejně tak rychle to šlo po porodu dolů.Tak se nestrachuj a užívej si těhulkování! ![]()
Neboj, miminko si vezme samo. Moje vzdalena pribuzna byla pred tehu az obezni (nevim, kolik vazila, ale pres metrak asi mela) a doktor ji rekla, ze v zadnem pripade nesmi pribrat ani deko, tak se cele tehotenstvi drzela na stejne vaze. Holcicka se narodila v poradku.
Tak mám radost, že si skoro všichni myslí, že je to v pořádku a určitě sis tím hlavu lámat nebudu
lepší než přibrat nějak strašně MOC! Díky M ![]()
Moje kamarádka taky nepřibrala, spíš ještě pohubla a necítila se dobře. Holčička se narodila v pořádku, zdravá.Těsně po porodu gradovaly u kamarádky zdravotní potíže - nakonec nádorové onemocnění. Tím nechci říct že nepřibírající maminka je apriori nemocná - spíš chci poukázat na to, že dítě si opravdu „vezme svoje“, a to i v případě že matka není v pořádku. Pokud se nepřibírající maminka cítí dobře, je pravděpodobné že se nic špatného neděje.
Tak já jsem měla před otěhotněním 52 kg/ 162 cm a aktuálně vážím už o 6 kg víc a jsem ve 23.týdnu. Chtěla bych za celé těhu přibrat max. 8 kg, snažím se jíst zdravě, ale ty těhotenský chutě mi dávaj zabrat
. A do těch 8 kg už se asi stejně nevlezu :/
.
Já jsem ve 20tt a mám nahoře 2 kg. Jím stejně jako před těhotenstvím, jen asi víc zeleniny, tu mimčo miluje. Už mě to trochu děsí a doufám že mi příští týden v poradně řeknou že jsem alespoň kilo přibrala. Vždycky jsem si myslela že já budu ta co určitě přibere 25kg a bude jak koule, protože jsem nikdy nebyla úplně hubená a teď z toho ani nemám radost, protože pořád pozoruju jestli jím dost a jestli mi roste alespon bříško. ![]()