Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nazdárek holky ![]()
tak já jsem teď v 21 týdnu
a jsem na tom podobně jako vy ![]()
Do konce 2 měsíce jsem zhubla -3 kila, ale špatně mi nebylo vůbec… jen jsem neměla moc chuť na jídlo a ani na sladký, pak do konce 3 měsíce se mi vrátila 2 kila a do 19 týdne jsem měla pořád -1 kilo a teď v 20 týdnu jsem zhubla další kilo, asi těma vedrama a prací na zahradě… takže teď mám -2 kila od začátku těhotenství, ale jsem oplácanější postavy, takže mimi si bere z mých zásob ![]()
A přesně jak píšete, každé těhotenství je jiné, moje kamarádka je stejně těhotná jako já a má 6 kilo nahoře a je taky oplácaná podobně jako já ![]()
Ale pokud vám bříško rostě a na ULT mimi prospívá, tak nemusíme mít obavy… teda v to aspoň doufám ![]()
@Anny2148 říkala jsem si to stejný že jak budu těhotná budu jak koule a zatím jsem spokojená ![]()
Jo a holky jinak mě od začátku těhotenství špatně není a doufám že ani nebude, jen jsem měla problémy se zácpou, kdyby mi nerostlo bříško, tak ani nevím že jsem těhotná
mám štěstí, doufám že mi teda vydrží až do konce ![]()
Mějte se krásně a přeji vám všem krásné a rychlé porody a hlavně zdravé miminka ![]()
No mě je právě tady dobře. Nemám vlastně vůbec žádné příznaky. Krom, obrovských prsou a maličkého bříška.
Špatně mi bylo jen 14 dní. Vždycky jsem jedla opravdu hodně (stejné porce jako přítel co váží 95kg) a na tom se nic nezměnilo, takže to fakt nechápu. ![]()
Tak já taky přidám špetkou do mlýna
končím 17.tt, na začátku jsem zhubla cca kilo, od té doby mám stále stejnou váhu, možná občas +- cca 20dkg hapruje. Bříško se už pěkně rýsuje. vykukuje hezky, ale váha stejná, děsí mě to. Přiznám se, že ani moc nejím. Jím prostě, když mám chuť a na co mám chuť, ovoce a zeleninu jím málo, nikdy jsem to moc nejedla, ale snažím se občas do sebe něco nacpat + baštím každý den Femibion. Snad je vše v pořádku, zatím všechny ultrazvuky v pohodě, jen ta váha… ![]()
Jsem ve 20tt a mám 2kg nahoře. Před otěhotněním 50kg, v prvním trimestru jsem zhubla na 48, teď váha více méně stojí..jím hodně, více jak manžel, pravidleně svačím, vaříme teplé večeře..dítě vypadá, že mu to nevadí a břicho roste skokově:-)
Já už hlásím 31.týden a mám nahoře 7,5kg. Už se mi to srovnalo a přibírám hezky pravidelně každý týden o necelé půl kilčo… jde mi to naštěstí jen do bříška. Takže spokojenost. Snad to v porodce všechno nechám a budu se moci vrátit k oblíbeným svetříkům a tričkám ![]()
Tohle téma mi nedá, abych se nepřipojila. Já mám 170cm a váhu 53kg a to jsem 6,5měs. Ze začátku jsem malinko zhubla, bylo mi dlouho zle a pak to nabrala, ve výsledku navíc jen malinko, jsem taky na to zvědavá jestli bude vše v pořádku, nemám rezervy, tak těžko říct, jestli dobře poroste to mrně, ale snad.
Ahoj holky,
já jsem začínala na 76kg při výšce 168 cm, takže mírná nadváha. Potom jsem shodila na 68kg. Teď jsem ve 30.týdnu a váha leze nahoru velmi pomalu, měla jsem už 73, ale jak byla horka, šlo kilo dolů. Tak si říkám, že si to malý bere všechno ze mě, protože všude hubnu krom břicha, které roste. Snad je tomu opravdu tak
Taky s jídlem žádná sláva - zeleniny a ovoce do sebe nacpu hodně, ale taková ta „normální“ jídla je problém - jako například u každého oběda sedím a musím se přemlouvat, abych to do sebe nacpala - mám neustálý pocit sytosti a plného žaludku…a to jsou ty porce poloviční, než jsem jedla před otěhotněním. ![]()