Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky ☺️ mám na Vás otázku, máte někdo zkušenost? Dceři se poslední tenhle týden udělali takové flíčky které se jí udělají na pusy, teď už i na zadečku, ruce, noze, hrudi které třeba do půl hodinky zmizí, pak zase chvíli klidu a pak se udělají znova jinde. Byli jsme u Dr. A jde prej o kopřivku máme dávat fenistilové kapky. Dnes měla docela klid ale zase se jí udělali flíčky ale větší nesvědí vlastně ani o nich neví. Má 3 roky. A právě už nevím co nebo spíš mě trápí z čeho, cely týden ji pozoruji a vlastně nejedla, nepila nic co by do teď neznala a vůbec nevím z čeho nemáte někdo zkušenosti? Děkuji moc za každou radu. Přidám pár foto pro představu. ![]()
Ahoj, muze to byt koprivka. Fakt, ze nejedla nic noveho, nemusi byt nic znamenat. Dcera se kdysi z niceho nic osypala. O vyrazce nevedela, nesvedila ji, nebolela. Po par hodinach zmizela, pak se zase objevila jinde. Dalsi den jsem dceru vzala k lekari, protoze ona k tomu uz par dni mela virozu s horeckou, i cervene oci, takze jsem chtela vyloucit spalnicky. Lekarka rekla, ze je to koprivka. Ale ja jsem si byla jista, ze dcera nejedla nic noveho a nic jineho nez ostatni clenove domacnosti, nemame novy praci prostredek apod. Kratce po prichodu domu se znovu osypala. A po par hodinach i dalsi dcera, ktera tu horecnatou virozu nemela. A ja pak vypozorovala, ze tomu koprivku maji z jahodoveho kefiru urcite sarze. Driv ten kefir mely nekolik mesicu nekolikrat tydne. A bez problemu. Proste v te jedne sarzi bylo neco jinak.
No a druha dcera mela takovou zvlastni vyrazku. V tu dobu nebyla jedina a nekteri lide to davali do spojitosti s prodelanym covidem. Je fakt, ze tehdy byla cca 3 mesice po covidu a najednou se ji vecer pri koupani udelala vyrazka. A pak ji mela kazdy vecer mezi 19. a 20. hodinou, bez ohledu na koupani. Trvalo to cca 4 mesice v kuse. Pak to samo preslo.
No a pak snad o 1,5 nebo 2 roky pozdeji ji mivala pri prichodu ze skolky. Ale ne kazdy den. A taky to preslo. Nekdy ji svedila, nekdy ne.
@Janča6 děkuji. Já právě jsem zoufalá s toho proč a z čeho, že ji třeba dávám pořád to stejné
i když dcera o tom ani neví..za což jsem ráda ale právě týden pozoruji a nevím vůbec no uvidíme ![]()