Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kortikoidy obecně ztenčují kůži, nenanesla jsi moc silnou vrstvu? Kortikoidy se musejí nanášet v milimetrové vrstvičce… Myslím, že fleky ti časem zmizí..
Já si teda myslím, že se to už nevrátí… taťka má takhle fleky na rukou. asi budeš potřebovat pořádný make-up…
@nozu píše:
Já si teda myslím, že se to už nevrátí… taťka má takhle fleky na rukou. asi budeš potřebovat pořádný make-up…
Taťka to má taky z kortikoidové masti sloužící k zesvětlení pleti? Nebo jsi kožní lékařka?
Zakladatelko, nepanikař, prostuduj letáček, zajdi případně znovu k dr. Nejhorší je smrt z vyděšení. Myslím, žes nanesla silnější vrstvu, kortikoidová mast se nanáší velmi velmi maličko
Časem to zmizí, jako dítě jsem měla vyzmizíkované takhle lokty „nahoře“ no prostě v tom záhybu, když jsem měla ekzém a časem to zmizelo a normálně se tam už opálím jako všude jinde, kliiid ![]()
@Lejaa nanesla jsem víc, netušila jsem totiž, že to je kortikoid, tak jsem se s tím nepárala a dala i přes zdravou kůži. @Kfětoslava budu doufat, že to zmizí, protože to jak teď vypadám, to mi teda hodně ubralo sebevědomí. A po břiše si make up dávat nebudu přeci. Vypadám jako silně zjizvená.
@Anonymní píše:
Dobrý den, včera jsem si aplikovala mastičku na pytiriasis rosea, která se léčit nemusí, ale kvůli nehezkým skvrnám jsem aplikovala předepsaný korikoid, jenže dneska jsem se vzbudila a zděsila se, v místě nanasení korikoidu se mi úplně odbrarvila kůže, ihned jsem mastičku smyla vodou, jenže mám obavy, že kůže je už nenávratně poškozená. Myslíte, že časem vybledlá místa zhnědnou, má někdo zkušenost? Děkuji [/cita
pardon chyba
@Anonymní píše:
@Lejaa nanesla jsem víc, netušila jsem totiž, že to je kortikoid, tak jsem se s tím nepárala a dala i přes zdravou kůži. @Kfětoslava budu doufat, že to zmizí, protože to jak teď vypadám, to mi teda hodně ubralo sebevědomí. A po břiše si make up dávat nebudu přeci. Vypadám jako silně zjizvená.
klid, zmizí to. Dr mi tenhle zázrak napsala na jisté partie, vypadala jsem jak dalmatin
ale barva se vrátila ![]()
@martina.se taky tak vypadám, už se tim mazat nebudu, když mám navíc kožní nemoc, co časem zmizí sama. Za jak dlouho se vám barva zhruba vrátila? Mám po těle už dost jizev a to, co mám od toho kortikoidu vypadá taky jako jizvy, takže se to na sebevědomí dost podepsalo.
@Anonymní píše:
Dobrý den, včera jsem si aplikovala mastičku na pytiriasis rosea, která se léčit nemusí, ale kvůli nehezkým skvrnám jsem aplikovala předepsaný korikoid, jenže dneska jsem se vzbudila a zděsila se, v místě nanasení korikoidu se mi úplně odbrarvila kůže, ihned jsem mastičku smyla vodou, jenže mám obavy, že kůže je už nenávratně poškozená. Myslíte, že časem vybledlá místa zhnědnou, má někdo zkušenost? Děkuji
Neboj, myslím, že to zmizí
já taky měla fleky na obličeji po používání kortikoidů, hlavně nad horním rtem. Je pravda, že nebyly moc výrazné (po kortikoidech určených na obličej, jsou slabší), ale zmizely.
@majki.r ono to vypadá jako kdyby mi to vzalo pigment z kůže, uvidí se asi časem
@Anonymní píše:
@majki.r ono to vypadá jako kdyby mi to vzalo pigment z kůže, uvidí se asi časem
Však ano, kortikoidy narušují pigmentaci…dělají světlé fleky. ![]()
@majki.r tak hlavně aby se to vrátilo zase do normálu a fleky zhnědly, takhle vypadám fakt strašně
Dobrý den, včera jsem si aplikovala mastičku na pytiriasis rosea, která se léčit nemusí, ale kvůli nehezkým skvrnám jsem aplikovala předepsaný korikoid, jenže dneska jsem se vzbudila a zděsila se, v místě nanasení korikoidu se mi úplně odbrarvila kůže, ihned jsem mastičku smyla vodou, jenže mám obavy, že kůže je už nenávratně poškozená. Myslíte, že časem vybledlá místa zhnědnou, má někdo zkušenost? Děkuji