Kortikoid mi odbarvil kůži

Anonymní
25.9.15 07:33

kortikoid mi odbarvil kůži

Dobrý den, včera jsem si aplikovala mastičku na pytiriasis rosea, která se léčit nemusí, ale kvůli nehezkým skvrnám jsem aplikovala předepsaný korikoid, jenže dneska jsem se vzbudila a zděsila se, v místě nanasení korikoidu se mi úplně odbrarvila kůže, ihned jsem mastičku smyla vodou, jenže mám obavy, že kůže je už nenávratně poškozená. Myslíte, že časem vybledlá místa zhnědnou, má někdo zkušenost? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
25.9.15 07:46

Kortikoidy obecně ztenčují kůži, nenanesla jsi moc silnou vrstvu? Kortikoidy se musejí nanášet v milimetrové vrstvičce… Myslím, že fleky ti časem zmizí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
25.9.15 07:51

Já si teda myslím, že se to už nevrátí… taťka má takhle fleky na rukou. asi budeš potřebovat pořádný make-up…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
25.9.15 08:15
@nozu píše:
Já si teda myslím, že se to už nevrátí… taťka má takhle fleky na rukou. asi budeš potřebovat pořádný make-up…

Taťka to má taky z kortikoidové masti sloužící k zesvětlení pleti? Nebo jsi kožní lékařka?
Zakladatelko, nepanikař, prostuduj letáček, zajdi případně znovu k dr. Nejhorší je smrt z vyděšení. Myslím, žes nanesla silnější vrstvu, kortikoidová mast se nanáší velmi velmi maličko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
25.9.15 08:27

Časem to zmizí, jako dítě jsem měla vyzmizíkované takhle lokty „nahoře“ no prostě v tom záhybu, když jsem měla ekzém a časem to zmizelo a normálně se tam už opálím jako všude jinde, kliiid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.15 08:33

@Lejaa nanesla jsem víc, netušila jsem totiž, že to je kortikoid, tak jsem se s tím nepárala a dala i přes zdravou kůži. @Kfětoslava budu doufat, že to zmizí, protože to jak teď vypadám, to mi teda hodně ubralo sebevědomí. A po břiše si make up dávat nebudu přeci. Vypadám jako silně zjizvená.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
25.9.15 09:52
@Anonymní píše:
Dobrý den, včera jsem si aplikovala mastičku na pytiriasis rosea, která se léčit nemusí, ale kvůli nehezkým skvrnám jsem aplikovala předepsaný korikoid, jenže dneska jsem se vzbudila a zděsila se, v místě nanasení korikoidu se mi úplně odbrarvila kůže, ihned jsem mastičku smyla vodou, jenže mám obavy, že kůže je už nenávratně poškozená. Myslíte, že časem vybledlá místa zhnědnou, má někdo zkušenost? Děkuji [/cita
pardon chyba
  • Citovat
  • Upravit
72725
25.9.15 10:21
@Anonymní píše:
@Lejaa nanesla jsem víc, netušila jsem totiž, že to je kortikoid, tak jsem se s tím nepárala a dala i přes zdravou kůži. @Kfětoslava budu doufat, že to zmizí, protože to jak teď vypadám, to mi teda hodně ubralo sebevědomí. A po břiše si make up dávat nebudu přeci. Vypadám jako silně zjizvená.

klid, zmizí to. Dr mi tenhle zázrak napsala na jisté partie, vypadala jsem jak dalmatin :mrgreen: ale barva se vrátila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.15 10:42

@martina.se taky tak vypadám, už se tim mazat nebudu, když mám navíc kožní nemoc, co časem zmizí sama. Za jak dlouho se vám barva zhruba vrátila? Mám po těle už dost jizev a to, co mám od toho kortikoidu vypadá taky jako jizvy, takže se to na sebevědomí dost podepsalo.

• Citovat
  • Upravit
854
25.9.15 13:46

Snad to zmizí, kortikoidy jsou hold svinstvo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
25.9.15 13:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, včera jsem si aplikovala mastičku na pytiriasis rosea, která se léčit nemusí, ale kvůli nehezkým skvrnám jsem aplikovala předepsaný korikoid, jenže dneska jsem se vzbudila a zděsila se, v místě nanasení korikoidu se mi úplně odbrarvila kůže, ihned jsem mastičku smyla vodou, jenže mám obavy, že kůže je už nenávratně poškozená. Myslíte, že časem vybledlá místa zhnědnou, má někdo zkušenost? Děkuji

Neboj, myslím, že to zmizí :kytka: já taky měla fleky na obličeji po používání kortikoidů, hlavně nad horním rtem. Je pravda, že nebyly moc výrazné (po kortikoidech určených na obličej, jsou slabší), ale zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.15 14:08

@majki.r ono to vypadá jako kdyby mi to vzalo pigment z kůže, uvidí se asi časem

• Citovat
  • Upravit
12550
25.9.15 22:21
@Anonymní píše:
@majki.r ono to vypadá jako kdyby mi to vzalo pigment z kůže, uvidí se asi časem

Však ano, kortikoidy narušují pigmentaci…dělají světlé fleky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.15 23:15

@majki.r tak hlavně aby se to vrátilo zase do normálu a fleky zhnědly, takhle vypadám fakt strašně

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
26.9.15 08:49

@majki.r krásná beruška :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení