Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Mam 4 mesicni holcicku. Od porodu me trapi bolesti bricha. Je casto nafouknute a ta bolest je takova tupa, pichajici pod hrudni kosti, mezi zebrama veprostred a tahne se to dolu. Nejvic to boli kdyz si to zmacknu. A nekdy mi tam jakoby neco plave a vypoukne jemne takova boule ( vleze). Nejsem tehotna
Nemam ji porad ale casto a je to dost neprijemne! Myslite, ze je to jeste nasledek porodu a urovna se to? 4 mesice uz jsou celkem dlouho ne? Menstruaci jsem jeste nedostala, ale tak to by bolelo asi pod pupkem. Nebo ze by to bylo od zad? Dost me boli, z toho vecneho noseni nekdy i necitim ruce. Dekuji za odpovedi
Šla bych to ukázat lékaři, vyžádat si sono možná? Může to být od zad, může to být stresem, může to být i ještě „neusazenými“ hormony, ale v první řadě by měl lékař vyloučit možný akutní problém ![]()
Edit.: Akutní tedy asi ne, přehlédla jsem, že tě to trápí už 4 měsíce, ale vyloučit fyzickou příčinu by to chtělo ![]()
@Halamka @trybitka :Hm hm jo ja si k dr zajdu, jen jsem se chtela zeptat jestli to nekdo z vas taky mel.
@pannda: hmm myslim, ze spis na leve strane nad pupkem tam nekde v te oblasti ![]()
Dobrý den, omlouvám se, že se budu „háčkovat“. Něco podobného se mi stalo pár měsíců po porodu dcery, najednou pod levým žeberním obloukem šílená bolest, vnitřní orgány jakoby se mi celé nějak posunuly dolů a zpřeházely. Když se to stalo porpve, byla jsem z toho dost vyplašená, měla jsem pocit, že snad umřu. Pak to postupem času nějak vymizelo. Nicméně po druhém porodu se to opět vrátilo a zdá se mi, že se ten stav stává častěji. Většinou vždy, když udělám nějaký stlačující pohyb na dutinu břišní/bránici. Teď už vím, co mám dělat, aby to přešlo nicméně stejně čekám, že jednoho dne mne to donutí jít k dr. Ano vím, že jsem tam už asi měla být dávno, nicméně zdravotník se nezapře
Moje známá fyzioterapeutka mi říkala, že to vypadá na brániční kýlu.
No ja mela take takove pichave bolesti a nekdy to byl takovy neprijemny tlak. Boule se mi taky delala, mela jsem ji cca 5 cm pod prsama, nejvic sla nahmatat kdyz jsem lezela. A celkove mi nebylo dobre a bolelo me bricho… Dr mi udelal testy a nasadil zelezo, mela jsem uz hranici anemie. Po zeleze ty bolesti ustaly a noule se ztratila. Tkr se mi v te dobe delali samy od sebe modriny. Nemusela jsem se bohnout, stacilo se dotknout vic stehna, zatlacit delsi dobu a mela jsem monokla. Doktor se me ptal, zda me muz nebije ![]()
Jitka