Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký den všem,
mám takový zvláštní problém a zajímalo by mne, zda se s tím někdo nesetkal.
Kdykoliv mi začnou slzet oči, tak stačí, abych se oka jen dotkla a už mě začne pálit. Nejhorší je, když si ho pak protřu, to mi rovnou zčervená a musím ho propláchnout studenou vodou, aby to přestalo.
Takže i každé ráno, když začnu po probuzení zívat, tím pádem mi i začnou trošku slzet oči - zase to začne pálit. Čím to může být?
Na žádné alergie jsem do teď netrpěla. ![]()
Nevím, jak by to bylo při pláči, už jsem dlouho neměla důvod. ![]()
Tak pokud mas opocenou ruku, tak kdyz si s ni sahnes na oko, tak si tam zaneses pot a ten pali jak das. Kdyz si oci otres cistym kapesnikem, pali to tez?
@Bibi239
Ono to právě pálí hned, po protření oka se to ještě jakoby zhorší. Mě právě přijde, že pálí ty samotné slzy. ![]()
Je pravda, že jsem to měla napsat na začátku jinak, já už cítím to lehké pálení i bez doteku.
@anairda a nepouzivas pred spanim ocni krem? Nemas mastnejsi plet? Muze se ti dostat do oci ten krem nebo mastnota z kuze.
@Bibi239
Ty jo, teď si mě přivedla na dobrou myšlenku, začala jsem totiž před časem používat na odlíčení očí olivový olej…
To je tak asi jediná změna, která by k tomu mohla vést. Že by se to do toho oka dostalo a pak to dělalo takovou neplechu, no možná je to jedna z možností.
I když někdy to pálení, nebo spíš řezání zaznamenám i přes den.
Ale určitě ho zkusím chvíli nepoužívat.
@anairda ono pokud to v okoli oka zustane, tak to do nej muze stect az pozdeji, olej je vzlinavy, takze si muze vylezt i nahoru zpod oka.
Tak uvidis, jestli pomuze vynechat. Ja pouzivam odlicovace jen vodove, olejove a kremove mi vtdycky skonci v ocich ![]()