Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den chci se zeptat mám ulcerózní kolitidu teď léčenou kortikoidy Prednison je mě po něm každý den nevolno mám nafouklé břicho, nadýmání hrozný stavy prosím je tu někdo kdo to má jako já mám pocit že už to nevydržím ty vedlejší účinky 🙄 🤮
@terbucha píše:
Dobrý den chci se zeptat mám ulcerózní kolitidu teď léčenou kortikoidy Prednison je mě po něm každý den nevolno mám nafouklé břicho, nadýmání hrozný stavy prosím je tu někdo kdo to má jako já mám pocit že už to nevydržím ty vedlejší účinky 🙄 🤮
A bereš ho po jídle? Plus se má užívat něco na žaludek - helicid, nebo něco podobného.
@Hrozina ano po jídle ale mě je nevolno celý den mám i nechutenství strašný stavy
Brala jsem je ve v nejhorším stádiu crohnovy nemoci, a k prednisonu jsem dostala ještě lanzul na žaludek 1 krát denně. A hodně záleží na tom jakou dávku máte předepsanou, já jsem dávku postupně snižovala.
@terbucha zkuste se poradit s lékařem v gastro ambulanci. Mně pomohlo i přísné dodržování bezezbytkové diety.
Manžel bere na revmatoidní artritidu a k tomu má rovnou lék od doktora na ochranu trávicího traktu.
Ahoj, mám Crohna, prednison v celkem vysokých dávkách jsem brala velmi dlouho a bohužel tyto stavy jsou normální. Neustálá chuť k jídlu, nafoukle břicho a nafoukly obličej. Záleží jak velkou dávku bereš. Správně by se měl brát jen chvilkove, musí se poté pomalu a opatrně vysazovat.
@Lochca89 děkuji moc teď už ho pomalu vysazuji a doufám že pak ty problémy odezní nedá se s tím žít omezuje mě to ve všem
@Lochca89 já už ani chuť k jídlu nemám mám nechutenství pořád se mě chce zvracet vadí mě všechny vůně hrozny ![]()
@terbucha píše:
@Lochca89 já už ani chuť k jídlu nemám mám nechutenství pořád se mě chce zvracet vadí mě všechny vůně hrozny
Tak v tom případě to chce i něco na překyselení žaludku jak už radily holky přede mnou, například Helicid. To je dobře že nemáš ty chutě k jídlu, já se strašně prejidala a celkem i nabrala. Měla jsem pořád pocit že musím jist, byla to hrůza..ale jak se zacne dávka snižovat, všechno vymizí:)
@Lochca89 no ten pocit že musím vše sníst jsem měla na začátku ale teď tak že se bojím něco sníst a přibrala jsem taky hlavně v obličeji a krk mám tlustý všude voda a břicho jak v 5 měsíci těhotenství no už nikdy víc
@terbucha píše:
@Lochca89 no ten pocit že musím vše sníst jsem měla na začátku ale teď tak že se bojím něco sníst a přibrala jsem taky hlavně v obličeji a krk mám tlustý všude voda a břicho jak v 5 měsíci těhotenství no už nikdy víc
Vím jak se cítíš, já jsem měla ve vysokých dávkách kortikoidu svatbu.
na fotkách mám obličej jak meloun. Naštěstí po vysazeni se vše zase vrátí do normálu, aspoň tím se můžeš uklidnit
preju at je vše zase brzo ok.