Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy, máte některá koš na třídění prádla? Uvažuju o tomto, je to fajn? https://www.creative-home.cz/…vy-4-x-35-l/
Díky.
Mám něco podobnýho jen teda 3 oddělení, máme ho tak ani ne rok a už se trhá. Ale je to super pokud ní rodina zrovna nehází prádlo do špatného chlívku ![]()
Nemame zadny kos na spinave pradlo, za me zbytecny kram, co zabira misto.
Vsichni vsechno hazime do pracky a kdyz jdu prat, vse vyndam, vytridim a vyperu.
Pro naše potřeby příliš malé. Máme 3 koše - já+manžel, dcera, syn a jeden koš v patře. Peru v pá+so velká kvanta. Do chlívků by mi to stejně nedávali, nebo špatně. Prádlo v pátek vysypu, roztřídím na hromádky a peru. Za mě zbytečná ptákovina.
… Me by zajimalo, nad cim ty lidi premyslej, kdyz to takhle hezky aranzujou
Ano, sedet v kresle u televize (knizky) hnedka vedle spinavyho pradla, byl vzdycky muj tajnej sen ![]()
Jinak za me zbytecnost. Osobne mam jeden kos na vsechno a tridim pred pranim a dcera ma zvlast na sve pradlo, pac je atopik, takze ji peru uppne zvlast ![]()
Za nás zbytečný, protože jedinej kdo by to třídil bych byla já ![]()
@Jogrr píše:
Vsichni vsechno hazime do pracky a kdyz jdu prat, vse vyndam, vytridim a vyperu.
To bych musela mít mega buben nebo prát dvakrát denně
![]()
TeSudička píše: … Me by zajimalo, nad cim ty lidi premyslej, kdyz to takhle hezky aranzujouAno, sedet v kresle u televize (knizky) hnedka vedle spinavyho pradla, byl vzdycky muj tajnej sen
Jinak za me zbytecnost. Osobne mam jeden kos na vsechno a tridim pred pranim a dcera ma zvlast na sve pradlo, pac je atopik, takze ji peru uppne zvlast
Teď sedím v křesle a úplně cítím tuc"vůni" ![]()
Souhlas, stejně bych to musela předtřídit. Děti, barvoslepý manžel a koneckonců každý se může splést.
@Jogrr píše:
A to pak pereš poloprázdnou pračku?
Zajímá mě to upřímně, nerýpu ![]()
Máme klasicky plastovy koš, já jsem ráda že chlapi mi to hodí aspoň do toho koše, že by ještě házeli zvlášť každý kousek do jiné přihrádky už je u nás scifi ![]()
Já nemám postiženou rodinu, takže bílý barevný a černý rozezná i ta 8 letá ![]()
Něco podobného jsem měla. Po pár týdnech se to začalo trhat a stejně jsem prádlo musela přebírat.
Mám v koupelně větší koš (plast + kov) s víkem, ve kterém je otvor pro vhazování prádla. U pračky vysypu, přeberu, projedu kapsy a mám jistotu, že vyprané prádlo bude ok.
Jako vzhledově jsou tyhle koše hezký, ale prakticky nic moc.
@Genovesa mám drátěný výklopný zabudovaný přímo v nábytku v koupelně. Je to super, ale mohl by být větší. Prádlo si třídím sama až před praním, musela bych po nich přebírat už i to vytříděné.
@Jogrr to bych musela mít pračku, co jsou běžně v těch velkých nemocničních prádelnách ![]()
Měli jsme kdysi třídílný (dřevěný skládací rám a látkové přihrádky), ale zabíralo to zbytečně místa a stejně bylo potřeba dotřídit. Byly tam i popisky - 30, 60 a 90 stupňů, ale já třídím v první řadě podle barev - bílé, tmavé, barevné (to se pak snažim dát nějak k sobě a mít třeba dávku do červena a růžova nebo naopak do modra, ale málokdy to vyjde). A jako čtvrtou třídím ručníky, utěrky, ložní, kapesníky… to peru na 60 nebo 70. Suma sumárum - čas mi to neušetřilo, místa zabralo zbytečně mnoho (přitom prádla to tolik nepobralo, ale bylo to strašně nešikovný rozměrově - nízký, široký, neskladný). Teď mám jeden plastový, který se mi tak akorát vejde k pračce a mnohem lepší. Když jdu prát, prostě si udělám hromádky na zemi vedle pračky a ty většinou zlikviduju během jednoho odpoledne.
@pikola píše:
Já nemám postiženou rodinu, takže bílý barevný a černý rozezná i ta 8 letá
Tak nejde jen o barvy ne? Já to třídím třeba spíš podle materiálu, něco musím vzít na větší stupeň, něco bych zničila. Barvy až tolik neřeším. Stejně jako bych nenarvala do pračky zároveň chlapovo oblečení z práce, kde má třeba montérky a k tomu třeba spodní prádlo nebo oblečení pro mimino.