Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky, mamky
syn maji pristi tyden karneval.Muzu se zeptat tech co jste treba objednavaly na internetu, tak kde na jakych strankach jste kostym koupili???Syn maji mit za kostym neco z povolani, napadl nas policajt, nebo zachranar.
Budu rada za nejaky typy web. stranek
Dekuji
![]()
@Jaja87 Já teda když už kupuju, tak v Tescu, mívají i hodně ve slevě. Letos měli asi za 250 piráta ![]()
Jinak na půjčovnu mám dobré reference na tuto http://www.agenturakarneval.cz/kostym/policie/.
U nás je kousek od baráku půjčovna, tak to řešíme tam. Za stovku na víkend, vyzkoušíš, poradí.
@Jaja87 kostýmy teď mají v každém hračkářství… viděla jsem hezký ve sparkysu, něco mělo HM Studio hraček (nebo tak nějak je ten název).
Jinak můj prcek byl teď na karnevalu za hasiče a byl nadšený. Hlavně že měl helmu na hlavě. Spolužák ji neměl, takže kluk byl jeho velitelem a ten druhý jenom řidič
![]()
Tak mohl by být šerif. Rifle, kostkovanou košili, a takový základ jak je opasek s pistolí, hvězda se dá koupit v hračkách. Pak už jen sehnat klobouk a třeba šátek na krk. Nebo kuchař. Čepici, bílé tričko a kus bílé látky kolem pasu jako zástěru a vařechu.
Ja bych spise neco chtela koupit nez pujcit…Minuly rok jsem pujcila kostym a nakonec karneval nebyl, takze zbytecne vyhozeny penize no, a jak tak koukam tak kdyz jsem za kostym dala za pujcovny 350 kc tak to vyjde na stejno, a je jedno zda pucjim nebo koupim. Spis bych koupila no.Ale maji byt za povolani.
Syn byl minulý týden za kominíka, černé tepláky a triko, Na hlavu bílou čepici a na krk bílý šátek, načernit tváře a do ruky „štětku“ vyrobenou z kusu drátu a takové síťové koule na koupání (nevím jak se tomu říká
) Nebo jsme ještě uvažovali o dělníkovi - kostkovaná košile, kalhoty ideálně lacláče, helmu na hlavu a kolem pasu pás s plast. nářadím nebo basu s nářadím.
My jdeme zítra a máme kostým opraváře - ala Bořek stavitel. v Canisu mají parádní dětské monterky za 300kč, ty pak vynosí i normálně na dvorek a tak. K tomu helma z hračkářství za 50Kč, spíchla jsem pásek na nářadí a hotovo ![]()
Taky jsem objednala z netu. My měli pohádkové téma. Ale když jsem vybírala, tak me strašně nadchl kostým kuchař. A mrzelo me, že nemáme téma povolání. Takže závidím.
@areca píše:
Taky jsem objednala z netu. My měli pohádkové téma. Ale když jsem vybírala, tak me strašně nadchl kostým kuchař. A mrzelo me, že nemáme téma povolání. Takže závidím.
To ja si moc nezavidim, protoze syn zrovna chce to co neni nejak k mani,(zachranar od sanitky) chce.Ale libi se me policajt, a to spis myslim ze dopadne, ale musim na to syna nalakat, syn ma v breznu 4 roky, takze uz jak neco chce, tak si za tim stoji a je to tezky no.
![]()
@Jaja87 policajt je tuctovej! Myslím jako, že jich tam bude plno. Ten kuchař, je dle me originalnejsi… ![]()
Záchranář se bude shánět blbě, ani vyrobit nevím jak, ty jejich červené mundury jsou dost specifické. Snáz by šel asi doktor, stačilo by bílé triko nebo košile, bílé kalhoty, doplňky typu fonendoskop buď někde půjčit nebo koupit dětské v hračkářství. Nebo mu třeba vyrobit takové to zrcátko s dírkou, co dřív nosili ORL- doktoři na hlavě, to by bylo jasné. Popř. roušku na pusu, čepici a skalpel…
Nebo profesionální fotbalista, tj. dres normálního fotbalisty a namistrovaný výraz k tomu
.
Policajt bude asi nejsnáz dostupný v běžných krámech, nebo by mohli mít propriety pro výpravčího, oblečení se k tomu doladí.
Zrovna minulý týden jsme objednávala tady http://www.funkids.cz/…hu/karneval/ v pondělí jsem objedla a ve středu jsem ho měla doma
maj tam docela slevy objednala jsem tam kostým za 190kc ![]()
A co chtějí děti?
Jinak, návrhy kde sehnat kostým už tu padly a jinak šicí stroj a látky to jistí ![]()
My ve školce naštěstí nebyli omezeni tématem masek. Takže jsem synka nalákala na světlušku (alá Brouček od Karafiáta). Koupila jsem v obyčejném hračkářství tykadla a křídla a k tomu mu do ruky dala lucerničku s takovou tou hřbitovní svíčkou na baterky. Oblečený byl celkem normálně. Lucernu se svíčkou mu děcka docela záviděla.
Kdyby chtěl záchranáře, asi bych dle rady výše se ho snažila ukecat na doktora, že je to podobné. Celý v bílém, na krk fonendoskop, do ruky stříkačku… Ten můj prcek by si určitě vyžádal digitální teploměr. Mám doma jeden čelní ušní, který stejně měří nesmysly, tak mu ho občas půjčuju na hraní, na to by se stopro chytil.