Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky, dámy,
potřebovala bych poradit. Konečně jsem sehnala šaty na velmi významný ples, kde je předepsaný black tie/formal attire. Koupila jsem si od módní návrhářky krásné černé velké večerní. Teď ale řeším boty. Chodím docela často na plesy a chtěla bych si konečně koupit boty, v kterých by se mi dobře tancovalo.
Milovnice tance mi doporučují boty Freed of London. Jsou prý jak bačkůrky atd. Když se dívám na nabídku, tak váhám, jakou barvu. Černé by se k tomu určitě hodily, ale radši bych si koupila světlé, ale přesto univerzální. Pokud bych chtěla zůstat u té značky, tak v ČR jsem našla, že nabízí kromě černé i bílý satén, tělový satén.
Chtěla bych nějakou barvu, kterou užiju i pro jiné šaty, protože tyhle velké večerní si vezmu na sebe jen párkrát, ale na ty méně honosné plesy či jiné společenské události si chci pořídit jiné, už ne černé šaty. Případně bych je mohla využít v budoucnu na svatbě ![]()
Kabelku mám černou, ale mohla bych si podle barvy bot dokoupit jinou.
Přikládám pro ilustraci fotku boty v barvě bílý satén a tělový satén.
Poradíte prosím, jakou barvu bot?
Díky a hezký večer ![]()
K černým šatům bych brala černé, ale pokud mám vybrat z těch dvou, tak určitě ty zlaté.
Jsou krásné a budou se hodit k různým šatům ![]()
Za mě tělový satén, barva se hodí ke všemu a pořídila bych jinou kabelku popřípadě, nebo šperky v této barvě
![]()
Telovy saten. Ja mam teda cerne, ale z techle dvou bych volila telove( zlate). Jestli sis vsimla, mely je snad vsechny tanecnice ve Stardance - k ruznym satum.
@Tinuvien, @roniaasek Díky za názor. Škoda, že zrovna ani jedny černé nemají zlevněné, takže stojí 2 499 Kč
Nejlepší by asi bylo koupit černé a když už bych si tam objednávala, tak vybrat k tomu nějaké tělové zlevněné (800 Kč).
Ja mam cerne za 1400.
Objednavala jsem na netu rovnou nekolik paru, a zkousela v prodejne. Kupodivu jsem si vzala mensi, nez bych cekala. odkaz kdyztak poslu na sz.
@mroe Černé a tělové jsou také můj favorit. Na stardance jsem se nedívala, díky za informaci. Ono ty šaty jsou až k zemi, takže si myslím, že mi boty stejně nepůjdou ani vidět.
@Lentilkaa2 ja bych prave radši ty tělové než černé, v dlouhých šatech stejne nebudou moc videt a kdyz vykouknou budou hezky zářit a ta barva se pak hodí taky ke všemu,
cerna je klasika ale tyhle mají smrnc, ale jen můj názor ![]()
Holky, moc díky. Já jsem také spíš pro ty tělové. Teď už je jen musím sehnat a pak si užít plesu. ![]()
Tělové jsou krásné, ale myslím, že volná špička není vhodná na ples. Možná mě opravíte, ale k velké večerní se nehodí bosé/holé nohy, a punčochy s otevřenou špičkoku zase nesnesou punčochy. Střihem bych volila ty bílé, ale barvou ty zlaté.
No, ty telove na obrazku jsou na latinu, ty stribrne na standard… ![]()
@neschopná mamka Ano, je pravda, že black tie/formal attire je správně plná špička i pata, ale v popisu dress code přímo k tomuto plesu je uvedeno, že je možný ústupek v podobě volné špičky. Silonky si myslím, že se dají sehnat i bez viditelného sešití vepředu. I tak by samozřejmě šlo při detailním zkoumání poznat, že mám silonky.
@mroe Jojo, to máš pravdu. Ale ty fotky jsou pro inspiraci barvy nikoli střihu boty, který si budu pořizovat.