Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Napadlo me to, tak jsem to hned na zacatku nekomentovala. Ale, kdyz uz na to nekdo narazil…
@Lentilkaa2 píše:
@neschopná mamka Ano, je pravda, že black tie/formal attire je správně plná špička i pata, ale v popisu dress code přímo k tomuto plesu je uvedeno, že je možný ústupek v podobě volné špičky. Silonky si myslím, že se dají sehnat i bez viditelného sešití vepředu. I tak by samozřejmě šlo při detailním zkoumání poznat, že mám silonky.
V MarksSpencer maji puncochy s volnou spickou ![]()
Ja si vubec netroufam radit barvu, natoz tvar a styl boty, kryz nevim, jak vypadaji saty. ![]()
@Lentilkaa2 Na těch fotkách jsou profi taneční boty. Vyznačují se krom bačkůrkovství ještě speciální podrážkou, něco jako filc. Čili v těchto botách smíš chodit pouze po parketu a sále, jinak se zničí.
Tanečnice je zásadně nosí v té tělové barvě, právě kvůli tomu, aby splynuly se silonkami a barvou kůže a neodváděly pozornost od šatů. Osobně bych šla taky do tělových. Ty plné, co jsem viděla v reálu, většinou vypadají jako cvičky. Nakonec, je to satén…
Za mě ch volila ty druhé, tělový satén. Jen malé upozornění, ale to asi víš, jsou to taneční boty, tzn, že dole není klasická podrážka, ale kožená. Což je super na tancování, ale nedá se v nich chodit venku, tím jsem chtěla jen upozornit na to, že jsou to opravdu jen boty na to chodit v nich po parketu. Teda chodit v nich můžeš i venku, ale hrozně rychle je odděláš.
@Poison Eve píše:
Ja si vubec netroufam radit barvu, natoz tvar a styl boty, kryz nevim, jak vypadaji saty.
Pokud někdo vybírá z této kategorie bot, tak mi věř, že to stejně asi nesladí, protože ty boty jsou vyráběné primárně proto, aby byly funkční. Vzhled mají až někde za tím a.. Podle toho se dá vybírat..
Ale jakmile je obuješ, už nebudeš chtít jiné ![]()
@Sluka píše:
Pokud někdo vybírá z této kategorie bot, tak mi věř, že to stejně asi nesladí, protože ty boty jsou vyráběné primárně proto, aby byly funkční. Vzhled mají až někde za tím a.. Podle toho se dá vybírat..
Ale jakmile je obuješ, už nebudeš chtít jiné
Aha. Ja jsem estet a ty plne mne ponekud znepokojily ![]()
@Lentilkaa2
urcite kup telove, hodi se ke vsemu. A typ latinek je univerzalnejsi nez standardky. Tancim v podobnych. Jako papucek jsou, taky potrebujou trochu rozchodit, prizpusobi se noze. Nechod s nimi nikam ven, jen v mistnosti, jink si znicis podrazku.
Vsem moc dekuju za rady. Jsem rada, ze si „muzu“ vzit ty telove, protoze ty mne oslovily nejvic. Budu v nich chodit jen v tanecnich prostorach, vim, ze maji mj. specialni podrazku. Chodila jsem i kdysi davno do tanecnich, tak to vim.
Zkusim si zmerit nohu a objednat dle delky nohy. Kdyz nebudou, pojedu je vymenit do Prahy. Ale kdyz to vyjde, rada si cestu do Prahy usetrim. Snad to neni blahovy napad.
Omlouvam se za cestinu, pisu z mobilu.
Hezkou nedeli!
@neschopná mamka píše:
Tělové jsou krásné, ale myslím, že volná špička není vhodná na ples. Možná mě opravíte, ale k velké večerní se nehodí bosé/holé nohy, a punčochy s otevřenou špičkoku zase nesnesou punčochy. Střihem bych volila ty bílé, ale barvou ty zlaté.
Jak jsem davala tip zakladatelce, tak v MarksSpencer maji puncochace s volnou spickou. Osobne vyzkouseno - na noze drzi a vypadaji v botech s volnou spickou dobre ![]()