Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
prosím o radu. Máme kotě a naprosto šílený byt, který je v létě jako skleník, míváme tu teď 28 až 32C během dne.
A můj dotaz je - zvládne to kočka bez přehřátí? Nechci jí ublížit ![]()
Kocka to urcite zvladne, precti si neco o kockach, odkud pochazeji, a tak…
Hlavne aby mela dostatek pitny vody a ona si uz poradi ![]()
Dost vody a bude to ok, ona to zvládne
Já teď děkuji bohu za to, že bydlím v kameném baráku, když si vzpomenu na panelák, tak je mi zle, tam jsem v létě chodila nahá ![]()
Jak píšou holky - hodně vody a zvládne to v pohodě. Náš kocour si v tom vedru za sklem úplně libuje! Leží na parapetu a vyhřívá se ![]()
Kočky obecně teplo milují. Když bude mít vodu, tak to zvládne v pohodě. Já mám kocoury, plemeno pocházející ze severských států, uzpůsobené spíš pro velké mrazy než horko a i tak zvládají byt pod střechou, kde je právě 29,5 a to si ještě libujeme, jak není panelák rozehřátý
Leží jak lemry, když jim je horko, jdou na dlažbu, která přeci jen i v létě poskytuje trochu chladu a spí. Mmch, nám tu v parnech ani v noci neklesne teplota pod 29. Takže žádný strach ![]()
@Petullka82 naše kočka dokázala hodiny proležet na plechovým parapetu, na kterým se nedala udržet ruka. Kocour je schopný chrápat před krbovkama u kterých se nedá stát, protože cítíš, jak se ti pálí oblečení. Kočky celkově snesou i teplotu kolem 50 st a jsou spokojené, hlavně ať má dostatek tekutin
Taky máme v paneláku hic. Jedna si libuje a vyvaluje se tam, kde zrovna svítí sluníčko. Druhá to moc nemusí, tak se chladí v koupelně. Buď v umyvadle nebo ve vaně. A čerstvá voda je teda samozřejmost.
Ahoj, děkuju všem, to se mi ulevilo
četla jsem právě, že se můžou přehřát - ochlazují se jen dýcháním jako psi. my tu máme horko nonstop, všechny okna na jih a večer to pálí na terasu.
takže když odjedeme ven a vrátíme se večer, ona to zvládne, i když já bych tu padla, jo? ![]()
@Petullka82 jak velký kotě to je? Pokud to není drobek, tak bych jí nechala otevřený ventilačky, aby byt větral.