Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Tak uvažujeme o tom, že bychom chtěli pořídit nějaké zvířátko. Nejvíce se nám zamlouvá kočka. Já měla v dětství nespočet koček, ale nevím, zda-li je to vůbec takhle brzy dobrý nápad - k dvouletému, do bytu…?
Taky bych se chtěla zeptat, kolik cca stojí kočka ze začátku. Sice jsme měli s přítelem kdysi kocourka, ale už si ty výdaje nejak nedokážu vybavit.. myslím tím očkování, odčervení a výbava jako záchod, škrabadlo, přenosný box, pelíšek…nic drahého vše víceméně z tech levnějších variant. Moc děkuji za rady, názory a odpovědi. ![]()
Je to dite od ditete a zvire od zvirete, ale pokud zvire uz neni v domacnosti pred ditetem, tak bych s porizovanim jeste chvilku pockala, podle meho dvouletakovi uz vysvetlis, ze nema zvireti ublizovat, ale jeste neni schopen pochopit, ze zviratko taky potrebuje klid - beru teda podle deti, co znam.
Kotě k dvouletému… je (podle mě)blbost. Tak malé dítě nemá cit, neví jak ho vzít, bude ho jenom trápit.
Já nemůžu posuzovat děti, ale kdyby jste fakt chtěli, tak si poříďte ragdolla. My ji máme a je neuvěřitelné klidná a nechá si líbit téměř vše. Když se jí něco nelíbí, tak nepoškrábe ani nekousne, ale mňouká a snaží se utéct. Oproti venkovní, kterou jsme měli doma od koťátka a byla vymazlená, to se nedá srovnat, ta hned poškrábe nebo kousne ![]()
No nevim, ja mam 4 kocky, 3 jsem mela jeste pred narozenim syna, ale asi bych byt vami zvazila bud jine zviratko, nebo pockat. Muj syn, rok a pul, kocky porad honi, taha, nenecha je v klidu. Ikdyz ho hlidam. Nastesti moje kocky jsou tulivky, jina by treba zacala utocit. A koho potom potrestat??? Kocky jsou svehlave a deti taky. Jinak porizeni kocky muze byt i v te levne variante docela drahe, pokud to dela majitel zodpovedne. Na zacatku min. 2 ockovani, odcerveni na zacatku jedno taky vetsinou nestaci a pak skrabadlo (cca 1000,–), granule (trochu lepsi kvalita nez whiskas apod. Cca 100,– za kilo). Me treba kocky mesicne stoji asi 2000,– a to treba nakupuju podestylku z globusu. Ale krmit se kvalitne musi a pokud nemaji skrabadlo a pelech, pak si to udelaji z nabytku
takze tak ![]()
No… Holce je 2,5, když jí byly dva pořídila jsem zakrslouny. Bez dozoru k nim nesmí, umučila by je
Máma teď má nové kotě, v podstatě to samé, ještě že tam jezdíme jen na víkendy
Ty děcka nemají ještě ten cit. Klidně bych být tebou ještě rok počkala, to je má vlastní zkušenost…
@Inuska.pv
a hrudkuje dobře? Kolik stojí? Já kupuju v lídlu 10 kg za 60 Kč a perfektně hrudkuje. ALe kdyby nebylo, tak by se mi jiná varianta hodila.
@veronika6913 Synovi jsou čerstvě 2 roky a máme 2,5 letou kočku. Až teď si spolu začínají hezky hrát, dříve se ignorovali. Nemyslím si, že hloupost pořizovat k takhle starému dítěti kotě. Naopak… Kočka bude na dítě už od malička zvyklá. Z Vaší strany je pouze nutné pomoci vytvořit dítěti ke kočce vztah, tj. ukazovat mu jak si s ní může hrát, jak se kočka hladí, nosí…
Co se týče výdajů, tak kotě by se mělo pořizovat ve věku, kdy už má za sebou základní očkování + odčervení, takže tohle by se mělo promítnout v ceně kotěte. Jinak očkování se potom provádí 1× ročně a je to okolo 1000,– dle daného veterináře. ![]()
My jsme pořídili koťátko k dvouleté slečně a k miminku a úplně bez problémů. Očkování vychází na 350 a jsou ze začátku asi tři a pak jednou ročně přeočkování. Přenosnou bedýnku máme do tří stovek, pelíšek naše kočka nepoužívá-miluje krabice a spí v kočárku pro panenky a holky ji vozí. Škrabadlo stojí kolem 500-to s tím jedním patrem, teď uvažuju nad škrabadlem na zeď. Kočičí záchod si už nepamatuju, kočkolit kupujem když je v akci tak ho naberem hodně. Pokud budeš něco chtít vědět tak se ptej.
Ja mam britku, ale bez pp, porizovala jsem ke 2lete dceri a dvema starsim. Vse ok. Kdyz ho deti zlobi, placnu je. Kocour zautoci, no to je silny slovo, brani se ale ne nejmensi. Jinak trochu sekne starsiho.
Cenu vybavení najdeš v prvním eshopu na internetu, pelíšek je zbytečnost, kočka si zhusta udělá ležení vlastní. Zda pořídit kočku - záleží na tom, jaké máš dítě, naše cca stejně staré zvířata neobtěžuje, nosí kočce pamlsky, občas pohladí, se psem se prohánějí vzájemně, zvířeti neublíží.
Pokud doma nemáte trapiče, proč ne
@sarink stoji asi jen 20,– a je ho myslim 7 kilo. Hrudkuje kupodivu dobre. Se 4 kockama mame fakt spotrebu, pred tim jsem kupovala silikagelove, ale to by nas ted zruinovalo.
Ragdol je nádherné zvíře. My jsme pořídili pouliční směsku-táta je mainská mývalí a máma kočka domácí-naše kočička je celá bílá a krásná. Jinak doporučuji vzít koťátko od někoho s dětmi ať je zvyklé od malička na kontakt s dítětem a určitě se na koťátko jít podívat aby jste věděli jakou má povahu ať to není škrábající kočka.
My máme dvě úplně obyčejné kočky, dostávaj úplně obyčejné krmení (konzervy albert qualitty nebo z dm drogerky a granule taky dm drogerie) a jsou to ty nejvděčnější čičiny, pelech nepotřebují, škrabadlo máme velký za 800,– záchod určitě, stelivo kupujeme kauflandský-nesmrdí, skvěle hrudkuje, malýmu jd rok a už sice byl párkrát seknutej, ale je to tím, že na ně jde když spí, už je dokáže i pohladit s citem a už se i spolu mazlí, takže je to čistě na vás, ale ve dvou letech už by tomu moh rozumět