Kotě k dvouletému

3395
29.12.14 12:09

Kotě k dvouletému

Ahoj. Tak uvažujeme o tom, že bychom chtěli pořídit nějaké zvířátko. Nejvíce se nám zamlouvá kočka. Já měla v dětství nespočet koček, ale nevím, zda-li je to vůbec takhle brzy dobrý nápad - k dvouletému, do bytu…?
Taky bych se chtěla zeptat, kolik cca stojí kočka ze začátku. Sice jsme měli s přítelem kdysi kocourka, ale už si ty výdaje nejak nedokážu vybavit.. myslím tím očkování, odčervení a výbava jako záchod, škrabadlo, přenosný box, pelíšek…nic drahého vše víceméně z tech levnějších variant. Moc děkuji za rady, názory a odpovědi. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1318
29.12.14 12:16

Je to dite od ditete a zvire od zvirete, ale pokud zvire uz neni v domacnosti pred ditetem, tak bych s porizovanim jeste chvilku pockala, podle meho dvouletakovi uz vysvetlis, ze nema zvireti ublizovat, ale jeste neni schopen pochopit, ze zviratko taky potrebuje klid - beru teda podle deti, co znam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
29.12.14 12:18

Kotě k dvouletému… je (podle mě)blbost. Tak malé dítě nemá cit, neví jak ho vzít, bude ho jenom trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
29.12.14 12:20

Já nemůžu posuzovat děti, ale kdyby jste fakt chtěli, tak si poříďte ragdolla. My ji máme a je neuvěřitelné klidná a nechá si líbit téměř vše. Když se jí něco nelíbí, tak nepoškrábe ani nekousne, ale mňouká a snaží se utéct. Oproti venkovní, kterou jsme měli doma od koťátka a byla vymazlená, to se nedá srovnat, ta hned poškrábe nebo kousne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
29.12.14 12:22

No nevim, ja mam 4 kocky, 3 jsem mela jeste pred narozenim syna, ale asi bych byt vami zvazila bud jine zviratko, nebo pockat. Muj syn, rok a pul, kocky porad honi, taha, nenecha je v klidu. Ikdyz ho hlidam. Nastesti moje kocky jsou tulivky, jina by treba zacala utocit. A koho potom potrestat??? Kocky jsou svehlave a deti taky. Jinak porizeni kocky muze byt i v te levne variante docela drahe, pokud to dela majitel zodpovedne. Na zacatku min. 2 ockovani, odcerveni na zacatku jedno taky vetsinou nestaci a pak skrabadlo (cca 1000,–), granule (trochu lepsi kvalita nez whiskas apod. Cca 100,– za kilo). Me treba kocky mesicne stoji asi 2000,– a to treba nakupuju podestylku z globusu. Ale krmit se kvalitne musi a pokud nemaji skrabadlo a pelech, pak si to udelaji z nabytku :evil: takze tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
29.12.14 12:24

No… Holce je 2,5, když jí byly dva pořídila jsem zakrslouny. Bez dozoru k nim nesmí, umučila by je :mrgreen: Máma teď má nové kotě, v podstatě to samé, ještě že tam jezdíme jen na víkendy :D Ty děcka nemají ještě ten cit. Klidně bych být tebou ještě rok počkala, to je má vlastní zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
29.12.14 12:24

@Inuska.pv
a hrudkuje dobře? Kolik stojí? Já kupuju v lídlu 10 kg za 60 Kč a perfektně hrudkuje. ALe kdyby nebylo, tak by se mi jiná varianta hodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
29.12.14 12:25

@veronika6913 Synovi jsou čerstvě 2 roky a máme 2,5 letou kočku. Až teď si spolu začínají hezky hrát, dříve se ignorovali. Nemyslím si, že hloupost pořizovat k takhle starému dítěti kotě. Naopak… Kočka bude na dítě už od malička zvyklá. Z Vaší strany je pouze nutné pomoci vytvořit dítěti ke kočce vztah, tj. ukazovat mu jak si s ní může hrát, jak se kočka hladí, nosí…
Co se týče výdajů, tak kotě by se mělo pořizovat ve věku, kdy už má za sebou základní očkování + odčervení, takže tohle by se mělo promítnout v ceně kotěte. Jinak očkování se potom provádí 1× ročně a je to okolo 1000,– dle daného veterináře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
29.12.14 12:25

My jsme pořídili koťátko k dvouleté slečně a k miminku a úplně bez problémů. Očkování vychází na 350 a jsou ze začátku asi tři a pak jednou ročně přeočkování. Přenosnou bedýnku máme do tří stovek, pelíšek naše kočka nepoužívá-miluje krabice a spí v kočárku pro panenky a holky ji vozí. Škrabadlo stojí kolem 500-to s tím jedním patrem, teď uvažuju nad škrabadlem na zeď. Kočičí záchod si už nepamatuju, kočkolit kupujem když je v akci tak ho naberem hodně. Pokud budeš něco chtít vědět tak se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.12.14 12:29

Ja mam britku, ale bez pp, porizovala jsem ke 2lete dceri a dvema starsim. Vse ok. Kdyz ho deti zlobi, placnu je. Kocour zautoci, no to je silny slovo, brani se ale ne nejmensi. Jinak trochu sekne starsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
29.12.14 12:31

Cenu vybavení najdeš v prvním eshopu na internetu, pelíšek je zbytečnost, kočka si zhusta udělá ležení vlastní. Zda pořídit kočku - záleží na tom, jaké máš dítě, naše cca stejně staré zvířata neobtěžuje, nosí kočce pamlsky, občas pohladí, se psem se prohánějí vzájemně, zvířeti neublíží. :nevim: Pokud doma nemáte trapiče, proč ne

• Citovat
  • Upravit
412
29.12.14 12:31

@sarink stoji asi jen 20,– a je ho myslim 7 kilo. Hrudkuje kupodivu dobre. Se 4 kockama mame fakt spotrebu, pred tim jsem kupovala silikagelove, ale to by nas ted zruinovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.12.14 12:32

Jeste s ragdollem souhlasim, i mainska myvali je klidas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
29.12.14 12:38

Ragdol je nádherné zvíře. My jsme pořídili pouliční směsku-táta je mainská mývalí a máma kočka domácí-naše kočička je celá bílá a krásná. Jinak doporučuji vzít koťátko od někoho s dětmi ať je zvyklé od malička na kontakt s dítětem a určitě se na koťátko jít podívat aby jste věděli jakou má povahu ať to není škrábající kočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
29.12.14 12:42

My máme dvě úplně obyčejné kočky, dostávaj úplně obyčejné krmení (konzervy albert qualitty nebo z dm drogerky a granule taky dm drogerie) a jsou to ty nejvděčnější čičiny, pelech nepotřebují, škrabadlo máme velký za 800,– záchod určitě, stelivo kupujeme kauflandský-nesmrdí, skvěle hrudkuje, malýmu jd rok a už sice byl párkrát seknutej, ale je to tím, že na ně jde když spí, už je dokáže i pohladit s citem a už se i spolu mazlí, takže je to čistě na vás, ale ve dvou letech už by tomu moh rozumět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný