Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj když jsou ty vánoce, tak jsme se s malým synem rozhodli ze povětšině na strom mrkev, jablka a tvrdě rohlíky, ale chci se zeptat jestli je vhodné to přivázat provazem…aby to ty zvířátka taky neseděli…možná blba otázka, ale abych jim neublížilo než pomohla…děkuji za odpovědi…
To my to nevěšíme, určitě bych to nedávala na provaz. My to napichujeme na větvičky nebo dáme pod stromek, na provaz bych to nevěšela.
Teda my sme tiež boli dnes vešať do lesa mrkev a jabka pre zvieratká a normálne sme to mali na bavlnce. Tak dúfam, že sa zvieratkám nič nestane ![]()
Aha, tak na to jsem vubec nepomyslela, dala jsem jen prirodni, aby tam nevysel umelej jeste 5 let. No hadam, ze jim to v zaludku nic asi neudela, doufam, ze ted nebudem kolem bydliste nachazet chciple srnky:-)
Tak my pověsime asi jen pár kousků a dáme zbytek pod strom…tak děkuji za názor…
Určitě je lepší to na strom napíchat nebo hodit kolem stromku…ale přírodní bavlnka nic neudělá, když se to nebude věšet na nějaký umělý provázek ![]()
No tak já si myslím, že je to krásný počin pro děti, ale celý efekt je jen bordel v lese. Aspon u nás to tak je, docela asi záleží kam těm zvířátkům to dáte, zvířátka nežerou tak, že jdou a prostě jim něco cvrnkne do čenichu tak to zobnou to asi jen psi ale lesní zvěř to má úplně jinak, má stezky a místa kde se co dělá a nachází a předává to dalším generacím.
U nás dokonce takové dobrotivé maminky pověsily zeleninové dobroty na drátky a přidaly skleněné banky a vánoční ozdoby a řetězy po 4dne to turisti či kdo rozdupal a je tam je brajgl navíc to bylo na velmi fregventované cestě kde nemají klid ke konzumaci ale jen pro rozhled a zmapování teritoria a situace.
Myslím, že najvhodnější je donést tyto laskominy do krmelce do koryta a to bez doprovodu psa, který bude v místě krmelce značkovat a tedy zvěř mást a odrazovat od krmelce.
PS:nejsem nimrod a nesmírně mně ser. u divoká pras. a jak ryjí v městech a ohrožují lidi a z nedostatku urody plodů v lese jsou v městech pro žrádlo