Krmení zvířat v lese

110
24.12.14 12:29

krmení zvířat v lese...

Ahoj když jsou ty vánoce, tak jsme se s malým synem rozhodli ze povětšině na strom mrkev, jablka a tvrdě rohlíky, ale chci se zeptat jestli je vhodné to přivázat provazem…aby to ty zvířátka taky neseděli…možná blba otázka, ale abych jim neublížilo než pomohla…děkuji za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
24.12.14 12:37

To my to nevěšíme, určitě bych to nedávala na provaz. My to napichujeme na větvičky nebo dáme pod stromek, na provaz bych to nevěšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
24.12.14 12:37

Teda my sme tiež boli dnes vešať do lesa mrkev a jabka pre zvieratká a normálne sme to mali na bavlnce. Tak dúfam, že sa zvieratkám nič nestane :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.12.14 12:47

Aha, tak na to jsem vubec nepomyslela, dala jsem jen prirodni, aby tam nevysel umelej jeste 5 let. No hadam, ze jim to v zaludku nic asi neudela, doufam, ze ted nebudem kolem bydliste nachazet chciple srnky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
24.12.14 12:56

Tak my pověsime asi jen pár kousků a dáme zbytek pod strom…tak děkuji za názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
24.12.14 13:36

Určitě je lepší to na strom napíchat nebo hodit kolem stromku…ale přírodní bavlnka nic neudělá, když se to nebude věšet na nějaký umělý provázek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
7.1.15 10:21

No tak já si myslím, že je to krásný počin pro děti, ale celý efekt je jen bordel v lese. Aspon u nás to tak je, docela asi záleží kam těm zvířátkům to dáte, zvířátka nežerou tak, že jdou a prostě jim něco cvrnkne do čenichu tak to zobnou to asi jen psi ale lesní zvěř to má úplně jinak, má stezky a místa kde se co dělá a nachází a předává to dalším generacím.
U nás dokonce takové dobrotivé maminky pověsily zeleninové dobroty na drátky a přidaly skleněné banky a vánoční ozdoby a řetězy po 4dne to turisti či kdo rozdupal a je tam je brajgl navíc to bylo na velmi fregventované cestě kde nemají klid ke konzumaci ale jen pro rozhled a zmapování teritoria a situace.
Myslím, že najvhodnější je donést tyto laskominy do krmelce do koryta a to bez doprovodu psa, který bude v místě krmelce značkovat a tedy zvěř mást a odrazovat od krmelce.
PS:nejsem nimrod a nesmírně mně ser. u divoká pras. a jak ryjí v městech a ohrožují lidi a z nedostatku urody plodů v lese jsou v městech pro žrádlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný