Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ve vanicce látkové koupaci lehátko, ve vaně protiskluzovou podlozku
já nedávala nikdy nic - teď máme maloše a u první dcery, ve chvíli kdy si začala stoupat a dělat kraviny tak šla z vaničky do sprcháče.
Nedávala jsem nikdy nic, novorozence jsem koupala na ruce a když už uměl sedět tak prostě sedí v té vaničce.
Já mám ve vesničce takové látkové lehátko, je to bezva věc, hlava je výš, takže může být tolik vody aby se dobře prohřálo bříško a malá se ve vaně perfektně vyprdí.
Do vanicky jsem davala nekolik mesicu rucnik nebo velkou plenu. Male jsou skoro 2 roky a ve vanicce se koupe dal. Ma to svoje klady, jednak se nespotrebuje tolik vody a jednak v klasicke vane ji to klouze a ja nestojim o to, aby si vyrazila zuby. V plastove vane se mi jeden cas taky stavela, nejspis to stale v nejakem nestrezenem okamziku na moment udela, ale porad ji opakuju, ze ve vane se nesmi stat, protoze upadne a vybije si zoubek, jako ten chlapecek, co maminka o nem slysela a ze MOOOOC plakal. Takze obcas i sama hlasi: opatrne maminko, opatrne. Chlapecek plakal.
Ze zacatku, kdyz jsem ji zakazovala se stavet, tak na mne prdela a stavela se dal. Odnaucila jsem ji to tak, ze jakmile vidim, ze stoji, jde nekompromisne z vany ven. Par krat jsem to udelala a od te doby vi, ze musi sedet.
Koupu od šesti týdnu ve velké vane, protože malý miluje prostor a vodu, teď se ještě neotáčí, takže už ho tam jen polozim bez lehátka, podložky a jen dohlizim a on si jede bomby… jsou mu 4M, z vany ho vytahuju s omlacenyma loktama, nalokaneho vody, červenýma očima a total vychechtaneho a šťastného
každé mimco má rádo něco jiného, ten nás vodník by tam ležel týden.
Lehátko jsem dala u prvního jednou a šlo, pak jsem koupali ve vaničce na ruce a později už ve sprcháči. Ted u malé jsem koupila vaničku tu sedací Shnuggle a je to naprostá paráda a lituju, že jsem ji neměla dřív. I novorozenec tam krásně sedí a nemá kam ujet.
Holky, chtěla jsem se zeptat ma váš názor, jestli to kuličkové lehátko do vany je fakt tak bezva věc..??? Stojí totiž 700 Kč, tak nevim jestli malé radši nekoupit bodíčko a koupat bez.
. Dík za rady…
@Fifi17 Nevím, co je kuličkové lehátko, ale takové peníze bych do něj opravdu neinvestovala. Pokud opravdu nějaké chceš, tak věřím, že Ti stejně poslouží jakékoliv jiné a levnější. Já mám děti tři a lehátko jsem nakonec nepoužila ani u jednoho. Aktivně jsem před prvním porodem měla nachystanou látkovou klasiku za pár korun a šlo o dům dál.
@Fifi17 taky to neznám, ale stejně to budeš používat pár měsíců..
Take to neznam, ale staci obyc molitanove za par korun. U druheho uz jsme nemeli ani to a koupali jsme ho na rucniku.
Tak já jsem si to vygooglila, protože to taky neznám
Vypadá sice dost pohodlně, ale myslím, že staré dobré látkové za třetinovou cenu ti udělá stejnou službu ![]()
Netuším co to je. Léhatko klasické asi za 70kč jsme používali tak 14 dní a pak letělo. Za mě jakékoli lehátko do vaničky je zbytečná věc.