Tipy na větší vajíčko, ze kterého dítě hned nevyroste

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3150
8.11.25 09:53

Koupě vajíčka (autosedačky)

Prosím o radu. Auto máme Octavia 2 a Nissan Navarra D40, hlavní auto je oktávka. Potřebujeme koupit vajíčko. Chceme Isofix. Kočárek máme Camarelo Zeo, ale máme adaptéry Maxi Cosi, takže upevnění by mělo být bez problémů).
Původně jsem měla vybranou Joie Sprint Signature (líbil se mi integrovaný Isofix), ale malý bude asi větší, proto se bojím, že z vajíčka vyroste dříve, než bude sedět (je do 75 cm) Nechceme potom dokupovat větší vajíčko na pár měsíců. Takže nová strategie je co největší vajíčko. Cenově tak do 8 000 za autosedačku i bázi. Zatím jsem koukala na Joie i Gemm 3 (do 85 cm), ale nevím jakou bázi, vyplatí se polohování? V autosedačce bude opravdu jen na jízdu (nejezdíme pravidelně dálky, obvykle 5-15 km), případně na krátké popojetí na konstrukci k lékaři.
Ptala jsem se švagrové, ale ta to tolik neřešila a dala malého do pokračovačky, když vyrostl z vajíčka, i když ještě dva měsíce sám neseděl (co si pamatuji, tak byl i poměrně brzo v posměru), tohle já nechci. Opravdu chci ty dva měsíce dodržet.
Máte tip na dobré vajíčko? Případně zkušenost s vajíčky Joie? Už nám zbývá koupit jenom to (TP mám v půlce prosince).
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4053
8.11.25 10:03

Měli jsme vajíčko Britax Römer a naše velké děti v něm byly téměř do roku a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
8.11.25 10:11

U staršího syna jsme měli Joie Gemm, ta byla super bytelná, ale na nás docela těžká. Teď u mladšího máme Cybex Cloud Z i-Size Plus, syn už dva měsíce chodí a pořád ji má dobrou. Má 80 cm a 11 kg, takže toho, že vyroste, bych se nebála :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
8.11.25 10:21

Děkuji za tipy. Váha je asi ten nejméně důležitý parametr. Bydlíme v rodinném domě, stejně tak i oboje prarodiče, takže vajíčko nebudeme tahat nikam do patra, nebo daleko. Největší strach mám z toho, že nám z něj prostě vyroste, ale to neodhadneme :D. Kdo máte vajíčko do 75 cm? Vejde se tam dítě i třeba v 80 cm nebo už opravdu prečuhuje? (Vím, že záleží i na proporcích dítěte.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
8.11.25 10:22
@Hibou píše: Více
Četla jsem, že ty bývají dost široké. Sedělo dětem dobře na šířku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11348
8.11.25 10:54

Mrkněte na ADAC, v říjnu testovali novou várku sedaček. Do kolika peněz? Videjko o sedačkách:

https://e.pcloud.link/publink/show?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
8.11.25 11:34

Mám joie i gemm a je skvělé. Ale dítěti je měsíc, tak nevím, jak dlouho vydrží. Orientovala jsem se podle fb skupiny Děti proti směru, to je dobrá poradní skupina.

Moje zkušenost (toto je čtvrté dítě) - isofix jedině pokud jezdíte (vyndavas nandavas dítě) x krát za den, jinak je to trochu drahá a komplikovaná sranda. Reálně to ušetří asi třicet sekund na jedno upoutani (měla jsem, už ho nechci).
Vajíčko určitě co největší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
8.11.25 12:38

@Ploskutáček Zrovna ADAC a podobným srovnávačům bych extra nevěřila. Když se dokáže v pokračovacích sedačkách dostat na přední pozice pultíkové sedačky, které jsou šílenost a neměly by se prodávat, tak bych to jako důvěryhodný zdroj nebrala.

První dítě jsem pásala na pásy. U druhého jsme měli bázi, kterou jsem stejně po 3 měsících vyndala, protože se mi nelíbil a nešel upravit sklon a sedačka nebyla dobře a bezpečně napolohovaná.
Pásy a isofix jsou stejně bezpečné a pásy mi trvají o pár vteřin déle.

Jinak kvalitní sedačky jsou Avionaut, Nuna, Cybex (tam mě štve váha vejce), Joie, Graco (sesterská značka Joie a levnější), BeSafe (kvalitní, uživatelský komfort, ale dražší). Britax taky, ale většina jejich sedaček nemá nic dobře vymyšlené vložky a hlavová opěrka je příliš otevřená, takže ne tolik bezpečná. Ale nevím, jestli se za poslední dobu u nich něco změnilo.
My se rozhodovalo mezi Avionaut pixel pro a nebo Nuna PIPA next. U Nuny se mi líbila váha a potah z části merina. Ale nakonec vyhrál Avionaut kvůli váze (nejlehčí sedačka na trhu) a jelikož bylo první dítě nedonošené, tak tato sedačka má speciální bobek a je vhodná i pro malinkatá miminka. Syn měl pro narození sice 4kg, ale sedačka se mu parádně přizpůsobila a do teď oceňuju lehkou váhu vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
8.11.25 12:42
@Paní.Norrisová píše: Více

S těmi značkami souhlasím :palec:
Máš pocit, že jsou Cybex vajíčka těžší? Nám teda přijde docela lehké oproti Joie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
8.11.25 12:58

Díky, kromě Graco všechny znám, ale podrobné jsem všechny nezkoumala. Myslela jsem, že Isofix je bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
8.11.25 13:00
@Platanka píše: Více

Z poutání na pásy mám trochu strach, Isofix mi připadá jednodušší. Skupinu znám, už jsem tam psala. Doporučili mi kromě Joie i Gemm ještě axkid gokid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
8.11.25 13:51
@Cullenova píše: Více

Tak Cybex Aton 5 se řadí mezi nejtěžší. Teď jsem to googlila a 4,5kg. No a průměrně vajíčka váží 3,5kg a výš. Avionaut jsme brali, protože má 2,7kg a teď s 10m synem, který má přes 10kg to oceňuji. :lol:
@AnnieTRoj Pokud je sedačka uchycena správně, tak je jedno, jestli je na pásy nebo isofix. Bezpečnost je na úplně stejné úrovni. Na pásy je pohodlnější, když jsme například u prvního dítěte auta docela střídali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
8.11.25 13:57

Už to čtu. Mám strach, že na pásy sedačku nedokážu upevnit správně. Je to těžké? Na delší cesty budeme jezdit oktávkou a do terénu Navarou, takže auta střídat budeme, ale ne denně. Zase v autě nebude zakladna překážet, proto jsem původně chtěla ten integrovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
8.11.25 14:20
@AnnieTRoj píše: Více

Nikdy jsme isofix neměli, poutáme pásy, není to složité :) Pokračovací autosedačku máme taky na pásy. Isofix nám přijde fajn jen v tom, že tam můžeš autosedačku otočit, ale stejně mimčo většinou vytahuješ s autosedačkou, takže pro nás zbytečné :)

Příspěvek upraven 08.11.25 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
8.11.25 14:22

Tak jsem taky schválně googlila, ta naše “Cybexka” má 4,8 kg, Joie měla taky tak. Tak to asi je jen pocit tím, že Gemm byla mohutnější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí