Koupelna - výměna ovladače na vanu

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7213
1.6.11 19:46

koupelna,prosim o pomoc

Holky prosim ,potrebuji poradit,nas barak rekonstruujem,tak bydlime prozatim u zname…

cistila jsem jeji novou vanu cisticem do koupelny,ale jak je na strane kulaty ovladac spuntu(otaci se doleva ci doprava a tim zavira-otevira nerez spunt dole) tak vznikly tmave mapy na nerezu,takze asi v cistici bylo neco co povrch nesnesl…

jde vymenit ten kulaty ovladac a nebo je soucast vany?prosim poradte…pokud by to slo vymenit,tak bych skodu napravila…ale at vim jestli nekdo nemel podobnou zkusenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6926
1.6.11 19:52

Ahojky, manža tvrdí že jo!
Prej si to máš prohlídnout, je to na imbusový klíč a vyměnit to jde. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.6.11 19:53

Vana je plechový výlisek s otvorem dole - případně to celé z laminátu… Takže to ovládání určitě vyměnit jde. Teď je otázka, čím je to kolečko připevněné k hřídelce, na které se otáčí. Jsou dva běžné způsoby - buď zapuštěným šroubkem bez hlavičky, říká se mu „červík“ - nebo je na hřídelku normálně naražené, pohybem kolmo na stěnu vany. V tom případěbývá na hřídelce vytvořené podélné rýhování - lidově „tisícihran“.
V obou případech je dobré se napřed podívat z boku, jestli tam náhodou není vidět ten „červík“ - po jeho vyšroubování by se mělo dát kolečko volně stáhnout dolů. Pokud nikde nic nevyčnívá, tak zkusit uchopit a za použití trochu větší síly stáhnout z hřídelky dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
1.6.11 19:55
Jura007 píše:
Pokud nikde nic nevyčnívá, tak zkusit uchopit a za použití trochu větší síly stáhnout z hřídelky dolů.

Trochu větší síly, ty jo to číst nějaký destruktivní typ… :lol: (např. moje tchýně), tak urve celou vanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.6.11 19:58

nejdriv zkus cistic na nerez.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.6.11 20:17

Nevím, jestli se to dá vyměnit, ale rozhodně bych nejdříve vyzkoušela čistič na nerez. Já měla od Tescomy a byl úplně super, všechny matné mapy vyčistil. Lahvička asi za 2 stovky a vydržela snad půl roku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
1.6.11 20:24

dekujiii,ja cistila cisticem ted na narez a nic…proste jak je nerez stribrny,tak tam jsou mapy a cary cerne,po uschnuti jsou svetlejsi za mokra tmavsi,ale je to jasny na povrchu…

jako na funkci to nema vliv,ale je to esteticky problem,kdyby to bylo u me doma,tak zamrzi,ale mavnu nad tim rukou,ale je to u zname,ma tu vse nove-novostavba…mela to pro dceru co se sem po prazdninach bude stahovat,tak bych to rada dala do poradku…

Juro,diky,ja pockam s tim tehnickym postupem radsi na pritele,ja bych jeste neco pokazila a uz by me asi jeblo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
1.6.11 20:33

Radu ty máš málo starostí co, že si ještě přiděláváš :roll: Jinak nevím čím to čistit,to samé doma čistím také prostředkem na koupelny a v pohodě,asi záleží jaký to je materiál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
1.6.11 20:45

veru,hold kdyz se dari,tak se dari :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.6.11 21:02

tak já si myslim, že by to mělo jít vyměnit, chtělo by to sehnat nějakýho instalatéra, aby na to mrknul a případně rovnou vyměnil…jinak my všechny tyhle věci čistíme Pulirapidem a super (blejská se pak všechno jak nový)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
1.6.11 21:18

Když už by se to muselo vyměnit tak bych ještě předtím zkusila ocet. Nejdříve ředěný vodou, kdyby to nezabralo tak na hadřík hodně teplý neředěný. Doma bych tam nalila vařící z konvice, ale u známých bych si to netroufla.
Ocet mnohdy pomůže tam kde ani čistič na nerez ne. Prý je ještě dobrá na toto coca cola, ale to osobně odzkoušené nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
1.6.11 21:55

holky diky,nakonec se t teda bude menit,jeste zkusim ten ocet,ale nevim,jestli to ma cenu,kdyz je zniceny ten povrch,ale zkusim,kdyz to jde na vymenu,tak uz to asi nemuze byt horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.6.11 12:48
Davdan píše:
Jura007 píše:
Pokud nikde nic nevyčnívá, tak zkusit uchopit a za použití trochu větší síly stáhnout z hřídelky dolů.
Trochu větší síly, ty jo to číst nějaký destruktivní typ… :lol: (např. moje tchýně), tak urve celou vanu.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Teda nechte toho :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.6.11 15:09
RadanaH píše:
jako na funkci to nema vliv…
Juro,diky,ja pockam s tim tehnickym postupem radsi na pritele,ja bych jeste neco pokazila a uz by me asi jeblo

Počkej, na funkci to nemá vliv.. To myslíš jako na funkci živočicháře? :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.6.11 19:17

tak nakonec se zkusi na reklamaci(neverim ,ze by klapla),ale zkusit se muze a jinak vymena,pry to jde bez problemu…

jinak dekuji za rady,ja jsem horka hlava,tak jsem vcera trosku hystercila :oops: ,ale dneska vim,e zbytecne,ale ja uz jina nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný