Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Raději jdi, i když je očkovaný.
Děda má kočku, ta ho též kousla, dostal hned antibiotika a léčil se s tím dva měsíce.
Rozhodně ano. Nám doktor říkal, že při kousnutí od psa nebo kočky vždy antibiotika, i když je to domácí zvíře. Náš domací pes tenkrát při záchvatu epilepsie kousnul taťku do prstu a taky mu to oteklo a hnisalo…Tak ráno určitě běž na chirurgii nebo pohotovost.
@Anonymní píše: Více
ano ráno na chirurgii, potřebuje to vyčistit a antibiotika
Bohužel mám také zkušenost, že bylo třeba nasadit antibiotika.
Ano byla jsem pokousaná a ne jednou jak psem tak kočkou, králíkem atd. A nikdy jsem žádná antibiotika neměla. Pokaždé jen dezinfekce a za 14 dní vše ok. Pokud je očkovaný, odčervený a nechodí ven papat nějaké mršiny tak bych byla v klidu.
@Lil Kitkatt píše: Více
Vždy tak to bych byla na antibiotikach 365 dní v roce 😆
Já jsem svého času byla od koček pokousaná často, nikdy jsem doktora nepotřebovala, ale vždy jsem to pečlivě vydezinfikovala, natřela betadin mastí a přelepila. Kdybych měla mít pokaždé ATB, tak bych je měla skoro pořád.
@Newlife píše: Více
očkovaný, odčervený je úplně jedno při pokousání, jde o bakterie, které má kočka v tlamičce, zuby kočkám nikdo nečistí
Od koček jsem dorasovaná často. Ono je potřeba to okamžitě a pečlivě dezinfikovat, naposledy jsem si do krve podrápaný a pokousaný ruce zkrápěla jodisolem. Nešla jsem ani na chýru, ani pro antibiotika. Ale, pokud přetrvává bolest a je zasažená kost nebo kloub, tak rozhodně k lékaři.
Mockrát děkuji všem byla sem u Dr. Mam v tom zánět vše je vydezinfikovane.
@Newlife zatím nee uvidíme jak to bude vypadat zítra ráno.. musela sem ještě na tetanovku bylo to kousnutí do kloubu a pod kloub
Zdravím chtěla bych se zeptat jen ať zbytečně neplasim ale mám doma kocoura je očkovaný ale dneska mě pokousal do kloubu na ruce nemůžu pořádně prsty ohnout a strašně to bolí ještě sem se stím nikdy nesetkala. Chtela sem kocourovi jenom umít pacičky měl je špinavé od steliva.. stalo se mi to p
Před 4 hodináma a bolí to pořád víc nevím jestli jít stím ráno k dr. děkuji za odpověď