Kousnutí od komára a flek

Anonymní
21.7.24 14:29

Kousnutí od komára a flek

Zdravim,

Prosím cca pred tydnem me v noci kousl komár (nebo neco jineho) hrozne to svědí, dost jsem si ten kousanec škrábala, a vznikl z toho dost velký flek, který se zvětšuje.

Sly byste s tím k doktorovi? Muže to byt borelioza? Přijde mi, ze to trochu světlá, ale uplne jako charakteristická skvrna mi to nepřijde.
Za 3 týdny letime na dovolenou :?

Dekuji za rady a zkušenosti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76782
21.7.24 14:37
@Anonymní píše: Více

ano, s tímhle bych k doktorovi zítra zašla, vypadá to dost zvláštně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
21.7.24 15:11

Měla jsem podobný po stipnuti komárem na noze a ještě mi to oteklo celé od kotníku po lytko.. Stejný flek a svedilo to šíleně. Pár dní jsem zobala Dithiaden a mazala Ichtoxylem a naštěstí to zmizelo. Ale jsou to 3 měsíce a doteď mám v tom místě červenou tečku, ta asi zůstane navždy. Památka na nějakýho extrémně hnusnýho komara :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
21.7.24 15:19

Krevni testy na pritomnost borelii se delaji cca mesic po prisati klistete. Pokud jakekoli stipnuti hmyzem probehlo pred tydnem, stejne by je test neukazal. Je to moc brzy. Dalsi veci teda je, ze nebylo potvrzeno, ze by komari byli schopni na cloveka prenest borelie.
Takze bud to bude neco jineho, nebo sis to rozskrabala a nasledne sis tam zavlekla infenci sama. Pokud odletas na dovolenou, zkus se v tydnu u lekare stavit, kdyz se to nezlepsi. At to nemusis resit v zahranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
21.7.24 15:28
@Eowyn01 píše: Více

já jsem nedávno měla klíště a na tom místě kruhovou skvrnu, doktorce se to moc na borelii nezdálo, ale beztak mi nasadila atb, s tím že je jedno jestli je to borelie nebo jiná infekce, že infekce je tam na 100 %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
21.7.24 15:49
:?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
21.7.24 15:50
@stinga píše: Více

Pri pochybnostech se nasazuji ATB jeste pred krevnimi testy, cekani je zbytecne. Pak se to zpetne jen overi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.24 15:50

@Eowyn01 Prave jsem si to škrábala fakt hodně..děsně to svědilo, nenapadlo me namazat to necim, bežně mam hnusne stipance, vzdy jsem dokousana doma jen ja, i kdyz všichni i s dítětem spime v jedne ložnici, tak nikdo nic nema, Takze jsem zvykla, vzdy si to semtam škrábnu, ale ted se mi poprvé udělala takova skvrna, a nelepší se

@stinga ale vypadalo to jinak, než to co mam Ja, že? Kamarád ma problémy po borelioze jeste ted po 3 letech, mam z tpho šílený strach :lol: (on teda na to přišel az v pozdější fázi, kdy uz se skoro nezvedl z postele, žádny flek nemel), pro me je to velký strašák :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.24 15:53

@Eowyn01 Dekuji, během týdne se tam radsi stavim, i kdyz kdyz nemusim, tak tam normalne nechodim, bežně se u našeho doktora ceka několik hodin :lol: :?
Snad to nic nebude :?

• Citovat
  • Upravit
11840
21.7.24 16:13

Myslím že je tam i fekce..buď byl infekční komár nebo sis tam něco zanesla tím škrábáním..každopádně by to chtělo minimálně lokálně nějakou desinfekční mast např betadinu, a pokud lékař už a za vhodné tak možná i ATB…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
21.7.24 16:32
@Anonymní píše: Více

můj „kruh“ vypadal jinak, v podstatě lépe než ten tvůj, ale zase jsem tam měla klíště, ne komáří kousnutí,
určitě k doktorovi zajdi, infekci tam máš určitě - i když to třeba není borelie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast