Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkušenosti mám jen dobré, upatlanou sedačku otřu a je to, ale není bílá, je tmavá. Máme ji asi 5 let, ničím ji nečistím, nemažu, neudržuji a je pořád v pořádku. Záleží jaká je to kůže, jak je zpracovaná, jak kvalitní. Bílá asi údržbu potřebovat bude, když ti dali kosmetiku v obchodě, tak používej podle návodu.
Někde jsem viděla i inzerát na firmu, která se o sedací soupravy z kůže stará, čistí, promazává, ale ta naše je z těch levnějších, ani jsem nečekala, že hodně vydrží, při tom, co na ní celá rodina provádí
Mě by nebavilo to čistit a starat se o to, sehnala bych si firmu.
My máme krémovou a je to děs. Nevím, kam jsem hlavu dala, když jsme to kupovali. Hlavně s děckama je to teda lahůdka. Jinak údržba je celkem snadná, po X letech stále dobře vypadá, je pohodlná… ale taky je věčně jak prase a všechno je na tom vidět, takže pořád chodím a něco drbu. Takže za mě koženou klidně ano, ale né nic světlého, kór pokud máte děti.
@gabi.design no jo, máme bílou
a děti mám tři 17, 13 a 2 roky a samí kluci ![]()
My jsme měli hnědou asi 17 let. Byla dovezená našim známým ze Švédska. Na údržbu perfektní. Mazali jsme ji krémy na kůži, někdy i indulonou. Vypadala stále dobře, teď ji mají sousedi.
Jinak péče žádná, vše se dá vlhkým hadříkem vyčistit.
My máme černou koženou sedačku sedm let. Kromě otření vlhkým hadříkem jsem s ní nedělala nic a je pořád jako nová
A s malým si ji nemůžu vynachválit, může ji žužlat do nekonečna, ubliínkávat a nikde žádný flek
Ale se světlou to bude horší, to bude chtít čistit. Ale co tři měsíce je teda podle mě úlet… Ta kosmetika je dost drahá, tak asi paní prodavačka radí tak, aby ji více prodávali. Myslím, že když ji tím krémem vezmeš jednou max. dvakrát za rok a mezi tím vlhkým hadříkem z mikrovlákna, tak to bude ok.
V Ikea mají tuto sadu: http://www.ikea.com/…ts/10032294/ Čistič na kůži se používá dele potřeby a krém na kůži dle návodu jednou až dvakrát ročně. Tohle není taková darda jak jiné ty přípravky, tak to asi při příští cestě do Ikea vezmu a jednou za rok teda vyčistím
Jako sedačka je v pohodě, ale kůže na křeslech není tak kvalitní, tak ať prodloužím tu životnost trošku.
Ahoj, neodstranovali jste někdo voskovky z kožené sedačky? Uvažovala jsem o odlakovači, ale nerada bych té kůži ublížila. Děkuji za všechny rady.
Ahoj holky, koupili jsme si s manželem krásnou bílo - černou sedačku, koženou, z pravé kůže. Můžu se zeptat, jak o sedačku pečujete vy? My jsme koupili nějaký čistič a paní prodavačka doporučila co tři měsíce čistit a nasledně naimpregnovat…jak to děláte vy a jaké máte zkušenosti s kůži já mám z toho trochu strach…