Krácení cyklu

Anonymní
27.10.23 19:57

Kraceni cyklu

Hezky vecer holky,

mam dotaz ohledne cyklu. Je mi 32let, mam male dite (3roky), muj cyklus byl od 27-32dni…

Ted uz druhy cyklus mam ale 25dni, na gynde v lete vse v poradku…zacinam mit z toho tezkou hlavu, uz ted jak jsem vedela, ze se to blizi zacinala jsem byt ve stresu jestli to bude jako minulý mesic a taky, ze ano…jeste jsem vzdy mela menstruaci prvni dva dny dost silnou a ted je hodne slaba…jako trva stejnou dobu tech 5dni ale slaboucka. Ted mi jeste tak doslo, ze ani nevim jestli jsem tyto dva mesice mela ovulaci vetsinou jsem to poznala ted vůbec( coz nerikam na tvrdo ze nebyla nemerim takze prave nevim), tehotna nejsem 100%…

Jeste jsem mela po porodu zmeny na deloznim cipku, hnala me gynekolozka na nejake specialni pracoviste kde mi delali nejake spesl vysetreni a brali i nejake vzorky…nakonec ale zase odkazali na moji gynekolozku kam chodim co pul roku na stery ( naposledy ted v lete) a jednou za rok na to spesl pracoviste na ten pristroj kde kontroluji cipek…tam mi v zari rekli, ze to vypada dobre. Jinak celkově jsem stresovejsi clovek, rozhodi me dost veci, ale driv mi tohle spis menstruaci oddalilo…dekuju za vsechny zkusenosti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55
27.10.23 20:23

Po prvním porodu se mi zkrátil pravidelný cyklus z 28 dní tak na 23-26 dní, po druhém porodu na 20-23 dní. Před tím vždy i 3-5 dní špinění. Na gynekologii mi dali utrogestan na srovnání cyklu, měla jsem ho brát od 14. dne asi 10 dní. Cyklus to prodloužilo, ale začala jsem zase krvácet před ovulací… No na zbláznění. Plánovali jsme ještě třetí mimčo a k mému překvapení jsem hned otěhotněla, takže uvidím, jak to bude po porodu. U mě je to teda asi nějaká hormonální nerovnováha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.23 20:28

@katka211 dekuju za prispevek…☺️

No mne uprimne to asi nijak nevadi tech 25dni…spis ze do nejakeho srpna to opravdu bylo standartne 30dni a najednou takova zmena…😞

My zatim druhe dite neplanujeme ale treba za rok by jsme uz mohli…ja byla o poslední normalni menstruaci na dovce a tam jsem teda prvni dva dny byla v strasnym stresu, i se mi v tom seonu povedlo zhubout…tak jsem si rikala, ze asi tim to bylo v tom zari jine ale ted zase🙈jsem z toho nesva aby tam dole bylo vsechno ok😞

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.23 20:33

Taky se mi cyklus po porodech zkratil, drive co 28 dni a ms tak 5 dni. Ted 26-27 dni a ms 4 dny, 1-2 stredne silna a pak je slaba. S dr jsem to ani neresila, prisuzuju to veku/zmenam po detech, nijak me to nestresuje.

• Citovat
  • Upravit
55
27.10.23 20:39

No tím stresem to být taky může, já jsem taky velký nervák, i když na cyklus to podle mě vliv nikdy nemělo, ale u tebe třeba může. Radí se různé byliny na srovnání cyklu jako třeba kontryhel, ale to u mě taky nikdy vliv nemělo. Nekojila jsi třeba dlouho? To ten cyklus taky může rozhazovat… Případně se můžeš na gyndě poradit a nechat si udělat hormonální profil… Ale asi bych ještě vyčkala, s 25 dny se dá podle mě otěhotnět, já měla cykly i kratší. A ovulaci vždycky taky poznat nemusíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
27.10.23 20:42

Taky se mi cyklus za poslední rok zkrátil z 32 dní na 28, intenzita stejná. Mně to neva, přisuzuju to věku, užívání železa a taky změnám po porodech. Ovuluju, neměřím teda, ale poznám to na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.23 20:43

@katka211 nekojila sem vůbec…no ja se zkusim zacatkem listopadu stavit na gynde a radsi se nejak poradit…

Mne to nejak nestresovalo dokud jsem se nepodivala na internet…uklidnuju se tim ze v zari mi čípek kontrolovali a rikali, ze to vypada dobře (asi i cytologie protoze nikdo nevolal)kontrola zase za pul roku.
A pak jsem to prave dostala hned po 25dnech a ted znova…mne je uprimne jedno jestli je to po 25dnech nebo po 28…spis ze i ta menstruace je slabsi nez byvala🙈no mam nad cim dumat nez se dostanu na gyndu.

• Citovat
  • Upravit
55
27.10.23 21:12

Tak mě to štvalo z toho důvodu, že při cyklu 20-22 dní s 5ti denním špiněním před menstruací a 2 dny po ní už jsem neměla moc “čistých” dní. A bála jsem se, abych neměla problémy s otěhotněním a na to to teda vliv vůbec nemělo. Myslím, že se zbytečně trápíš, pokud Ti to dělá takovou hlavu a máš hodnou a milou doktorku, co chápe vyšilující holky :-D, tak se objednej co nejdřív, ať se tím zbytečně neužíráš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
27.10.23 21:14

A na internetu to ber s rezervou, já si zase říkala, jestli už nemám přechod, když všude je, že se u něj zkracuje cyklus :-D. Lepší to moc nehledat a nečíst :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.23 21:19

@katka211 dekuju za mila slova…ja sem strasnej stresar! Rozhodi me i netypicky pupinek🙈 🤷‍♀️

K tomu ty zmeny na cipku a uz vidim to nejhorsi…jj určitě se po vikendu objednam akorát mam nejakou virozu a od vcera mam strasnou rymu, tak budu muset az to vylezim stejne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.23 21:20

@katka211 ja nemam zadny spineni…vzdycky jsem to proste dostala a hned naplno a trvalo to max tech sest dni…ted to bylo fakt slaby a max ty 4dny 5den uz jen lehounce…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.23 08:05

Holky tak ja nemohla v noci spat jak mam tu rymu a kasel…no a samozrejme me nenapadlo nic lepsiho nez jit googlit :zed:

Takze ted se klepu strachy, nejdriv mi postup lekare sledovani kazdych 6mesicu prisel v pohode, i sem to nekde cetla, ze pri mirnych nalezech na cipku je to ok….No jenze oak jsem najela na nejaky pribehy kde zensky pisou, ze dali na svuj instinkt a sli na konizaci i tak a meli nejaky spesl nador ktery by jinak nezjistili doktori :(

Ja zadnej instinkt evidentne nemam, protoze ja proste posloucham doktora co rekne…dokud jsem mela menstruaci jak znam vubec me nenapdlo neco nejak cic resit ale ted jsem uplne v prd…. s prominutim😓

• Citovat
  • Upravit
55
28.10.23 09:06

Ja myslim, ze jsi sebe sama vystresovala a ono to vubec tak byt nemusi, na internet pisou vsichni hruzostrasne pribehy a najdes hlavne ty negativni. Objednej se k te doktorce a sepis si, na co se vsechno chces zeptat a co Ti vrta ohledne toho cipku hlavou, at doma negooglis blbosti, google neni doktor. Tak stery vysly v lete negativni, jak jsi psala, tak to vypada dobre… Pokud neveris sve lekarce a prijde ti laxni, muzes ji zmenit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.10.23 09:09

Ono cyklus nemusis mit stejny ve 14ti a po 30tce… Je normalni, ze se trochu zmeni. Muze na to mit vliv stres, hubnuti, nekoho vykoleji i jinej rezim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 09:15

@katka211 no ja dochazim jakoby ke dve doktorum…a letos na me ooukal dokonce treti🙈

Chodim co pul roku na onkogyndu do Prahy tam primo k primari myslim…on prave me vzdy prohledne kolposkopem a dela cytologii, naposledy rikal, ze zmeny tam jsou ale neaktivni…pokud chceme jeste deti bude se to sledovat co 6mesicu u nej…

A jeste chodim ke sve gynekolozce coz je taky primarka zase pro změnu Roudnicke porodnice a ma svoji praxi jeste…ta mi dela ultrazvuk vzdy podiva se na vysledky z Prahy, udela ultrazvuk a rekne ze s panem doktorem souhlasi. Ted jsme byla zacatkem zari v Praze a pan primar mel hodne pacientek tak me a jeste nejaky pry nekomplikovany poslal vedle do ordinace ke kolegovi, ten mne prohledl a rikal, ze cipek vypada dobre jen lehounke zmeny nejak to jmenoval ACUS nebo tak nejak…doporucil mi pred dalsi kontrolou coz je v breznu zkusit Delfagyn ( ten jsem chtela zacit brat od rijna jenze zacala blbnout ta ms)….takze jsem z toho cela zmatena…na gyndu pujdu ke sve gynekolozce hned jak to pujde :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa