Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, ahoj
máme doma králíčka, kterého jsme si pořídili když už měla dcerka 4 roky, takže z něj měla radost a on měl radost z ní. Četla jsem na internetu zkušenosti některých chovatelů králíčku a rodičů novorozených miminek že se né vždy musí snést. Nemáte někdo zkušenost? Pokoušíme se s manželem o dalšího prcka, ale mám strach ohledně snášenlivosti se zvířetem.
Samozřejmě že bych je nikdy nenechala osamotě, králíka a mimino, jen člověk nikdy neví co se přihodí, a králíci jsou hodně hbití, o tom žádná. Také bych do budoucna chtěla do domečku psa, co pes a miminko? Chtěli bychom Aljašského malamuta.Je to taková větší, ale krásná obluda
děkuju za názory ![]()
Kamarádka má králíka a i morče. A bez problémů, Králíka jen nechala na doporučení lékařky naočkovat.
Celkově ale pokud už jde dítě do domácnosti se psem je riziko i před genetické predispozice k alergiím menší.
Mám dva psy (bernský salašnický pes a australský ovčák), dvě kočky, dva králíky, morče, andulku, chameleona, měli jsme potkany a teď slintám nad ježkem
Jo a máme dvě děti (22m a skoro 4m) problém v tom nevidím ![]()
Ja teda nevim, kde kralika mate, ale pochybuju, ze by novorozenec mel primy kontakt..
Já mám taky králíka, prostě jsem ho k malé nepouštěla když byla mimino aby jí třeba nepoškrábal, ale jak začala chodit tak se z nich stali parťáci..i když Bunny je z ní občas na mrtvici a radši si zaleze někam do klídku ![]()
Já se vyjádřím jen k tomu malamutovi - jestli ho nechceš zapřahat do saní, tak si ho rozhodně nepořizuj. Je to pes pro VELMI sportovně naladěného majitele.
Tak my máme taky králíka pořídili jsme si ho když bylo malý 11 m a v pohodě. Malá z nĕj má velikou radost. Dětské doktorky jsem se ptala, zda by mohla od něj něco chytnou a prý ne, pokuď je očkovány a v čistotě. Tak je spolu nechám vyblbnout, ale dávám na ně pozor, aby malou neškrábnul atd..
Asi je třeba vyzkoušet…jelikož moje dítě se narodilo bohužel jako alergik, ode mě každý bohužel uslyší dítě a zvíře ne-e…
@Lucie_Sx píše:
Já se vyjádřím jen k tomu malamutovi - jestli ho nechceš zapřahat do saní, tak si ho rozhodně nepořizuj. Je to pes pro VELMI sportovně naladěného majitele.
S tím souhlasím, takže pokud by to měl být pejsek čistě k domku jen na občasné procházky a navíc hodný k dětem, tak za mě Leonberger ![]()
Dítě bude spokojené - zvíře možná méně
ale problém v tom nevidím
syn dává kočkám pěkně zabrat, morče kupodivu bral lépe a „netýral“ ho jako ty kočky ![]()
Zvířátko a miminko to je super kombinace. Máme pejska a tři děti a je to úžasný a spousta legrace.
Navíc děti jsou zdravější a veselejší, když je doma i nějaký ten chlupatý mazlíček. ![]()
Mi máme doma dvě kočky
teda už asi jednu
a jsou venku na zahradě
když vklouznou do vnitř tak jsou v pohodě ![]()