Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, tak jsem si tedy pořídila zakrslého králíčka, mám ji doma od 11.5. a vůbec nepije. Paní, od které ji mám říkala že je zvyklá na normální kuličkovou napáječka, kterou má i u mě, ale vůbec nepije. Zkoušela jsem jí to jemně dát do tlamičky, ale nic, dávala jsem jí vodu do misky, to akorát vždycky vylila a zbytkem si umyla čumáček, dávala jsem si to i na prst a pak jí do pusy, taky nic. Při tom se vůbec nebojí, nechá se hladit, mazlit, pouštěla jsem ji na postel kde si klidně hopkala, olizovala našemu pejskovi packu, mně ruku.. Tak nevím, proč nepije? ještě v takovém horku, mám strach aby se jí něco nestalo
co mám dělat?
A normálně žere a kadí? Pokud nekadí může to být kokcidie, rychle k vetovi, jaké jídlo dostává? Kyselís mu vodu?
Nejlepší rady najdeš na www. králíci. cz jinak já třeba ušákovi dávám hodně zeleniny, což mu tu vodu dodá a nebo namočim granule, vypije i zbylou ochucenou vodu ![]()
Z pítka mu voda nemizí? Nepije potajnu, kdyz je sám? Dejte mu trosku medu nebo cukru do té vody a pokud kyselíte, tak nachvíli prestante.
Normálně kadí i jí, vodu nekyseím ani nic nepřidávám. Jídlo mám ještě od chovatelky a nevím jaká je to značka. Voda z napáječky neubívá a zeleninu jsem dala až dneska ráno, protože za včerejšek nevypila nic, tak aby měla nějakou tu vodu..
Moji králíci taky nepijou
když jsem měla morčata, tak vodu neměli vůbec
nevím, proč nechtějí. Dostávají hodně zeleniny a ovoce.
Ve zverimexu se dá koupit taková „speciální voda“ pro králíky. Má nějaké vitaminy atd. Mému králíkovi hodně chutnala, tak jsem ji jednou za čas koupila.
Právě to srovnávám s morčetem, které jsem měla před tím a to pilo pořád
Králík mi vždycky pil míň než morče.
Ale mám pocit, že se tu někdo trochu nudí, když zakladatelka chtěla králíka na konci května teprve vybírat a tady podle tý diskuze už ho v tý době měla.
Lucenka- děkuji že jste tento komentář napsala, jinak bych si nevšimla že jsem se přepsala, mám ho od včerejška. Ne od 11.5. ale od 11.6… narodila se totiž 5.5. takže by bylo docela nemožné vzít si ho tak brzo… (mám i výpis předků, kde je napsané datum narození, kdybyste měl někdo zájem to vidět
)
@heslopipinka Králíček si musí zvyknout v novém domově, nevytahuj ho, nemazli se s ním, klidně klec přikrej nějakou látkou. Mě takhle jeden přestal po 3 dnech u nás pít a 5. Den jsem ho našla mrtvého. Jinak normálňe jedl a i kakal. ![]()
Příspěvek upraven 12.06.14 v 16:41
Hlavně mu dávej hodně té zeleniny a ovoce ať má vodu alespoň z toho. Jsou horka a je potřeba, aby do sebe něco dostal. Je asi ve stresu z nového domova. Dej mu čas.
@heslopipinka píše:
Právě to srovnávám s morčetem, které jsem měla před tím a to pilo pořád
nemusí to tak být. Mám tedy morčata - jedno pije z pítka normálně, druhé odmítá. pokud je králík jinak v pohodě, bobkuje, tak mu dávej víc zeleniny, kde je voda - okurka a spol. ![]()
Náš v tomhle horku taky moc nepije a ani nežere (kromě granulí, to vyčistí misku za každých okolností
) ale zjistili jsme, že pak toho nejvíc vypije a sní seno v noci a pozdě večer, když se ochladí.