Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teda dneska to byly zase rány. Nevíte někdo, proč mi ten potvorák začal dupat? Většinou to dělá k ránu, ale dneska se teda vytáhl už pěkně takhle v deset večer…pochrupuju na gauči a najednou mě vytrhne ze spánku děsné dupání. Nevíte někdo, proč to králíci dělají? Ve dne jsem ho to viděla dělat jenom jednou, ale jakmile takhle omylem usnu na gauči, tak je tohle prakticky pravidelným budíkem…mimo jiné jeho lumpárny ovšem…kousání mříží…hrabání…tohle všechno si umím objasnit…ale dupání vážně ne
četla jsem něco o dokazování dominance…ale v deset večer člověku, co spí? A dělá to i když je v místnosti sám (je to úplně v pohodě slyšet přes zeď)
nebo se někdo zmiňoval na určitých stránkách, že to dělají ze strachu…ale většina lidí tvrdí, že králíci před nebezpečím utíkají…i ten můj nejdřív před vysavačem v kleci utíkal, než mu to časem došlo…ale žádné dupání…
![]()
Jak vam dupou kralici ve smyslu sexu - nesouvisi to s tim? Kolik mu je, nedospel pohlavne? Idkyz samicku nebo soupere nema v dohledu, furt ma zakodovane od prirody tyhle ritualy.
Taky to muze souviset s tim, ze prave k veceru a ranu jsou kralici v prirode aktivni. Pokud sedi zavreny v kleci, tak muze dupat, aby upoutal pozornost (kousani mrizi a hrabani by taky odpovidalo tomu, ze se v kleci nudi). Kolik hodin denne byva pusteny z klece?
@chiquittas píše:
Teda dneska to byly zase rány. Nevíte někdo, proč mi ten potvorák začal dupat? Většinou to dělá k ránu, ale dneska se teda vytáhl už pěkně takhle v deset večer…pochrupuju na gauči a najednou mě vytrhne ze spánku děsné dupání. Nevíte někdo, proč to králíci dělají? Ve dne jsem ho to viděla dělat jenom jednou, ale jakmile takhle omylem usnu na gauči, tak je tohle prakticky pravidelným budíkem…mimo jiné jeho lumpárny ovšem…kousání mříží…hrabání…tohle všechno si umím objasnit…ale dupání vážně nečetla jsem něco o dokazování dominance…ale v deset večer člověku, co spí? A dělá to i když je v místnosti sám (je to úplně v pohodě slyšet přes zeď)
nebo se někdo zmiňoval na určitých stránkách, že to dělají ze strachu…ale většina lidí tvrdí, že králíci před nebezpečím utíkají…i ten můj nejdřív před vysavačem v kleci utíkal, než mu to časem došlo…ale žádné dupání…
![]()
![]()
králíci dupou no a dupou večer protože aktivní jsou večer od přírody - jinak by je někdo snadno ulovil.. čili si podupává zcela v souladu s instinkty - uličník ![]()
Kralici jsou aktivni hlavne v noci, tak proto ten ramus. nech ho navecer poradne probehnout at je pak utahany. a taky pomaha pres klec hodit nejaky hadr nebo deku ![]()
nebo mu nech proste otevrenou klec at si jde ven kdyz se nudi. muj kralik tu ted pobiha uz nekolik hodin, honi se s kocourem, pak si odpocine, zase si hrajou…a vsichni jsou spokojeni ![]()
Chovala jsem několik zakrslích králiků. Povětšinou dupou, když se bojí (upozorňují tim ostatní) nebo se jim něco nelíbí. Dost často jim ale „přeskočilo“ a začli dupat v rámci hry. V tvém případě to bude asi z nudy ![]()
Deka přes klec u nás moc nezabírala. Časem se drobet naučili, nedělat takovej bordel v noci, ale žádná sláva ![]()
Nezbyde ti nic jiného, než si zvyknout a pořídit špunty do uší ![]()
Děkuju moc za reakce
dávala jsem velkou osušku přes klec…dřív z toho byl nejdřív paf, ale pak přišel na to, že se to dá moc pěkné kousat
a bylo po osušce. Pouštím ho, když je možnost. Snažím se ho nechat běhat dlouho, ale vždycky to dopadne tak, že si chvilku poskakuje a klouže se po parketách a pak si lehne někam blízko mě a chrápe
já mu vždycky říkám, že je to trouba a ať se jde pořádně vyřádit…a on jenom leží a kouká
kam jdu, jde taky. Pouštět ho volně bez dozoru nemůžu, protože bych se nedoplatila za kabely. Tak my spíme v jiné místnosti
jenom mě to zajímalo.. Proč to asi dělá ![]()
@chiquittas píše:
Děkuju moc za reakcedávala jsem velkou osušku přes klec…dřív z toho byl nejdřív paf, ale pak přišel na to, že se to dá moc pěkné kousat
a bylo po osušce. Pouštím ho, když je možnost. Snažím se ho nechat běhat dlouho, ale vždycky to dopadne tak, že si chvilku poskakuje a klouže se po parketách a pak si lehne někam blízko mě a chrápe
já mu vždycky říkám, že je to trouba a ať se jde pořádně vyřádit…a on jenom leží a kouká
kam jdu, jde taky. Pouštět ho volně bez dozoru nemůžu, protože bych se nedoplatila za kabely. Tak my spíme v jiné místnosti
jenom mě to zajímalo.. Proč to asi dělá
Muj kralik ma pres pulku klece svou deku. Ktera je jen jeho, kdyz ho pustim, tak mu tu deku i rozlozim
Je pravda, že ji dřív taky kousal, takže vypadá krásně
Ale je jeho a už to tak i zůstane. A jinak nám dupe pěkně, v noci nebo k ránu. Ne pravidelně, ale moc dobře to znám. A to s nim spíme v ložnici jo
Klec nekouse? ![]()
Když jsem měla králíka, můj bratr říkal, že si vždycky myslel, že nejpitomější zvíře je nějaká trepka nebo měňavka, ale že se pletl a je to králík.
Myslím, že to je kus od kusu - některý je chytrý, komunikativní, učenlivý, vyhledává zábavu (o takových jsem slyšela), jiný má problémy i s tím, kde čůrat a kde ne nebo s ním víc mlátí instinkty. Tak bych to tak brala: máš králíka, tak dupe, no. Moje teda nedupala (taky to byla holka, že), ale zase všude rozhazovala listí, rumplovala s pítkem (i když bylo plné) a při běhání pouštěla bobky, kde se jí zachtělo. A neumím si představit, že bych ji něco UČILA.
Čili jediné co můžu poradit, je obrnit se trpělivostí, pardon.
@LadyJahoda kouše kouše
a někdy ho trochu zlobím a poklepávám na mříže
a to je pak rodeo
začne na mě bručet a chce se jako by prohrabat skrz ty mříže
no sranda. Někdy ho prostě pozlobit musím, když on mě takhle zlobí každý večer ![]()
@Slečna Ferka tak na inteligenci králíků si tedy nemůžu stěžovat
řekla bych, že ten můj je chytrý, až je vyčůraný
a teda musím říct, že se děsně uráží
no ale tohle jsem teda ještě u žádného zvířete neviděla
možná jedině u našeho rotíka. Chodí mi pěkně na záchůdek…v bytě jsem nenašla nic ani nepamatuju
ale do té postele se ho bojím vzít @LadyJahoda určitě ví
musím pořídit tu podložku pod děti
a třeba s náma bude moct zase začít koukat na filmy ![]()
@chiquittas píše:
Teda dneska to byly zase rány. Nevíte někdo, proč mi ten potvorák začal dupat? Většinou to dělá k ránu, ale dneska se teda vytáhl už pěkně takhle v deset večer…pochrupuju na gauči a najednou mě vytrhne ze spánku děsné dupání. Nevíte někdo, proč to králíci dělají? Ve dne jsem ho to viděla dělat jenom jednou, ale jakmile takhle omylem usnu na gauči, tak je tohle prakticky pravidelným budíkem…mimo jiné jeho lumpárny ovšem…kousání mříží…hrabání…tohle všechno si umím objasnit…ale dupání vážně nečetla jsem něco o dokazování dominance…ale v deset večer člověku, co spí? A dělá to i když je v místnosti sám (je to úplně v pohodě slyšet přes zeď)
![]()
![]()
![]()
já nevím, jestli s tím nemá co dělat úsoví:
JAK TI DUPOU KRÁLICI? (lautr ve všech významech!)
Toho jsem kdysi dávno měla a to dupání a binec kolem byl šílený.. Hlavně v noci, hrůza ![]()