Můžou chtít vrátit štěně?

111verunka111
21.11.16 11:45

můžou chtít vrátit štěně?

Ahoj holky. Potrebuji názor či radu…ve čtvrtek jsme si koupili štěňátko až z prahy. Je to náš miláček a clen rodiny už. Majitelé od kterých jsme štěně koupili si jej koupili od chovatele, měli ho mesic a dali ho pryč z duvodu, že zjistili že dělají od rána do večera a nemají na pejska čas. Chteli za pejska 2500 Kč což není moc. My jsme byli u veterinare hned další den a zjistili jsme že pejsek není řádně očkovaný jak nám tvrdili plus odčervení zanedbali. takze nás teď pejsek bude něco stát navic, ale to mi vůbec nevadi, oblíbili jsme si ho. Jen máme problém ze nám píší bývalý majitele psíka že je jim smutno a že by si ho možná vzali zpět ale váhaji skrz tu práci, že pracují do noci. Ale mě se to už vůbec nelíbí, tak se chci optat. Mají právo chtít štěně zpátky? Žádná smlouvu jsme nepodepisovali… jsou jen smsky jak jsme se domlouvali. Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
334
21.11.16 11:48

Myslím, že ho chtít zpátky můžou, ale jen na tobě jestli jim ho vrátíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
21.11.16 11:50

@111verunka111 ne, štěně neni balík. měli si to rozmyslet včas než ho nabízeli. chudák pes každou chvilku jinde :? napsala bych mu že štěně jsem zaplatila a vracet nebudu ;) at si chytráci koupí jiného psa, stejně co to je za exoty, koupí psa a pak zjistí že chodí do práce :jazyk: vždyt na to ani neni doklad, to bude pes bez pp, takže nedohledatelné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
21.11.16 11:50

@111verunka111 vlastně jste uzavřeli kupní smlouvu, jen ústně, ale i to platí. To, že je jim smutno, určitě není důvod k odstoupení od smlouvy. Na vašem místě bych psa nedala. Měli si to pořádně rozmyslet, než dali psa pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
21.11.16 11:51

To teda nemají!!! Ani náhodou!!! Nehledě na to, že pro to štěňátko by to byl obrovský stres!!! To si jako myslí, že s ním budou šoupat sem a tam??? Je to přece mimino, i když psí. Já bych ho nedala a poslala je do patřičných míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
21.11.16 11:52

@111verunka111 já bych ho nevrátila. Byl zanedbaný, řádně se o něj nestarali, ještě by tam byl celý den sám a tak bych jim nevracela nic. Jednou ho dali pryč a tak smůla, měli si to rozmyslet dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
21.11.16 11:54

Nemají na něho právo, měli si to rozmyslet dříve než ho dali na prodej. a ještě k tomu Vám lhali. Vůbec bych se s nima o tom nebavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
21.11.16 11:59

Ne nemají, i bez písemné smlouvy jste uzavřeli kupní smlouvu, ta může být i ústní

dali jste peníze a je fajn, že to máte potvrzené alespoň přes SMS a vlastně tak nějak i tím veterinářem

těžko byste tam vláčeli cizí štěně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
21.11.16 11:59

Mě nejvíc štve že se o něj ani pořádně nestarali jak nám tvrdili…granule nám na něj dali od Britu pro malé plemena od roku a na nich byla cedulka v akci kauflandu 50 procent za 55 Kč…tak to jsem vyhodila a koupila už ty lepší pro štěňátka. Teď s tím očkováním a odčervenim…prostě nám lhali. Já tomu psovi zaplatím všechno nutné ockovani, jen ten jejich přístup…nestarají se pořádně a chtějí ho zpátky…a to jsme skoro 300 km od nich.

• Citovat
  • Upravit
Padme93
21.11.16 12:04

No, je smutný, že jste naletěli množírně nejspíš, ale tak co se dá dělat.

Psa bych jim ani omylem nevracela, pro jistotu ho přihlaště na úřad, ať máte v ruce nějaký doklad, že jste vlastníky.

A kupte nějaký fajn krmivo, ne ty hnusy z obchoďáku.

• Citovat
  • Upravit
59394

@111verunka111 no granule štěněcí ale chce to postupný přechod, brit to byl asi ten modrý obal ne? jaké jsi koupila, chtělo to míchat a postupně přecházet ale kvalitu ve zverimexu neseženeš :? a z obyčejného britu bych přešla na brit care a pak postupně kupovat lepší a lepší jinak ho to slušně rozhodí :? Ale štěně nevracet, jasně jim napsat že štěně zpět neprodáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

No chtít můžou, co chtějí, ale vy jim ho vracet nemusíte. a ani ho nevracejte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
21.11.16 12:05

@Markéta80 jj též mi ho bylo líto…Ale u nás je ted veselo a ani štěňátko nesmutni. Má tam syna a s kočkou si furt hraje, my ho denně vencime tak osmkrat. Oni prý vencili ráno a večer a ze prý mu to stačilo 8o

• Citovat
  • Upravit
5199
21.11.16 12:08

@111verunka111 Nejhroznější (krom toho chudáka štěněte) je tom to, že tímto chováním podporujete množírny.

Koupí štěněte získáváte člena rodiny na (ideálně) víc jak deset let. Mělo by tomu předcházet takové malé výběrové řízení, jednak výběr plemene a hlavně chovatele. Měli byste chovatele (tedy člověka, který má chovatelskou stanici, drží se zákonů a vet. nařízení) ideálně navštívit a vidět fenu-matku v jejím prostředí i se štěňaty. Právě proto, že i mezi chovateli jsou lidi, kteří to dělají pro prachy a štěňata můžou mít v nevyhovujících podmínkách.

Štěně musí jít od majitele ne dřív než v 7 týdnech (41 dní života je minimum), naočkované a ideálně 3× odčervené, s očkovacím průkazem a rodokmenem. Solidní chovatelé vám dají s sebou pytlík granulí, na které je štěně zvyklé, my jsme dávali deku, kterou jsme nechali „načuchnout“ maminkou a sourozenci + hračku. A hlavní je, že chovatele zajímá, kam to štěně jde, sám si budoucí majitele velmi dobře proklepne a nedá ho jen tak někomu, ideální je zůstat v alespoň občasném kontaktu.

Tohle je prostě chlív a tímhle „zachraňováním“ jen ty množírny podporujete, nehledě na to, že nemáte vůbec tušení, co jste si domů donesli. U psa s průkazem původu máte jistotu, kdo je otcem a matkou, máte záruku zdraví - dnes jsou (záleží na plemeni) rodiče testováni na nejrůznější choroby (kyčle, ledviny, oči…) a nemocní prostě nesmí do chovu. Taky psi agresivní nesmí do chovu. Ale tohle je na dlouho. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
21.11.16 12:11

@Markéta80 ano to byl modrý obal..ve zverimexu jsem chtěla poradit od prodavačky to nejlepší co tam mají…musím se doma podívat jak se to jmenuje. Ale zda se mi to blbý míchat granulky s granulkama od jednoho roku ne? Nemám spíš koupit od Britu ještě a jen pro štěňata?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný