Můžou chtít vrátit štěně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59396
21.11.16 14:17

@Hoa Mai :mrgreen: :mrgreen: naše má 1kg na měsíc ale počítam že nové štěně v dospělosti sežere ty 3kg takže snad budou obě žrát časem stejné a mohla bych kupovat výhodněji velké balení :palec: @Anik a to jsi slyšela kde? já tohle nikdy nezažila a to mam vždy s PP, ted jsme psala chovatelce, přesně o co máme zájem, paní obratem psala že bohužel o fenky j velký zájem, naídla pejska což prostě nejde a že nás dá do pořadí. začátkem listopadu mě psala mail jestli zájem ještě máme že jedni zájemci přestali komunikovat tak mě jí nabídla, já jsem obratem zájem potvrdila. psali jsme si hodně mailů ale já se vždy na něco vyptávala :mrgreen: a ve středu si pro slečnu jedu :palec: nikdy jsem lustrování nezažila, ptají se jestli mam se psy zkušenosti, ted chovatelka ví že jednu fenu už doma máme a že že by něco extra řešila to vůbec. my se ptali i na cenu tu mě taky hned napsala ;) s tou jsme problém neměli a spíš jsme řešila věci ohledně štěněte. Paní ani neřešila jestli budeme chodit na výstavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39710
21.11.16 14:18
@PetraJ píše:
Taky bych to řekla. Zakladatelko, kdo je napsanej v očkováku jako první majitel?

Já bych řekla, že očk. průkaz snad ani nedodali či co, když až pak zaklad. zjistila (nebo to řekl/nějak zjistil vet?),že očkovaný není.

Jinak je prostě samozřejmost(!),že hafáka vracet nebudu, propána. Jak si tohle někdo vůbec můžu dovolit? Zvl.lidi,kteří -až si psa pořídili, teprve pak „zjistili“ :roll: :zed:,že dělají od rána do večera a ještě psa venčí (takovýho prcka?!? :pocitac: ) jen 2× denně a tvrdí o tom, že to stačí?? :cert: Fakt nemám slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
21.11.16 14:34

@Anik ono se spousta veci za tech par let bohuzel zmenila.. Nedavno se resila mnozirna civav, byla u toho jeste jed a rasa. Psi mely vady, hluche stenata, slepe, hlavne ze sly penize. Zanedbani pejsci. Roztrhl se pytel s takovyma. Predtim bylo nemyslitelne uvazst psa v lese a odejit. Ted se to deje. CHS nechce tydenni zpravy, ale obcsne info ze je s pejskem zachazeno pekne. Coz ne vsichni umi. Utulky praskaji ve svech..:pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
21.11.16 15:14

Markéta80: kamoška to absolvovala s kočkou, paní chovatelka dokonce byla i u nich doma, aby se podívala, kdeže bude kočička bydlet,,,tak to už mi přišlo fakt přehnaný, fotky jí posílají, akorát z výstav sešlo, protože se u kocourka cosi stalo, operace, kamošku to stálo pěkný peníze, a pak prej od chovatelů je to záruka, není, samozřejmě nemůže být.
A i Pinkie to píše, nebo přiznává, pokud je sama chovatelka. A i já, kdysi dávno, chtěla jsem pejska, spojila se s chovatelem, no byly to dlouhé telefonické hovory, jak vyzvídal, štěně se ještě ani nenarodilo a už mě měl prolustrovanou, pak z toho sešlo, zjistila jsem, že jsem těhotná, tak jsem pesana odřekla, pořád ještě nenarozenýho, byl chlapík pěkně naštvanej. Chápu ho, měl štěně udaný a najednou ne, jenže já si na mimino i štěně zároven prostě netroufla. ani finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
21.11.16 15:22

Misi11 - prostě vadí mi ta kontrola, to zpovídání se. Co by se stalo, kdybych prostě nereagovala? Protože tak bych to určitě řešila. Nebo už je to nějak i ve smlouvě? a kdybych takto porušila smlouvu, to si pro pesana přijedou a seberou mi ho?
Když někomu něco prodám, tak mu to prostě prodám a měla bych se o to přestat zajímat a nový majitele neotravovat. Nechci úplně srovnávat psa s prodaným třeba autem nebo gaučem,,, i když brácha, když prodal svoje první milovaný auto, tak ho chodil občas tajne očíhnout, jen zdálky, né že by lezl lidem do garáže, ale to je spíš pro zasmání,… ale je to prostě na stejným principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
21.11.16 15:44

@Anik tak musíš hledat. já jsem v kontaktu s chovatelkou, jo u štěněte ten kontakt byl častější ;), mě to naopak přišlo super že chovatelka se zajímá jak se štěně má ;) Ted na vánoce pošlu sms s přánim k Vánocům a spolu na mail pár fotek. To mě fakt nezabije a chovatelka uvidí že je fenka ok. Chovatelé teda ti slušní prostě chtějí mít info že jejich štěně je v pořádku a dělá radost. teď s chovatelkou se uvidíme až při odběru, na vše odpověděla, řešila jsem péči o srst a psala že mě řekne včas kdy máme jít na úpravu když budu posílat fotky. To nei o častém kontaktu, ale o poslání pár fotek jak štěně roste a napsání pár slov jestli je vše ok nebo řešíme nějaký problém ;). Množitel jen řeší zaplacení za štěně a pak už se neozve :? Kdybych měla odchov tak taky řešim komu prodam své štěně taky asi vnitřně se bojí aby neprodali svoje štěně množiteli :? Pak je to o kontaktu jednou za rok že se napíše k Vánocům, pošle pár fotek. On chovatel se rád podívá na své štěně jak vypadá. To kolikrát z útulku, to je buzerace, přepadovky ve smlouvě nutnost kastrace proti tomu chovatel je oáza. a já taky třeba budu chtít nějakou radu a raději se zeptam chovatelky co plemeno chová roky takže má zkušenosti. Chovatelka jorků mě řekla at volam klidně v noci, za pár dní volala jak se malá má, jestli je vše ok ;) beru to tak že ta štěnata berou skoro jako svoje děti. A je vždy na výběr ale mx byl dotaz jestli jsem už měla psa, jestli štěně jde d rodiny k dětem, bude v rodině už pes ;) pak padla otázka kolik hodin denně bude štěně samo doma a to bylo vše, pak jsem naopak já měla vždy X dotazů :mrgreen: To co píšeš dělá množitel, prodá a je mu fuk ejstli štěně za týden umře, prostě nezájem, slušný chovatel zájem má, rád pomůže, poradí a tak by to mělo být a vždy vybíram chovatele který tim žije, neřeší jen prachy a nazdar. ale neni to o tom že by chovatel volal x krát týdně a vyptával se nebo dělal doma přepadovky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
21.11.16 15:57

@Markéta80 Přesně, taky mi zájem ze strany chovatele nijak nevadí a nepřijde mi divný. Naopak. Aspoň vidím, že jim na štěnětech záleží, že o psech hodně ví a jsou ochotní poradit s čímkoli. A ne se rychle a za co nejvíc zbavit štěňat a pak si namnožit další. :pocitac: Chtěla jsem napsat, že bych taky lustrovala a mrzelo by mě, kdyby už se pak nikdy neozvali, ale já bych malý roztomilouše asi ani neprodala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.11.16 16:00

@111verunka111 Já nejsem kruťas, když už by se mi do rukou dostalo, nechala bych si ho. Jen musíte vědět, co čeho jdete. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.11.16 16:02

@Anik Emimino blbne, napsala jsem už 2 sáhodlouhé reakce, ale emimino stávkuje a nefunguje :pocitac:

Takže znova potřetí:
Nesouhlasím s tebou. Každé plemeno má typické „choroby“, které jej můžou postihnout. Jsou většinou dědičné. U mého plemena to jsou kyčle, oční sítnice (hrozí oslepnutí) nebo ledviny. Pokud koupíš štěně, které má rodiče na tyto krevní testy negativní, tvé štěně je nikdy nemůže získat (třeba ti neoslepne v 5 letech). Jo, nikdo ti nezaručí, že nedostane mrtvici, nebo nebude mít problémy se štítnou žlázou, ale nějaká záruka pro choroby „typické“ tam prostě je. Něco je povinné (kyčle) a něco si zodpovědný (!!!) chovatel testuje sám. Agresivní psi taky nesmí do chovu.

Jsou chovatelé „prasata“, co mají doma 20 psů a jsou v lbých podmínkách. Mají v oblibě jen „šampiony“, co momentálně (omezený čas) září na výstavách na bedně, ale jak se jim přestane dařit, chovatel je hodí mezi ostatní a žijou v hownech. Z mé zkušenosti jsou to takoví, co chovají 20 a více let, často bývají na obalech psích časopisů se svojí hvězdou. Kdybys toho psa pak viděla v reálu, když přijdeš nečekaně, poblila by ses.

Pak je tu skupina chovatelů, co nemá tolik vrhů do roka, třeba jen jeden za pár let. Nadšenci a milovníci psů, co nechovají psy ve sklepech, ale pěkně doma, s ostatními členy rodiny. My to tak taky měli. Je to strašně na těch štěňatech znát. Jsou socializovaní, nebojí se lidí, jsou mazliví, úplně jiní. Sami naši majitelé štěňátek nám to pořád říkají. My po odchování vrhu museli vyměnit koberec v obýváku a záclony. :mrgreen: Je to masakr na udržení pořádku, ale stojí to za to. Takovým nadšencům velmi záleží na tom, kam jejich „miminka“ půjdou. My dělali hotová výběrová řízení. Víš co ti volá za psychopaty, že chtějí štěně? Musíš vědět, kam to miminko půjde, jací jsou, co o tom vědí, mají peníze na pořádný granule a né srágory za 199,– za 10kg z Kauflandu nebo Alberta? Co když pes bude potřebovat operaci?

Já můžu dát ruku do ohně za všechny naše majitele miminek. Vídáme se často, sami za námi jezdí, volají a jsme veliká rodina. Tak to má být. Chci tím říct, že správnýmu chovateli velmi záleží na tom, kam mimino půjde.

Příspěvek upraven 21.11.16 v 16:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
21.11.16 16:08

@Litta no právě piplat se s nima a pak je někomu dát a prostě nevíš jestli ten zájemce si je bere na mazlíka nebo na kšeft :jazyk: on i ten zájem chovatele dost napoví a naopak beru od sebe jako slušnost že když mě chovatelka psala jestli jí můžu napsat kolik fenka váží v roce tak jsme napsala. paní si zapisuje všechny své vrhy- váhy a pak v 6m a v roce. Zabralo mě to pár minut ;) Ted netušim jak často budeme v kontaktu ale určitě napíšu jak se štěně u nás zabydlelo :lol: a fotky určitě pošlu z vánoc aby paní viděla jak malá roste, to přece neni nic co by mě omezovalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
21.11.16 16:13

@Markéta80 Hlavně kdo by se se svým mazlíkem nerad chlubil? :mrgreen: Dneska jim lidi vytváří účty na instagramu a profily nebo aspoň alba na fb, ale poslat chovateli dva řadky a jednu fotku, že pes žije, to někomu přijde jako drzý požadavek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
21.11.16 16:13

Markéta80 - a když si ho vezmu na kšeft, tak jak to jako chovatel zjistí z fotek? je to celý stejně k ničemu…pro ty chovatele, ne? jenom pro nějakou tu evidenci vrhů, váha v půlroce, roce, no dobře, budiž, doplní si do tabulky.
A kdyžby nějak zjistil, že jde o kšeft, tak co udělá? asi nic, ne? ledaby něco bylo ve smlouvě, na to jsem se vás právě ptala a odpověď nemám. Ale byla by to asi hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
21.11.16 16:14

Litta - to je možná právě to, že nic z tohoto nemám a ani v budoucnu neplánuju, nemám to v povaze, stará škola asik:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
21.11.16 16:15

Pinkie - jo, však já psala, že množírny nechci podporovat, hledám CHS, chápu, že tam je to o něco bezpečnější,,,ale prostě ty jejich praktiky mi nesedí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.11.16 16:16

@zuza92 Ale já netvrdím, že pes s PP bude žít do 15 let. Ale tvrdím, že víš, kdo je matka a otec, jaký byl jejich zdravotní stav. Záleží, co to je za plemeno, ale dysplazie kyčlí je snad jasná a další choroby jsou individuální. V tomhle máš prostě u psa s PP jistotu. Popsala jsem to výše. To, co píšeš, to je jako kdybys chtěla, aby ti u psa s PP někdo zajistil, že ho nepřejede auto. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný