Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte.. Naše půlroční kotě začalo asi před měsícem a půl kadit mimo záchod. Ze začátku to bylo jenom někdy, teď už skoro pořád. Vyzkoušela jsem různá steliva, až jsem zakotvila u Tigerina. Přišlo mě, že jí víc pasuje. Sem tam se podařilo do záchodu. Po pár hromádkách v záchodě ji to zas přešlo a pokračovala opět na zem kousek vedle záchodu. Štěstí v neštěstí je, že chodí jenom v koupelně, po bytě naštěstí ne. O žádných změnách, které by ji rozhodily, nevím
Všimla jsem si, že se do záchodu vyčůrá, zahrabe si to a vykadit se jde ven. Někdy se stalo, že se vykadila do záchodu, když tam neměla načůrané. Tak jsem usoudila, že by mohl pomoct druhý záchod, jeden na to a druhý na to
ten druhý jsem jí dala na místo, kam chodí, ale nějak to nepochopila a stejně jde vedle. Má dva čisťounké záchody, v jednom jednou vyčurané, v druhém čisto a stejně je hromádka na zemi
Radila jsem se na veterině a tam mi poradili kastraci. Měla jsem obavy z kastrace v půl roce, ale prý to nijak nevadí. Teď je asi dva týdny po operaci, ale zatím žádná změna k lepšímu. Mám strach, že to začne brát jako samozřejmost a už se nikdy nenaučí kadit do záchodu
Už nevím jak na ni, proto se obracím ještě na vás- kočičí maminy a prosím o nějakou radu
Jinak je to hrozně hodná kočička, sice není moc mazlivá(typická kartouzska
), ale je to náš miláček
A omlouvám se za takový román ![]()
Některé kočky vyžadují jednen záchod na čurani a druhý na… Jsou to kočky no.
Rada si poslechnu rady. Kocky mam tri, dohromady uz 15let ale ted mi to zacala nektera delat taky, jen nevim ktera protoze zachudky maji v komore kam normalne nechodim abych je treba nacapala. Maji je naproti sobe a vzdy je nasrano mezi nima. Nikdy to nedelaly a najednou..je to asi rok cca..
nastesti do ty komory nechodej ani navstevy ![]()
Sousedka má taky mlsnýho kocourka na wc
V jednom čůrá v druhým kaká
Našemu kocourkovy zase vadí když tam nečo má takže každý den přesívám wc ![]()
No ona ty záchody dva má, ale k ničemu. I když je ten druhý čistý a úplně ji volá- čekám na tebe
- tak udělá hromádku vedle. Čistím skoro pokaždé, když se vyčůrá, takže je tam pořád
čisťoučko
@PetrVesely píše:
Některé kočky vyžadují jednen záchod na čurani a druhý na… Jsou to kočky no.
Ale zakladatelku už má dva záchody
Právě jsem vykopl naši kočku na mráz protože se mi vyto za krb. Taky má dvě WC, v soukromí, čisté… a mrcha chodí za krb, nebo na zátěžový koberec v chodbě ![]()
No nechal jsem jí otevřeno do garáže kde má pelech a většinu času bude trávit venku… třeba ji zase něco přejede a mi si najdeme nějakou normální čistotnou kočku.
@jakanas píše:
Právě jsem vykopl naši kočku na mráz protože se mi vyto za krb. Taky má dvě WC, v soukromí, čisté… a mrcha chodí za krb, nebo na zátěžový koberec v chodbě
No nechal jsem jí otevřeno do garáže kde má pelech a většinu času bude trávit venku… třeba ji zase něco přejede a mi si najdeme nějakou normální čistotnou kočku.
počkej, ty dostaneš
![]()
Moje kočka zase občas čůrne mimo. Je to projev buď protestu a nebo se jí to tam nelíbí.. třeba je to na rušném nebo pro ní špatném místě.
My pořídili 2 záchody a teď do jednoho dělá to a do druhého to
mě kastraci nařídili až po prvním roce protože dříve je to riskantní a ani by se do tak mladého organismu zasahovat nemělo.
Mě čůrá na ručníky, boty a oblečení ale to jen když to necháme tak blbě že jsou třeba ručníky na zemi nebo se k těm botům dostane.
Taky jsme zavedli metodu že jí zavřeme do té místnosti kde má ty záchodky a má tam i jídlo a dám jí plnou misku a nechávám jí zavřenou dokud si na ten záchod nedojde. Vždy dá mňoukáním vědět že už je hotová ![]()
@JaninkaŠv naše malá ze začátku kadila všude. Psovi do pelechu hlavně. Naštěstí ji to po čase přešlo a teď chodí jen ven. Takže záchod je zrušen. Máme ještě staršího kocoura tak si myslím ze se to naučila od něho
Obligátní rada, co většinou radi chovatele - nechat kompletně vyšetřit, zda není nějaký zdravotní problém, třeba s močovými cestami. Pak ještě muže vadit kryté wc, ale u krátkosrste kočky nevím. No a pak jsou nějaké ty kočičí hormony štěstí a i nějaký spray proticuraci.
Měli jsme už spoustu koček a všechny dělaly buď do záchodu, nebo si zařvaly a šly ven. Ale tato trubka sedí před dveřama a když jí nikdo nepustí (nikdo o ní neví) tak to hodí kam jinapadne jen ne do záchodu. Prostě je blbá
Mam dva kocoury a obcas mi kadi pred zachudek, protoze maji uz pisek hodne pocurany, to ale neni vas pripad. Pokud uz byla kocicka na kastraci, tak jeste vyckejte, 2 tydny jsou malo, zmeny se projevi treba az za mesic nebo 3 mesice. Nezbyva nez abyste byla trpeliva ![]()
@KatieAndLily já právě s kastraci taky čekala až ji bude rok. Navíc byla drobounka, měla tak kilo a půl max. Tak jsem se bála. A milá zlata na 10 měsících porodila koťata. Ale víc veterinářů mi řeklo ze už na pul roce se kastruje.
@KatieAndLily já právě s kastraci taky čekala až ji bude rok. Navíc byla drobounka, měla tak kilo a půl max. Tak jsem se bála. A milá zlata na 10 měsících porodila koťata. Ale víc veterinářů mi řeklo ze už na pul roce se kastruje.