Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky mi to delal mlady kocourek. u nas nakonec pomohlo sundat mu kryt z wc, ma jen tu misku. asi se mu tam blbe lezlo. od te doby se vedle nikdy nevydelal. mozna tomu dopomohla i kastrace
ted uz chodi vetsinou ven, vyjimecne kdyz ho nestihnu pustit, tak do zachudku.
Je kocka odcervena, dukladne? Neni ten zachod maly? Kote povyrostlo, muze vyzadovat celkove vetsi zachod, hlubsi… Nebo mu nesedi to stelivo, zkusila bych dat do jednoho ze zachodu odlisne stelivo, hlavne pozor na ruzne vune, na to kocky nejsou zvedave.
@Helileli píše:
Je kocka odcervena, dukladne? Neni ten zachod maly? Kote povyrostlo, muze vyzadovat celkove vetsi zachod, hlubsi… Nebo mu nesedi to stelivo, zkusila bych dat do jednoho ze zachodu odlisne stelivo, hlavne pozor na ruzne vune, na to kocky nejsou zvedave.
Odčervená je myslim dobře. Tím že je jenom v bytě, tak už prý bude stačit jednou do roka. Od narození byla dvakrát na odčervení. Záchod jsem jí pořídila zrovna velký, rohový s krytem. Byla na takový zvyklá už u maminy. Akorát jak začala chodit vedle, tak jedno z prvních věcí co jsem udělala, že jsem jí kryt sundala. Taky mě napadlo, že jak povyrostla, tak jí vadí dvířka. A steliva jsem jí dala do každého záchodu jiné. Původně měla Cats best oko plus. Zkusila jsem jí nabídnout v jednom bentonitové Tigerino a v druhém silikagel. Vyhrálo Tigerino. No jak se to vezme- vyhrálo
chodí tam jenom čůrat ![]()
@JaninkaŠv pak me napada snad jen kocku spehovat nekolik dnu a jakmile zamiri do koupelny, tak za nim a pokud tam bude kadit odnaset ho do zachodu.
Je jiste, ze fakt kadi vedle, netlaci treba v zachodku s tm, ze bobek odpadne az vedle? Treba mu nesedi krmivo a ma zacpu.
@LVLucie píše:
Obligátní rada, co většinou radi chovatele - nechat kompletně vyšetřit, zda není nějaký zdravotní problém, třeba s močovými cestami. Pak ještě muže vadit kryté wc, ale u krátkosrste kočky nevím. No a pak jsou nějaké ty kočičí hormony štěstí a i nějaký spray proticuraci.
Jo ty hormony štěstí jsem taky zkusila. Teda ne přímo hormony štěstí, ale nějaké zklidňující kapky s kozlíkem lékařským. Je to pro kočky ve stresu. Kapla jsem jí to na hlavu mezi ouška. Možná to byla náhoda, nebo to trochu zafungovalo, ale za párkrát jsme byly opět na „našem normálu“ ![]()
Souhlasím s @Helileli . Náš kocour taky vyžadoval absolutně čistou bedýnku. Jak se do jedné vyčural, tak hovínko už tam udělat nechtěl a hledal jinde. Na další bedýnku zvědavý nebyl. Tak jsme ho pozorovali, a jakmile se začal tvářit podezřele, okamžitě šup na záchodek. Nakonec to pobral.
Dnes už bydlíme na baráku, tak jsou kočičáci venku, což jsme naznali jako nejlepší variantu. Ale samozřejmě v bytě to nejde ![]()
@Helileli píše:Že kadí vedle je jisté, někdy je to i dál od záchodu, ale hlavně jsem ji u toho nedávno chytla. Lehce jsem ji klepla přes prdelku a řekla, že to nesmí. Už ví co znamená slovo „nesmíš“. Otočila se ke mě zády a dělala, že neslyší
@JaninkaŠv pak me napada snad jen kocku spehovat nekolik dnu a jakmile zamiri do koupelny, tak za nim a pokud tam bude kadit odnaset ho do zachodu.
Je jiste, ze fakt kadi vedle, netlaci treba v zachodku s tm, ze bobek odpadne az vedle? Treba mu nesedi krmivo a ma zacpu.
S tím přenesením na záchod bych to mohla zkusit. Většinou jak slyším, že zahrabává, tak potom je ticho a to tlačí. Tak to bude ten správný okamžik.
Dva kocouři, mladá kočička - všechno kadí mimo záchodek.. to je mocinky funny
no snad to mají všichni zde diskutující aspoň ve vlastním bytě, kde si taky zvířátka můžou podrápat dveře, podlahu, zdevastovat byt atd. po libosti - pokud jsou nájemci, tak je super když ještě kouří, páč pak nepomůže ani vymalovat, kuchyňskou linku můžete rovnou vyhodit, jak je nasáklá smradem
nájemci jsou dnes chráněni zákonem víc jak čínská panda -chudáci pronajímatelé,,,
http://bydleni.idnes.cz/…/stavba.aspx?…
@Hrabě Dooku Škody si snad pronajímatel ošetří kaucí. Tahle diskuze je o něčem jiném.
@elpiska píše:
@Hrabě Dooku Škody si snad pronajímatel ošetří kaucí.
to je dobrý scifi - už je známý nějaký konkrétní příklad či judikát, kdy pronajímatel dokázal sehnat nájemce, kterej mu v dnešní konkurenci vyklopí na začátku 50 000 kauce a pak ji ještě dokázal zkasírovat na škody způsobené zvířátky a nájemce poslat do…pryč???
![]()
@jakanas píše:
Právě jsem vykopl naši kočku na mráz protože se mi vyto za krb. Taky má dvě WC, v soukromí, čisté… a mrcha chodí za krb, nebo na zátěžový koberec v chodbě
No nechal jsem jí otevřeno do garáže kde má pelech a většinu času bude trávit venku… třeba ji zase něco přejede a mi si najdeme nějakou normální čistotnou kočku.
![]()
Oooooo jak ti rozumim.
Mit kocku byl muj detsky sen a ted je to skoro nocni mura…
No ehm proste jsou to mrchy.
Ta nase je zase tak pitoma, ze jakmile ma sragoru, chodi mimo bednu. Nejlepe do mist, kam se bezny smrtelnik nedostane.
Jen loni udelala vyjimku. To se nam vydelala pod stromecek…
A to ani nemluvim, ze je vecne nekde nablito ![]()
@Hrabě Dooku Šestinásobek měsíčního nájemného dává pěknou částku. Je třeba si nájemce vybírat. Nebrat socky, ze kterých větší škodu nevysoudíš. Kdo pronajímá, má vědět, do čeho jde. Je to podobné podnikání, nelze do nekonečna počítat jen s výnosy. Nemáš žít v utopii, jak krásně ti nájem zaplatí tvou hypotéku a být v koncích, když je byt nějakou dobu volný.
@ivašot. píše:
Ale zakladatelku už má dva záchody
Omlouvám se, dočetl jsem do poloviny…
Pak na jiné místo ten druhý.
Mě to včera udělal kocour, nevím z jakýho důvodu
záchody má dva, vždy čisté…sedím si tak v obýváku, kocour se přede mnou nahrbí a se*e…tak jsem ho chytla a hodila do bedýnky, ale pozdě, stejně už to bylo na zemi
nevím jaký k tomu má důvod, udělá to jen občas, tak jednou za měsíc…a nemocný není ![]()