Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych kočce přilepšit „topením“ v pelíšku v nevytápěném přístavku, dokud nezačne ve velkých zimách sama chodit přímo ke kotli.
Zkoušela jsem termolahev v ručníku, ale připadá mi, že po vychladnutí je to moc studené. Třeba nějaký návrh čím termolahev obalit aby i po vychladnutí vody zůstal povrch příjemný a aby si ho zahřála pod sebou?
Nepoužíváte někdo něco pro zahřátí koček?
Je to její druhá zima v životě. První zimu měla ještě 2 kámošky se kterýma se zahřály, ale teď už je sama.
Co udělat spíše zateplenou krabici? Nase kočky bedny miluji - a jak je to uzavřené, tak si to vyhreje vlastním tělem
Taky bych udělala nějakou boudu s polystyrenem a malým průchodem a vystlat něčím látkovým, hlavně jak jí tam nebude foukat, ona si tam udělá teplo ![]()
Dělali jsme venkovním kočkám boudičky jen z tlustého polystyrenu. Velmi levné, malé tak akorát pro jednu kočku, vevnitř trochu slámy a úplně si to zamilovaly. Jsou to kočky divoké, venkovní, a jak jsme je dřív viděli párkrát za týden tak na zimu se nastěhovaly a chodily jen k nám
Důležité je aby byly v suchu a prostor byl dostatečně malý, ony si to zadýchají.
@Tris123 Látku nee, navlhne a studí. Nejlepší je sláma - průběžně měnit a „naklepávat“, případně naše kočky chodily spát do sena.
My máme taky kočičku venku. Zatoulala se k nám asi před 14 dny.Dala jsem jí krabici a do ní slámu a nechala v pootevřený skřínce. Ale na mrazy to asi stačit nebude co? Mám dát tedy ještě do tý krabice polystyren? Zní to zajímavě a bojím se že jí bude zima ![]()
@Pipet aha, jasně no, to mě nenapadlo… u našich na zahradě má kocour v králikárně taky jen seno, vlastně ![]()
Jak bylo řečeno - nejlepší je taková jako „krabice“ z polystyrénu, jde to udělat z různých obložek, co bývají třeba v krabici s elektronikou. Slepit silnou lepící páskou. A seno ne - to vlhne a hnije. Sláma je nejlepší.
Jeden polystyrenem a kobercem zateplený domek má, vůbec tam nechce - mimochodem, prodávám ho
. Stejně tak polystyrenem zateplená krabice ve sklepě - vůbec. V obojím bývala s kámoškama loni, sama tam asi nechce smutnit. Sama pozná, kdy jí je zima a jde si do tepla ke kotli, vím, že se postará, jen jsem jí chtěla udělat příjemněji. Zkusím dát seno/slámu do toho pelechu, vespod je taky polystyren…uvidím jak se jí bude zamlouvat.
Seno bych fakt nepouzivala, muze plesnivet a navlhavat ze vzduchu…
co treba nejakou vyrazenou flisovou mikinu/decku - flis nenavlhne a mohlo by se ji to libit…
@Saatine Taky jsem neřešila kočičí mentalitu
Jen mě nenapadá jiné vysvětlení, než že z toho cítí ty své kámošky, tak tam nechce vlézt. Po jejich zmizení fakt byla smutná, to nešlo nevidět. Udělám novou zateplenou bednu. Díky