Dvířka pro psy

648
7.11.16 20:20

Dvířka pro psy

Ahoj všichni,

ráda bych se poradila s někým kdo má zkušenosti s dvířkama pro psy (na zahradu a zpět).
Máme doma borderu a tak bych jí ráda poskytla pohyb i když jsme třeba v práci ALE nevím kde začít s výběrem. Další věc která mě trápí je to, že by tím velmi lehce prolezl i zloděj. Přece jen není to pes „drsňák“ :-) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4284
7.11.16 20:30

@Barusatko Bordera nebude běhat sama, zatímco vy budete v práci. Normální bordera bude spát a čekat, až se vrátíte a začne nějaká pořádná aktivita. Psychicky labilní, frustrovaná bordera bude lovit stíny, pást auta, ničit zahradu či podobně psychovat.
Nehledě na fakt, že se bordery coby populární plemeno dost často ze zahrad kradou, zvláště feny (na štěňata prodávaná jako „zaručeně čistokrevná, fenečka má jenom jeden vrh, ťuťuňuňu“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
7.11.16 20:30

@Barusatko Praktickou zkušenost nemám, ale vím, že existují i čipové a protikus musí mít pes na obojku a jinak to nejde otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.16 20:34

No to jo.. tak to máme do teď, že pořád jen čeká než se vrátíme domů, je fakt že potom se hned valí na prochajdy a jde se na válení na gauči.. ale přes ten den je mi jí líto.. a nebo když někdam jedeme na noc kde se to nedá s ní tak ona jako třeba těch 12h vydrží ale je mi to prostě líto. Myslela jsem že jí to udělá radost když si bude moct poskotačit kdy bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.16 20:35

Jjj o tom jsem taky četla ale asi aby to bylo kvalitní a nestalo se že dojde „šťáva“ když nemá tak jsme někde od 5tis nahoru asi.. ale jak říkám moc se v tom nevyznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
7.11.16 21:06

Borderka je chlupatý pes s podsadu, takže zateplená bouda to jistí když nejste doma. My také kolikrát musíme nechat našeho pesana doma, když jedem někam na návštěvu, kde pes být nemůže, tak ho necháváme klidně i přes noc samotného na zahradě, má zeteplenou boudu, ráno, když odjíždíme dostane granule na celý den a druhý den, když přijedem, třeeba odpoledne, tak zas dotane celodenní dávku granulí. Pes naši nepřítomnost vždy v pohodě přežije, netřeeba je polidštovat a dělat z nich užž dopředu psychopaty a psát tady podobné obludné nesmysly, jakože honí stíny, loví auta apod.

Ale je to ted velmi v modě, asi jako koupelnozáchody - dělat ze psa lidské mládě. :cert:

• Citovat
  • Upravit
648
7.11.16 21:14

@redbulka a jinak je zvyklý váš pes doma v baráku? a nebo je stabilně na zahradě pod dohledem a čas od času bez dohledu? Bojím se že když máme gaučáka a pak půjde na noc ven že bude bezsebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
7.11.16 21:26
@Barusatko píše:
No to jo.. tak to máme do teď, že pořád jen čeká než se vrátíme domů, je fakt že potom se hned valí na prochajdy a jde se na válení na gauči.. ale přes ten den je mi jí líto.. a nebo když někdam jedeme na noc kde se to nedá s ní tak ona jako třeba těch 12h vydrží ale je mi to prostě líto. Myslela jsem že jí to udělá radost když si bude moct poskotačit kdy bude chtít.

Borderka není králíček, aby jí udělalo radost poskotačení. Borderka je pracovní pes, šlechtěný k maximální spolupráci s člověkem, pro kterého by při práci dýchal. Radost jí uděláte společnou aktivitou. Třeba nějakým sportem - agility, coursing, treiball, to jsou takové běhací, nepříliš náročné pro psovoda a zábavné pro borderku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.11.16 21:29

@Icestar jjj to já všechno vím, na cvičák chodíme a všechno o borderkách víme.. co a jak je zabavit.. ale moc mi nesedí že sedí doma když jsme v práci, proto jsem hledala alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
7.11.16 21:31

@redbulka Vy toho asi o borderkách moc nevíte, že? :think:
Psychotická borderka, která pase auta i chodce. Nebezpečná sobě i ostatním: https://www.youtube.com/watch?…
Toto je důsledek toho, když je hyperaktivní borderka ponechána svému osudu, aby si našla svou vlastní zábavu. A ne, není to o žádném polišťování nebo co :roll: Hlavně že to říká člověk, co sype psovi granule (jistě to bude moc príma kvalitka z Lídlu, že) na celý den jak krávě do žlabu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.11.16 21:38

@Barusatko jasně, že jí to udělá radost :) sice si tam nebude sama házet klacky a balonky ani běhat kolečka, ale normálně si zašmejdí, ledasco očmuchá, prožene nějakou tu veverku a vyčůrá se, kdy bude chtít a kolikrát bude chtít. Vyplácne se na sluníčku a bude koukat na lidi a auta přes plot… pomůže to i její fyzické kondici a zdraví. Rozhodně je to lepší, než čučet do zdi. Z příspěvku @Icestar si nic nedělej, určitě to myslela dobře, ale podle mě zbytečně dramatizuje.
Teta má taky borderku a dvířka na zahradu, Jack je hrozně spokojený :) vzhledem k tomu, že jsou velice movití a loupežníků se bojí, mají to určitě nějak ošéfované, aby se k nim těmi dvířky nikdo nedostal. Myslím, že by ti ideálně poradili přímo v nějakém specializovaném obchodě - co se zabezpečení týče.

@redbulka hele ale víš, že v zateplené boudě je stejná teplota, jako venku ;) je to to samé, jako když si necháš otevřené dveře ven, nebo místo dveří domu zavěsíš rohožku. V psí boudě prostě kosa je, jen ty zateplené neprofukují při větru. Pes celoročně venku si zvykne, pes co bydlí v bytě a pak je najednou venku na noc, když je třeba 5C, tak mu moc fajn nebude, podsada nepodsada ;) kosu klepe v 10C i můj československý vlčák, protože je to pes gaučový, zvyklý na pěkných 22C celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962

No, jsou to hubenouri, dvirky by se zlodej dovnitr nedostal, kor ty na chip, jak je zmineno vis, zkuste dvirka dat do garaze, kulny kde bude mit teply pelech v suchu, nebo proste zateplenou boudu, ti psi byli slechteni aby cely den vydrzeli venku, takze urcite ti v tomhle pocasi mezmrzne:) pokud je zvykla na doma, mozna na zahradu pujde neco malo ocuchat a pak zas vlitne domu nebo do boudy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
@Icestar píše:
@redbulka Vy toho asi o borderkách moc nevíte, že? :think:
Psychotická borderka, která pase auta i chodce. Nebezpečná sobě i ostatním: https://www.youtube.com/watch?…
Toto je důsledek toho, když je hyperaktivní borderka ponechána svému osudu, aby si našla svou vlastní zábavu. A ne, není to o žádném polišťování nebo co :roll: Hlavně že to říká člověk, co sype psovi granule (jistě to bude moc príma kvalitka z Lídlu, že) na celý den jak krávě do žlabu
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
7.11.16 21:42

@Icestar předpokládám, že @Barusatko se svému psu věnuje a pes je na samotu zvyklý. Proč by se z jejich normální borderky (chodící na cv atd, jak psala) měla stát psychotická borderka jen proto, že bude mít neomezený přístup na zahradu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
7.11.16 21:45

@Any83 Jasně že to myslím dobře, v nejlepším zájmu toho pejska. Sama mám dvě borderky, mezi borderkáři se pohybuju a není to o dramatizování, popisuju realitu. Borderka je prostě pracovní plemeno :nevim: Je jí obvykle jedno, co se dělá za aktivitu, hlavně když se něco děje. Pást ovečky, tancovat dogdancing, běhat agility… borderky jsou hodně tvárné a přizpůsobivé rytmu člověka (na to byly šlechtěné), ale nechat borderce volnou ruku při výběru aktivity, zatímco se jí člověk nemůže věnovat (nebo spíš, jak já tomu rozumím, namísto aktivity s psovodem), zkrátka není nejlepší krok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný