Výcvik psa bez majitele - zkušenosti

7.11.16 05:08

Vycvik psa bez majitele -zkušenosti

Zdravím,
Máme 11 měsíční stěně dogy. Za dva týdny čekáme první mimi. Bohužel nás pes si pravé prochází obdobím tzv první puberty- zkouší své hranice, pozici ve smečce. Chodíme s nim cvičit pod dozorem odborníka - jsou znát pokroky, ale bohužel zatím nemáme zvládnuté nežádoucí projevy (především skákání, povely jako fuj, nesmis nebo místo). Zejména skákání při jeho váze (50 kg) není moc zábavné. Pří představě ze Např kojím nebo mám mimi na rukách a on začne delat ty své alotria mám opravdu obavu. Zvládnu a vím jak na nej ted kdy mám obě ruce volné a mohu s nim důsledně pracovat ale…
No a pan ke kterému chodíme trénovat nabízí mj i možnost výcviku psa bez majitele. Tzn. Ze bychom ho tam museli Cca 5 týdnu nechat a pak dal ještě pracujeme i my jako majitele s trenérem abychom se naučili se psem správně pracovat. Moje otázka zní: ma někdo z vás s tímto postupem zkušenosti? Fungovalo to? Jak pes snášel odloučení?
Prosim o názory zkušené pejskare nebo ty co něco podobného vyzkoušeli.. plemeno které máme je poměrně vzácně, mj. Trosku pomalejší ve výchově (tzn. nauci se vše šle trvá mu to dyl než Např NO). Máme ho tam dávat v úterý a ja pořad váhám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
114
7.11.16 05:50

Psa bych určitě pryč nedávala, neboj, když budeš mít mimčo u sebe, tak se snad zklidní… náš pes sice není tak velký jako ten váš, ale taky skáče a dělá blbiny, ale jak jsem měla malou na rukách, tak chodila kolem mě po špičkách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
7.11.16 05:56

@zluty_tulipan ahoj, určitě bych ho v tomto věku nedávala na tak dlouho pryč. Náš byl taky třeštiprdlo a někdy kolem 12-14měsíce se už uklidńoval. Chce to čas a důslednost. Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
7.11.16 06:00

Pokud bylo obojí plánované, (pes i mimčo) tak jen kroutím hlavou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
7.11.16 06:44

Psa bych pryč nedala, bála bych se žárlení. Osobně bych se psem víc pracovala, abych ho to naučila já. Protože si představ tu situaci, psa na 5 týdnů vyhodíš pryč a pak se vrátí a doma vetřelec. Jinak naše na nás taky skákala, v době narození dítěte jí bylo nějakých 20 měsíců. Ale k dětem byla od mala opatrná, mě by při snaze sebrat mi míček málem kousla, přijde dítě a dobrovolně odevzdá a čeká zda vrátí. Letí jak pako, vidí dítě zpomalí a opatrně obejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.16 07:01

@zluty_tulipan psa bych pryč nedala, ale měli jste to řešit mnohem dřív :nevim: to jako v 11 m řešíte základní povely? to je hodně nezvládnutý pes :nevim: musíš s ním víc makat, no.. a nikdy ho nenechat bez dozoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.16 07:11

Diky moc holky ani jedna z vás neodpovídá na otázku kterou jsem položila. Neznáte okolnosti, záměrně sem je sem ne vypisovala protože pro dotaz: mate někdo zkušenosti s něčím podobným nejsou klíčové.. je rozdíl mít psa v pubertě který vazi 5 kg a který 50. Základní povely zvládnuté měl než na nej práve přišla puberta kdy jaksi neposloucha z principu. Proto s ňim pracujeme :). A proto to řešíme :).

Čekám tedy dal na reakci někoho kdo to zažil, zkusil a muže mi říct vlastní zkušenost :).

Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
7.11.16 07:35

@zluty_tulipan tak musím bohužel konstatovat, že pes je očividně v dobrých rukách, protože tu tedy jen čekáš na názor někoho, kdo psa na 5týdnů odkopnul, protože byl neschopnej ho vycvičit. Náš v pubertě základní povely rozhodně nezapomněl, poslouchal stále jak hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
7.11.16 07:43

@zluty_tulipan asi takhle - proč jste od začátku se psem nechodili na cvičák? 8o Pokud nemáte pořádně zkušenosti a ještě nemáte od mala ani podporu cvičáku, tak se nedivím, že vám pes řperůstá přes hlavu.

Za mě je docela nesmysl dávat psa na „převýchovu“, jednak tím trpí, druhak si myslím, že nějaké základy mu to asi dá, ale primárně je to o vás. Vy se musíte naučit, jak s tím psem pracovat, jak mu nastavovat hranice, jak ho cvičit a vchovávat. To - jak je vidno - neumíte. Takže byste měli někam chodit vy společně s tím psem.

Výcvik bez majitele je dobrý u lidí, kteří psy umí zvládnout sami, ale z časových důvodů prostě chtějí někoho, kdo psa naučí základní povely. Ale uměli by to sami a umí na to dobře navázat. Dost často se to dělá u služebních psů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
7.11.16 07:45

@zluty_tulipan jo teď čtu, že pod dozorem pracujete a ještě i budete - v tom případě se to asi zkusit dá, zejména když na to spěcháš a čekáte dítě…ale ideální to není

nechápu že tomu psovi dovolíte na vás skákat, prostě chytnu za flígr, strhnu dolů a pořádně pevně řeknu, že tak to nebude - nevěřím, že po týdnu takové „terapie“ na vás bude pes skákat

Příspěvek upraven 07.11.16 v 07:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
7.11.16 07:47

Ahoj, osobní zkušenost naštěstí nemám ale z okolí ano. Nepomohlo to, troufám si říct že to bylo ještě horší. Pes ztratil k majitelum jistotu navíc když někam jeli začal za nimi utíkat. Zkrátka se bál, že ho zase někde nechají. A to to byl starší pes u štěněte, s kterym se dá krásně pracovat bych to neriskovala. Náš pes má v 7 měsících téměř 40 kg taky občas skočí a nenapadlo by mě ho někam posílat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.11.16 08:12

Tak v tomhle období je to ta největší blbost, kterou byste mohli udělat. Když ho tam dáte teď, tak za pět týdnů se vrátí a doma bude mimino. To bude nadšením jistě skákat do stropu. Když počkáte, až se dítě narodí a pak ho dáte do výcviku, tak je to to samý. Těžko říct, v kterým případě by to snášel hůř.

• Citovat
  • Upravit
1703
7.11.16 08:16

Na výcvik k někomu cizímu bych psa nedávala. Cvič ho ty a nech se případně vést nějakým dobrým cvičitelem. Pokud má pubertu, je svéhlavý, tak bych cvičila častěji, upevňuje to i vztah mezi vámi. Já vždy po výcviku vidím, jak ten pes na mně visí pohledem, víc mě respektuje. Stačí 14 dní nic nedělat a (mladá 9měsíční fenka) hned začne vystrkovat růžky. Chce to psa ale taky zabavit. Má dost pohybu? Co to je za dogu? Jinak já tedy cvičím spíš pozitivní motivací, žádný řev, bouchání apod., jak jsem bohužel viděla jinde. To pak vede ke strachu. Ale i v běžném životě musíš být pořád hierarchicky výše. Ne že třeba jíš, pes přijde, čuchne a ty mu to dáš atd. Máš teda 14 dní do porodu, jak čtu, tak snad bude miminko hodně spát, případně bych brala kočár ven, někde na louce (ideálně), když budete nejdřív sami, bych zabrzdila kočár a dala se do výcviku, stačí 10 minut denně… Když po tobě pes vyskočí, skrč nohu a nastav koleno, přitom řekni nesmíš, případně ho chvíli podrž v lehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.11.16 08:19

Neni to moje prima zkusenost - psa bych na takovou vychovu nedala. Vychova psa se sklada ze dvou prvku. Jednim z tech prvku je pes a druhym jeho panecek. Tyhle vychovy, kdy se pes na nejakou dobu odevzda k cviciteli maji smysl v pripade, ze se jedna o zavazny problem, cvicitel se psem travi 24 hod denne, zjisti co je spoustec, zapracuje na tom a pak to uci majitele (je to mnohdy tezsi nez to naucit psa). Obycejnou pubertu musite zvladnout sami, at treba cvicitel dochazi k vam domu.

A ze pes v puberte prestane poslouchat jen z principu je nesmysl. Muze trochu zkusit kam az ho nechate zajit a co mu povolite, ale duslednosti a zvysenym treninkem se tomu da zabranit. Pokud se to ovsem nepodchyti je z toho prusvih.

Mam fenu, 35 kg, 20 mesicu, 13 dni holcicku a zatim to funguje bez problemu (jen fenka hlida kocarek pred cizimi psy a na tom se taky snazime pracovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.11.16 08:20

@zluty_tulipan jakou dogu máte? Právě dogy bývají hodně intuitivní, možná se uklidní spolu s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný