Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
SOS, synátor mne vytáhl na procházku a já na stole nechala plecháček s kozím mlékem, cukrem, kořením, žloutkem a rumem. Bylo toho tak deci a v tom malý panák rumu. Nevšimla jsem si, že nám sem proklouzla převážně venkovní kočka. Vrátili jsme se po hodině, kočka chrápe na gauči, reaguje, ale evidentně to vše vypila. Jsem na samotě, bez auta, soused se vrací v 5. Co mám dělat? Jako bonus sežrala dost granulí pro psy (Brit care XL s lososem). Mám urgovat veterináře, atˇ sem přijede? Můžu jí nějak pomoc? Zdá se v pohodě, jen je taková otupělá… Nafackovala bych si. Díky.
@ka2ka píše:
Nechala bych jí z toho vyspat
Já taky, leží na boku, hlídám případné zvracení, ale s ožralým zvířetem nemám zkušenost. ![]()
Nám se takhle ozralo psisko když byl ještě vážně malé štěně, sotva dvě kila měl, šli jsme jen před dveře a on se vrhnul na manzelovo pivko, vypil celý půllitr, zajistěte přístup k čisté vodě a nechte vyspat:-) kdyby začala jo hodně zvracet, tak kdyžtak jeďte, mj my tehdy volali na veter pohotovost a ptali se co na radu tak zkuste cinknout na nejbližší otevřenou veterinu, oni vám poradí. ![]()
@Ester13 píše:
SOS, synátor mne vytáhl na procházku a já na stole nechala plecháček s kozím mlékem, cukrem, kořením, žloutkem a rumem. Bylo toho tak deci a v tom malý panák rumu. Nevšimla jsem si, že nám sem proklouzla převážně venkovní kočka. Vrátili jsme se po hodině, kočka chrápe na gauči, reaguje, ale evidentně to vše vypila. Jsem na samotě, bez auta, soused se vrací v 5. Co mám dělat? Jako bonus sežrala dost granulí pro psy (Brit care XL s lososem). Mám urgovat veterináře, atˇ sem přijede? Můžu jí nějak pomoc? Zdá se v pohodě, jen je taková otupělá… Nafackovala bych si. Díky.
@Ester13 píše:
Holky, dík, udělám jí kuřecí vývar na kocovinu.
a česnekem ![]()
@pe-terka píše:
a česnekem
Zvrací? Má zpomalený dech či srdeční činnost? Zvládne chodit „rovně“? Pozorujte ji ještě tak dvě, tři hodinky, a pokud bude v klidu, tak dobrý.
Pokud nevykazuje známky otravy alkoholem, tak máte štěstí - je možné, že třeba ty granule na sebe navázaly dostatek alkoholu.
Pro jistotu rozdrťte tabletku carbosorbu, smíchejte s trochou vody a vnuťte ji to stříkačkou do krku. pokud by se následně pozvracela, tak jedině dobře.
Pokud se začne zhoršovat, tak to chce vyrazit k veterináři - kočkám alkohol může dost zničit játra a rozvrátit metabolismus.
Bohužel to není legrace a ještě pořád nejste mimo ohrožení.
@Ou píše:
Zvrací? Má zpomalený dech či srdeční činnost? Zvládne chodit „rovně“? Pozorujte ji ještě tak dvě, tři hodinky, a pokud bude v klidu, tak dobrý.Pokud nevykazuje známky otravy alkoholem, tak máte štěstí - je možné, že třeba ty granule na sebe navázaly dostatek alkoholu.
Pro jistotu rozdrťte tabletku carbosorbu, smíchejte s trochou vody a vnuťte ji to stříkačkou do krku. pokud by se následně pozvracela, tak jedině dobře.
Pokud se začne zhoršovat, tak to chce vyrazit k veterináři - kočkám alkohol může dost zničit játra a rozvrátit metabolismus.
Bohužel to není legrace a ještě pořád nejste mimo ohrožení.
Děkuji, jo carbosor podám. Nezvrací, je hodně spavá, ale po probuzení vrní, chce se mazlit a výrazně se nemotá. Volala jsem veterináře, tvrdil, že to bude OK. Dech normální, pulz klidný.
Carbosorb podán, nic se neděje. Nezvrací, mazlí se ![]()
@Moucharda píše:
To bude pěknej kríženec: kočka s opicí…
To mi připomnělo SRSTKU „daruji krásného kříženečka, kočičku evropskou s opičkou“. ![]()
@Ester13 jo - naštěstí to tak vypadá - jednak část toho alkoholu na sebe navázal žloutek a granule, tedy plný žaludek zpomalují trávení, takže ta mlsná potvora nejspíš měla z pekla štěstí.