Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. ![]()
Chci se zeptat, můj pes mívá takové divné jakoby tahání z nosu do krku, nevím jak přesněji popsat. Sice jsem s tímto byla u veterináře, poslechl ho, prohlédl a řekl, že je všechno v pořádku a napsal Prednison.
Nemívá to často, ale stejně mi to je divné proč to má? Kamarádky pes to měl a řekla, že prý to měl ze zahlenění a podávala mu Jitrocelový sirup. Tak se ptám tady vás, většinou tu poradíte lépe než doktor. ![]()
Ano, mame to stejne, davame jitrocelovy sirup. S nastupem zimy je toto obvykly jev, predevsim to zpusobuji prechody pejska z tepla (domu) ven do zimy…jsou to skutecne hleny.
Proč proboha veterinář napsal Prednison, zvlášť ještě když nic nenašel? ![]()
Nemá pes spíš prodloužené měkké patro? Přesně by to odpovídalo.
Je pro to typické, že pes stojí, protáhne hlavu dolů a hlasitými zvuky jakoby natahuje z nosu do krku. Hodně při tom namáhá a zvedá hrudník. Občas funguje zacpat nos a tím donutit dýchat tlamou. Každopádně je to nepříjemný zdravotní problém a kortikoidy na to určitě nezaberou.
Ten jitrocelový sirup mu taky zkusím dát.
Ani nevím proč mu ho psal, už to je delší dobu. Ale zajdu s ním k jinému veterináři a uvidíme co na to řekne, i když myslím, že to asi opravdu bude tím hlenem. ![]()
Tohle zahlenění se v tomhle období stává. Jitrocelový sirup pomůže, ale normální to není, pokud nemá zkrácenou čenichovou partii (jako mops, buldog,…) zaměřila bych se na posílení imunity. Já dávám psům jitrocelový sirup preventivně až od doby kdy venkovní teplota klesá pod 5 stupňů. Nebo když se rozmáhá psincový kašel. Na ten docela dobře funguje očkování, psi když už ho chytnou tak mívají lehký průběh.