Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moc vsechny zdravim, uz nevim, co delat tak to zkusim tady, jestli nekdo nema radu. Je mi skoro 30, jsem vdana a s manzelem mame pul rocniho chlapecka. Bydlime v generacnim rd, dole moje mama, nahore my. Mame kazdej svuj vlastni vchod. Kdyz jsme se s manzelem poznali, bydleli jsme jinde a poridili si kocku. Jednou nam ma mamka nabidla, ze se muzeme nastehovat nahoru do baraku, ze se rusit nebudeme, bude to nase atd. Platime na pul energie. Cele patro jsme zrekonstruovali a zacali bydlet. Brzy to vse zacalo…mama zacala určovat, kdo za nami muze na navstevy a kdo ne. Auto nesmi stat na dvore, ake za barakem a musime pomahat na zahrade to by nebyl problem. Ale bylo nam vycteno temer vse. Tak jsme se omezili pouze na prostor naseho bytu. Jeste nez jsme se sem pristehovali umrela nam nase fenka. Nyni bychom chteli opet kamaradku a to jsme narazili… oznamili jsme to mame, prislo nam to slusne, ze si chceme poridit opet psa. Ona rekla rezolutne ne… jednala s nami jako se smradama, vymluvy typu, ze schnije barak, a bude vsude spina a bortel (to neni pravda). Setkal jste se nekdo s podobnou situaci? Pokud bude porad v opizici, budeme se muset prestehovat pryc, ale penize, ktere jsme dali do rekonstrukce uz neuvidime, odejdeme s holou p…:-( jsem z toho hotova
Tohle vždycky problém, ze začátku vše ok ale časem se něco prostě najde, co na to říct, buď si maminkou sedni a všechno jí prostě řekni tak jak to vidíš ty a uvidíš, určitě by nechtěla zůstat v celém domě sama ![]()
A tu půlku baráku vlastníte? Můžete se nechat vyplatit, nebo to prodat, ne?
Tohle přeci není k žití…
@Inaris píše:
A přesně tohle je vydírání.![]()
Jaký vydírání? Píšu že si mají sednout a promluvit si, pokud si matka bude trvat nekompromisně na svém a chovat se jak se chová tak to tak nejspíše dopadne ne?
@Noproblema proč jí pes vadí? Bude venkovní? Pokud by jen řekla ne to není vysvětlení. Záleží jakého psa chcete ![]()
@Inaris píše:
Já ano. Milá mami, buď přistoupíš na naše podmínky, nebo zůstaneš v baráku sama.
Nebo to dokážeš přeložit jinak?![]()
Ne, ono je to samozřejmě o vzájemném pochopení a domluvě… Ale fakt bych doporučila nehrotit to. Vyčkat. A uvědomit si svoje možnosti. Už vidím, jak se skvěle tazatelka stará o děcko/děcka ve škole, o psa a kočku někde v bytě. Sama s manželem.
![]()
Aha, ale nechat mladé dat vsechny peníze do rekonstrukce, naslibovat jim hory doly a pak jim diktovat navstevy a ostatní?
Jako chápu, ze treba nechce mit v domě chlupy-to se da vyřešit vyberem plemene, nebo ze pes bude venkovní.
Ale tvůj argument, ze pak pes zůstane na krku matce-to je argument tak pro 12lete dite.Ano,chápu ze s dětmi na psa neni tolik casu, ale záleží jak je rodina aktivní apod. A tebe nikdo nenuti se starat o mladých psa.Tak se proste nestarej.
Tak vydírání nevydírání, je to prostě pravda.. Buď bude máma trvat na všem, s rizikem, že bude sama, a nebo postě se jim nebude míchat do jejich věci- návštěvy, kde bude stát auto- ten pes abych pravdu řekla, nevím, jako kdyby jste si pořídili domácícho, ale venkovního je fakt, že má i ona co do otho kecat..
ALe jinak říct, buď se to změní a nebo půjdem.. Myslím, že se změní, myslím, že máma neche zůstat sama na barák..
Příspěvek upraven 28.10.16 v 15:18
Dekuji vsem za rYchlé reakce. Moje prace mi umoznuje pracovat i z domu nebo brat sebou psa do práce, je to stafordsirsky bulterier, takze nic velkeho
. Uz jsme ji meli mnoho let, bohuzel zemrela na selhání ledvin. Takze mama moc dovre vi o jakeho psa jde a tu starou mela moc rada. Take vi, ze psa chceme uz dlouhou dobu, ted se ale naskytla super prilezitost. Porad jen rika az umre, ze si muzeme delat co chceme. Neni s ni vubec rec. Ted jsem s ni zase mluvila a nikam to nevedlo, zase se urazila a otocila to tak, ze ji chceme vystrnadit
. Jinak maleho nam moc nehlida, podnika takze je dost vytizena. Jsme na pul domu a maleho sama a zvladam to uplne normálně.
Jinak stara fenka jezdila vsude s nama, málokdy, jsme ji nekam odlozili, ale na to mam kdyztak sestrenku
.
Tak mile damy, generacni bydleni je opravdu hodne o kompromisech, ale zatim to vidim, ze ustupujeme pouze my a zadne se nekonaji…
A jinak pes by byl doma a chodil se mnou a smalym normos na prochazky a na zahradu jen s nama nebo kdyby bylo nejhůř
@Noproblema já to řeknu takto, co je za vašima dveřma, je vaše věc.. takže jeslti to máte, že si chcete koupit toho domácího psa- bytového, tak si ho kupte..
My žijems tátou, hodně jsme mu dovolovali- a teď vidím ty vykulené oči, jakože tátovi, že nejsme vděční, ale to bylo takové, že jsme měli zakouřenou naši chodbu, bundy ná smrděli a nebo, že si vodil návštěvy na náš záchod atd… Řekla jsem mu narovinu, naše je od do, tovje je od do a hotovo..
@Inaris píše:
Tak to by ses divila, že jsem při procházkách se psem po sídlišti potkávala samé stejně postižené rodiče- dítko a nikoliv 12leté si vymínilo psa, a pak to takhle dopadlo
.
A s tou rekonstrukcí, no tak snad barák stejně bude jednou jejich a maminka snad pro ni v životě taky už něco udělala, nemyslíš? Ona si to do hrobu nevezme.To ne že bych byla s tím zvířetem skeptik, jen mám zkušenosti.
Ale opakuji: samozřejmě je ideální si sednout a rozebrat to. Ta poznámka „že by jistě nechtěla žít v baráku sama“ mě trochu dostala - prostě typické vydírání![]()
.
Jo tak za 20 let maminka umře a barák bude jejich…a co jako? Oni chtějí a potřebuji zit ted. A ze maminka pro dceru v životě neco udělala?Ano.Ale to ji urcite neopravnuje ji diktovat co muze az do smrti.
Jinak jsem samozřejmě taky pro domluvu. Bohužel ale mam z toho pocit, ze maminka je na koni, protože ma mladé v hrsti a o domluvu nestojí. A proto pokud to nepůjde jinak je na místě ji upozornit, ze radši budu zit po svém ve svém, pokud nedokazeme najit slušný kompromis.
@Inaris mohli, mohli zůstat sami a barák by mámě spadl na hlavu. To stejné jsme měli my, kdy mi táta řekl, že by sám celý rodinný dům nedal- placení, péče, a cokoliv..
Co by si její maminka pomohla, kdyby dělala pána a zůstala tam sama.
Ono to neni vždy tak, že rodiče jsou chudáci, ale ono to je někdy tak, že v některých rodinách, se děti o ten dům starají víc jako oni..) a plací víc jak rodiče.. ne všechny děti vyjídají… ![]()
Takže je nejlepší, až zůstane jeden starý člověk sám na velkém rodinném domě a bude si sedět na svojem, svých jenom!!! názorech??? No nevím.. mám okolo sebe, kdy na stáří jsou rádi, že je o ně postaráno
Takže otázka je - kdo komu pomáhá??? ![]()
Příspěvek upraven 28.10.16 v 15:33
@Inaris píše:
Víš, Jito, tohle je zase Tvůj argument jak noha - evidentně si to neumíš představit.
V bytě prostě nedokážeš nevnímat toho psa. Vidíš, že se mladí třeba vrací později, než pes potřebuje atd. Ti naši jen co si ho pořídili (a měli pocit, že to mají promyšlené) hned měsíc poté dostali oba dva jiné pracovní, náročnější, příležitosti, dcera dokonce v zahraničí (s čímž před pořízením psa nepočítali) atd.) a už to s nedostatkem jejich času na psa jelo.Ono se to lehce řekne, nestarej se.
Já mám štěstí, že jsem se do psa zbláznila
To je jako když babi slyší za zavřenými dveřmi řev vnuka… myslíš, že se jí žije klidně?
Nemáš zkušenosti, ale trošku přemýšlej, než plácneš hloupost.a mám ho moc ráda, dokonce se chystám na jeho bonitaci a výstavy atd. Ale dokážu si v této diskuzi představit, jak je otravné mít v baráku něco, co člověk nechce.
Ale tady se bavíme o baráku. Ne o byte. Neznám tvé rodinné poměry, nebo jsem prehledla ze jsi psala o byte.Ale u baráku je to o něčem jiném, takže k tomu o čem se mluví to hloupost není.
@Inaris co aby bylo? my máme tátu, o kterého se staráme, platíme celé náklady domu- i sipo atd. to stjené se starám o 90 babičku- zadarmo!!
Samozřejmě bych mohla zůstatg ve vsém, a nechat tátu na celý rodinný dům, at se sedře a babičku samotnou na barák, jenom, aby nebylo, ani něco byloo..