Čivava nebo jorkšír

18
22.10.16 22:49

Čivava nebo jorkšír

Jaké plemeno je vám sympatičtější, jste majitelé jednoho nebo obou? Ocením všechny rady a zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59395
22.10.16 22:52

@Makaronka1 měli jsme kdysi čivavu a ted máme fenu jorka a jork mě přijde lepší. teda klasický jork ne jeho atrapa :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.10.16 22:53

Rozhodně čivava, jorky hrozně nemám ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
22.10.16 23:00

Strasne zalezi na jedinci, zrovna u tehle dvou plemen znam spoustu milouckych jedincu stejne jako spoustu urvanych kotnikochnapu. Vizualne se mi vic libi jork, ale musi mit normalni dlouhe upravene chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.10.16 23:01

Sympatické mi není ani jedno.
Raději pes střední velikosti.
Ale do paneláku raději nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.16 23:08

@Makaronka1
Ahoj měla jsem čivavu 17 let a 7 měsíců, byl to ten nejlepší pes na světě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
22.10.16 23:08

Za mě jork, protože jsem se v životě nesetkala s vychovanou čivavou, která neštěká jak splašená tím svým hekavým způsobem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
22.10.16 23:16

My mame civavu a nemenila bych :) nekdy steka jak na lesy ale pospechne kdyz se na nej zavola… A je to mazel… Ale kazdy pes je jiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.10.16 23:34

My máme dvě fenky yorkšírů a rozhodně bych neměnila. Jsou to velicí mazlové, i když ta mladší umí dát pořádně najevo, když se jí někdo nelíbí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
22.10.16 23:45

@Makaronka1 spíš bch dala dle toho co se mě líbí, dle povahy ;). když srovnam čivavu co jsme měli a ted fenu jorka je to rozdíl, čivava uštěkaná mnohem víc, všude chlupy :? Jorci naopak jsou fakt modní tak dobře vybrat chovatele a nešetřit. já hledala i dle vzhledu feny :lol:. I manžel říká že ted máme nejlepšího psa ze všech co jsme měli, prý o mrtvých jen dobře ale tahle je i z nich nejchytřejší :mrgreen:. U jorků asi je náročnější srst ale pokud je kvalitní kosmetika je to každý den max 10 minut, možná méně :mrgreen:. Neni agresivní, čivavák ten šel po všech, děti rád neměl a fakt dost štěkal :? ale fakt je t i o štěstí a hodně dobře vybírat, nevzít hned první štěně. kouknout i na matku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
22.10.16 23:56

@Makaronka1 York nemá ty ošklivý vypoulený oči, ale zato je blbější. Volila bych radši něco, co je víc pes.
:mrgreen: (dámy prominou, pánové jsou zvyklí a pro ty ostatní, jedná se o humor; v téhle váhové kategorii bych ale fakt vybrala asi něco jiného)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.10.16 00:05

Ani jedno. Radši malého vořecha. I zvíře z kvalitní chovné stanice je přešlechtěné, náchylné na zdravotní problémy, potíže zajištěny (kamarádka měla postupně tři jorky, furt něco). Navíc jsou to takový tryskomyši, jak se hemží.

Kdybych chtěla něco malýho čistokrevnýho, koupím si asi minijezevčíka, to je aspoň pes, a ne parodie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
23.10.16 00:18

Zakladatelko záleží, na co toho psa chceš a jaké máš podmínky. Já bych třeba z malých plemen tyhle vůbec nevybírala, ale každého věc. ;) Zkus mrknout na Kavalír kinga, je to taky malé plemeno a jsou to super nenároční bufani, kteří s tebou zvládnou i větší výlet a nemusíš je nosit v kabelce. Jinak mám podobný názor jako @Icestar :mrgreen: Pro mě je zase pes od 20kg výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
23.10.16 00:45

S krysama neporadím, u mně začíná pes při 30 kg a to je ještě prcek. Ale k otázce, prosím, našetřete si na psa s PP a nepodporujte množitele, i když se zdá vstupní investice velká, věřte, že mnohonásobně ušetříte na veterině. Pokud nechcete papíráka, pohledejte v útulcích…
Jo a za cenu množitelů dostanete nestardad s PP.
Navíc některé chovky prodávají psa za podobnou cenu jako množitelé… A věřte, že v množce si nekoupíte plemeno, které chcete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
23.10.16 02:26

Vše je jen o výchově psa. Mám Yorkšíra a je to muj nejlepší přítel, kamarád, společník a hlavně moc chytrý a šikovný. Prostě nejlepší pes kterého jsem kdy potkala a jak jsem psala, je to jen o výchově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný